www.wimjongman.nl

(homepagina)


De regering-Biden behaagt de Mullahs, Iran escaleert moordaanslagen

door Majid Rafizadeh - 8 maart 2022

  • Tenminste twee mannen van de Iraanse Quds Force... plannen een moordaanslag op voormalig VS Nationaal Veiligheidsadviseur John R. Bolton.... De ambtenaren van de regering Biden willen de Iraanse moordenaars echter niet aanklagen, uit angst de "voortgang" te verstoren in Wenen in Oostenrijk, van een wereldwijd catastrofale "nucleaire deal", waarbij over de belangen van de Verenigde Staten wordt onderhandeld door - Rusland!

  • Soortgelijke moordcomplotten bestaan volgens het rapport ook tegen voormalig minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo en andere functionarissen die nu in dienst zijn van de Verenigde Staten of die in dienst zijn geweest.

  • Het theocratische regime van Iran heeft het ook gemunt op buitenlandse politieke leiders en diplomaten tegen wie het regime gekant is. Het is bekend dat het Iraanse regime "doelwitpakketten" heeft, waartoe naar alle waarschijnlijkheid ook buitenlandse burgers of ingezetenen behoren die verdedigers zijn van de mensenrechten, critici van de Iraanse leiders, politieke activisten en dissidenten.

  • De regering Biden en de EU, in plaats van het Iraanse terroristische regime te belonen met miljarden dollars, internationale legitimiteit en een volwaardig nucleair wapenprogramma om op de wereld los te laten, zouden het regime verantwoordelijk moeten houden voor haar ontelbare terreuractiviteiten en nucleaire en raketprogramma's, door de "maximale druk" van sancties te hervatten...

  • Het belangrijkste is dat de EU de Iraanse Revolutionaire Garde en haar proxies officieel als terroristische organisaties bestempelt.

  • Hoe meer de regering-Biden het Iraanse regime sust, de sancties tegen hen opheft en haar brutale expansionisme financiert en versterkt, hoe meer de heersende mullahs in staat zullen worden gesteld om wreedheden in eigen land te begaan en moorden, terrorisme en plunderingen in het buitenland te plegen.

( )

Ten minste twee mannen van de Iraanse Quds-strijdkrachten zijn naar verluidt van plan de voormalige Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur John R. Bolton te vermoorden. Ambtenaren van de regering Biden willen de Iraanse moordenaars echter niet aanklagen, uit angst de "vooruitgang" in Wenen, Oostenrijk te verstoren, van een wereldwijd catastrofale "nucleaire deal." Afgebeeld: Generaal-majoor Hossein Salami, chef van de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC), waarvan de Quds Force een tak is. (Foto Wikimedia Common)

De heersende mullahs voeren straffeloos moordcomplotten uit in het buitenland. En dat terwijl de regering-Biden niet alleen de informatie onderdrukt en weigert de moordenaars aan te klagen, maar ook de mullahs blijft paaien door de sancties op te heffen.

Gisteren meldde Tom Rogan in de Washington Examiner dat ten minste twee mannen van de Iraanse Quds Force, een van de vijf takken van de beruchte Islamitische Revolutionaire Garde van Iran (IRGC), van plan zijn de voormalige Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur John R. Bolton te vermoorden. Het complot is "vermoedelijk geworteld in de wens van Iran om wraak te nemen" voor de uitschakeling van generaal Qasem Soleimani, commandant van de Quds-strijdkrachten, die in 2020 door een Amerikaanse drone-aanval werd gedood.

De ambtenaren van de regering Biden willen de Iraanse moordenaars echter niet aanklagen, uit angst de "voortgang" in Wenen, Oostenrijk te verstoren, van een wereldwijd catastrofale "nucleaire deal", waarbij over de belangen van de Verenigde Staten wordt onderhandeld door - Rusland! Soortgelijke moordcomplotten bestaan volgens het rapport ook tegen voormalig minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo en andere functionarissen die nu de Verenigde Staten dienen of hebben gediend.

De nieuwe deal -- die, net als de oorspronkelijke "JCPOA"-deal uit 2015, vermoedelijk niet ter goedkeuring aan het Congres zal worden voorgelegd -- zou, volgens de journalist Caroline Glick (die Gabriel Noronha aanhaalt, een voormalig Iran specialist bij het State Department) de Iraanse IRGC schrappen van de lijst van Buitenlandse Terroristische Organisaties. Bovendien:

"... Noronha's collega's zeiden dat Malley heeft ingestemd met een verlichting van de sancties die Iran zal voorzien van een onmiddellijke inbreng van 90 miljard dollar, evenals een extra 50-55 miljard dollar per jaar aan olie- en gaswinsten.

"Op het nucleaire front zal de overeenkomst van Biden, afgezien van een paar formaliteiten, Iran in staat stellen om met volle kracht door te gaan met de ontwikkeling van geavanceerde centrifuges en haar race voort te zetten naar de nucleaire eindstreep. Alle beperkingen - die grotendeels niet afdwingbaar zijn - zullen in tweeënhalf jaar worden opgeheven. En het Iraanse nucleaire programma, dat een wezenlijke schending vormt van het non-proliferatieverdrag dat Iran heeft ondertekend, zal worden gelegitimeerd door de VN en de regering van de VS."

Onlangs verijdelden de Israëlische inlichtingendiensten een moordaanslag op de Israëlische zakenman Yair Geller in Turkije. De Iraanse cel, bestaande uit negen personen, werd naar verluidt geleid door Yassin Tahermkandi, 53 jaar oud, een in Iran gestationeerde inlichtingenofficier, en Saleh Mushtag Bhighus, zijn Turkse tegenhanger.

Terwijl het Iraanse regime probeerde een burger van Israël, een Amerikaanse bondgenoot, te vermoorden, werd door de regering-Biden geen woord van veroordeling uitgesproken. Bovendien was dit niet de eerste keer dat het Iraanse regime heeft geprobeerd om moorden te plegen in Turkije, een bondgenoot van de heersende Iraanse mullahs. Turkije lijkt voor het Iraanse regime zelfs een belangrijk knooppunt te zijn geworden van waaruit het buitenlandse burgers of dissidenten kan aanvallen.

Zo hielden de Turkse autoriteiten vorig jaar Mohammed Reza Naderzadeh aan, een medewerker van het Iraanse consulaat in Istanbul, voor zijn rol bij de moord op een criticus van Iran, Massoud Molavi Vardanjani, in november 2019. Naderzadeh zou reisdocumenten hebben vervalst voor Ali Esfandiari, die de moord heeft georkestreerd. Het Iraanse regime richtte zich vervolgens op Vardanjani vanwege zijn campagne op sociale media, die gericht was op het aan de kaak stellen van corruptie in de Islamitische Revolutionaire Garde, haar Quds Force-tak, het theocratische establishment van Iran. Hij liep over nadat hij als inlichtingenofficier voor de Iraanse regering had gediend en hij schreef op sociale media: "Ik zal de corrupte maffiacommandanten uitroeien... Bid dat ze me niet vermoorden voordat ik dit doe."

Daarnaast werd een Britse tv-executive, Saeed Karimian, die de oprichter was van Gem TV, dat 17 Perzisch-talige tv-kanalen beheert, in 2017 in Istanbul doodgeschoten. Voor zijn moord was hij bij verstek veroordeeld in Iran, zogenaamd voor het verspreiden van propaganda tegen het regime.

Dit soort moordopdrachten komt waarschijnlijk van de top van het theocratische establishment in Iran. Zoals een "senior administration official" opmerkte:

"Gezien de Iraanse geschiedenis van gerichte moorden op Iraanse dissidenten en de methoden die in Turkije zijn gebruikt, is de regering van de Verenigde Staten van mening dat het Iraanse Ministerie van Inlichtingen en Veiligheid direct betrokken was bij de moord op Vardanjani.

De nauwe betrekkingen tussen Turkije en Iran hebben het Iraanse regime naar verluidt aangemoedigd en in staat gesteld om moorden op Turks grondgebied te beramen.

Het theocratische regime van Iran richt zich ook tegen buitenlandse politieke leiders en diplomaten tegen wie het regime gekant is. Het is bekend dat het Iraanse regime "doelwitpakketten" heeft, die waarschijnlijk bestaan uit buitenlandse burgers of ingezetenen die verdedigers zijn van de mensenrechten, critici van de Iraanse leiders, politieke activisten en dissidenten. Sommige van de doelwitten van het regime zijn ook politici of diplomaten van landen die Iran als rivalen beschouwt, zoals de VS en Saudi-Arabië. Zo werden in een bekende zaak twee Iraanse onderdanen veroordeeld voor het beramen van een aanslag op Adel Al-Jubeir, thans minister van Buitenlandse Zaken van Saudi-Arabië, in een restaurant in Washington DC in 2011, toen hij ambassadeur van Saudi-Arabië in de Verenigde Staten was.

De moord- en terreurcomplotten van het Iraanse regime zijn ook in Europa te vinden. De Iraanse diplomaat Assadollah Assadi werd in België veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf voor zijn rol in een terreurcomplot uit 2018. Assadi had 500 gram van het krachtige explosief triaceton-triperoxide (TATP) geleverd aan zijn handlangers, met als doel een bomaanslag te plegen op een Iraanse oppositiebijeenkomst in Parijs. Als het complot niet op het laatste moment was ontdekt, had de bomaanslag honderden doden kunnen veroorzaken, onder wie internationale hoogwaardigheidsbekleders en veel Europese parlementariërs. Een andere Iraanse agent, Mohammed Davoudzadeh Loloei, werd door een Deense rechtbank tot gevangenisstraf veroordeeld wegens medeplichtigheid aan de poging tot moord op een of meer tegenstanders van het Iraanse regime.

In plaats van het Iraanse terroristische regime te belonen met miljarden dollars, internationale legitimiteit en een volwaardig nucleair wapenprogramma om op de wereld los te laten, zouden de regering-Biden en de EU het regime verantwoordelijk moeten houden voor hun ontelbare terreuractiviteiten en de nucleaire en raketprogramma's, door de "maximale druk" met sancties te hervatten totdat Iran de manier verandert waarop het zijn eigen volk en zijn buren behandelt. Zoals is gevraagd: Waarom zou een land dat zijn eigen volk niet goed behandelt, een ander land beter behandelen?

De westerse regeringen moeten een vastberaden beleid voeren en zelfs wetgeving uitvaardigen om Iraanse "diplomaten" en agenten van inlichtingendiensten het land uit te zetten, van wie sommigen misschien zelfs verdere terroristische aanslagen en moorden beramen. Het allerbelangrijkste is dat de EU de Iraanse Revolutionaire Garde en haar proxies officieel als terroristische organisaties aanmerkt.

Hoe meer de regering-Biden het Iraanse regime sust, de sancties tegen hen opheft, en zijn brutale expansionisme financiert en versterkt, hoe meer de heersende mullahs in staat zullen worden gesteld om wreedheden in eigen land uit te voeren (bijv: hier, hier en hier) en moorden, terrorisme en plunderingen in het buitenland te plegen.

Dr. Majid Rafizadeh is bedrijfsstrateeg en adviseur, Harvard-geleerde, politicoloog, bestuurslid van Harvard International Review, en voorzitter van de International American Council on the Middle East. Hij is auteur van verschillende boeken over de islam en het buitenlands beleid van de VS. Hij is te bereiken op Dr.Rafizadeh@Post.Harvard.Edu

Vertaling door W.J. Jongman en H. Sleijster

© 2022 Gatestone Institute. Alle rechten voorbehouden. De artikelen hier afgedrukt geven niet noodzakelijkerwijs de standpunten weer van de vertalers of van Gatestone Institute.

Bron: Biden Administration Appeases Mullahs, Iran Escalates Assassinations :: Gatestone Institute