www.wimjongman.nl

(homepagina)


Op het menu voor de rest van 2022: Oorlog, pestilentie, hongersnood

14 juli 2022 - door Michael Snyder

()

Geniet van deze zomer zolang het nog kan, want de gebeurtenissen in de wereld zullen binnenkort escaleren naar een nog alarmerender niveau. Het behoeft geen betoog dat als 2022 nu zou eindigen, het herinnerd zou worden door een heleboel heel slechte dingen. Vóór dit jaar was er geen oorlog in Oekraïne, had niemand het over monkeypokken, was de inflatie een relatief kleine zorg, braken er geen voedselrellen uit in arme landen en stonden we niet voor een zeer pijnlijke recessie. Er is zoveel gebeurd in de afgelopen zes maanden, maar ik heb het gevoel dat de komende zes maanden nog gekker zullen worden.

Hoe zou dat mogelijk kunnen zijn?

Nou, wat dacht je van een nieuwe grote oorlog? Op donderdag ondertekenden Yair Lapid en Joe Biden "een gezamenlijke belofte" die hun gezamenlijke intentie uitdrukt om alles te doen wat nodig is om Iran ervan te weerhouden kernwapens te krijgen.

Tijdens een gezamenlijk optreden na de ondertekening, maakte Biden het standpunt van de Amerikaanse regering heel duidelijk...

Biden zei dat Iran een kans heeft om het akkoord dat voor hen ligt te accepteren. "Als ze dat niet doen, hebben we het heel duidelijk gemaakt: we zullen het niet toestaan, laat ik het nog eens zeggen, we zullen het niet toestaan dat Iran een kernwapen verwerft."

Natuurlijk zeggen Amerikaanse functionarissen al heel lang soortgelijke dingen.

Maar nu heeft de IAEA officieel aangekondigd dat Iran "over voldoende splijtbaar materiaal beschikt om een kernbom te maken", en dus is het tijd om te stoppen of te zwijgen.

Israël heeft geoefend voor een aanval op Iran, en ik ben er zeker van dat Lapid en Biden de mogelijkheid van zo'n aanval in de komende maanden uitvoerig hebben besproken.

Wanneer die dag eindelijk aanbreekt, zal Iran onvermijdelijk heel hard terugslaan, en dan zal een conflict beginnen dat heel moeilijk te stoppen zal zijn.

Intussen gaan de betrekkingen tussen de V.S. en China nog steeds zeer snel bergafwaarts. Dinsdag heeft minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken weer een manier gevonden om de Chinezen echt boos te maken:

De regering Biden heeft China er dinsdag aan herinnerd dat de VS zullen ingrijpen om de Filippijnen te verdedigen als Manilla's schepen worden aangevallen in de Zuid-Chinese Zee.

Staatssecretaris Antony Blinken deed de waarschuwing in een verklaring op de verjaardag van een uitspraak van een internationaal tribunaal dat de Filippijnen gelijk gaf tegen China in een territoriaal geschil in de Zuid-Chinese Zee.

Woensdag voer een torpedobootjager van de Amerikaanse marine de betwiste wateren bij de Paracel-eilanden binnen...

China is woedend nadat de Amerikaanse marine woensdag een torpedobootjager in de buurt van de door China gecontroleerde Paracel-eilanden in de Zuid-Chinese Zee heeft laten varen. De 7e vloot van de marine zei dat de geleide raket torpedobootjager USS Benfold in de regio was en in de buurt van de betwiste eilandketen voer om "de rechten, vrijheden en het rechtmatig gebruik van de zee" te handhaven.

China's Southern Theater Command zei echter dat het het Amerikaanse schip nauwlettend in de gaten hield omdat het "illegaal" de territoriale wateren van China was binnengedrongen. Het PLA-leger zei dat ze het oorlogsschip had weggejaagd.

Ik denk dat de oorlog in het Midden-Oosten eerst komt, maar zoals ik al lang waarschuw, zullen we uiteindelijk ook oorlog krijgen met China.

Een andere opmerking: de uitbraak van de apenpokken wordt steeds erger.

Het heeft zich nu verspreid naar 75 verschillende landen, en het totale aantal gevallen is gestegen tot 11.166.

Ik heb echt gehoopt dat dit geen wereldwijde pandemie zou worden, maar de aantallen blijven exponentieel stijgen.

Tegelijkertijd vertellen de gezondheidsautoriteiten ons dat de "ergste variant" van COVID hier is, en dat het aantal gevallen in de VS nu echt weer begint te pieken:

Dagelijkse Covid infecties en sterfgevallen beginnen te stijgen in de VS na meer dan een maand van weinig beweging - een teken dat een zomeriek aangewakkerd door de BA.5 variant nu aan de gang zou kunnen zijn.

Amerika telt gemiddeld 649 sterfgevallen per dag als gevolg van Covid, een stijging van 97% in de afgelopen week. Het is de grootste toename van sterfgevallen sinds begin december.

De geregistreerde infecties zijn ook gestegen, naar 136.903 per dag. Dat is een stijging van 24% in zeven dagen en het hoogste dagelijkse gemiddelde sinds februari - toen Amerika de grootste Covid-stijging van de pandemie achter de rug had.

[Opmerking: Merkwaardig, in Nederland is de besmetting juist op het laagste niveau, zonder maatregelen.]

Het is duidelijk geworden dat COVID niet weggaat.

Gezondheidsfunctionarissen verzekerden ons dat als we gewoon deden wat ze ons opdroegen, we deze pandemie uiteindelijk achter ons zouden kunnen laten.

Natuurlijk is het nu duidelijk dat dit helemaal niet waar was. Al hun pogingen om een einde te maken aan deze wereldwijde pandemie zijn mislukt, en nu zitten we met een wereldwijde nachtmerrie opgescheept.

Zoveel mensen zijn al gestorven tijdens deze pandemie, en er zullen er nog veel meer sterven in de komende maanden.

Over dood gesproken, de hongersnood waar we voor gewaarschuwd waren, is er al.

Volgens het hoofd van het Wereldvoedselprogramma van de VN heeft het aantal mensen met acute honger nu een recordhoogte bereikt:

De stijging van de voedsel-, brandstof- en kunstmestprijzen als gevolg van de oorlog in Oekraïne dreigt landen over de hele wereld in een hongersnood te storten, met als gevolg "wereldwijde destabilisatie, hongersnood en massamigratie op een ongekende schaal", waarschuwde een topambtenaar van de VN woensdag.

David Beasley, hoofd van het Wereldvoedselprogramma van de VN, zei dat uit de laatste analyse blijkt dat "een recordaantal van 345 miljoen acuut hongerige mensen op de rand van de hongerdood balanceert" - een stijging van 25% ten opzichte van 276 miljoen aan het begin van 2022, voordat Rusland Oekraïne op 24 februari binnenviel. Het aantal stond op 135 miljoen vóór de COVID-19 pandemie begin 2020.

In sommige delen van Oost-Afrika zien we nu al een alarmerend aantal mensen van de honger omkomen.

Helaas zijn hier zelfs zeer jonge kinderen bij:

Ijabu Hassan heeft geen kans gehad om te rouwen om de dood van haar kinderen. Ze moest zich concentreren op het in leven houden van de anderen. Haar vier- en vijfjarige kinderen stierven aan ondervoeding in hun stadje Burhakaba in het binnenland, slachtoffers van een recorddroogte die Somalië op de rand van hongersnood heeft gebracht.

Geconfronteerd met de hongersnood, nam Hassan haar resterende acht kinderen mee en begon aan de 15-daagse tocht om de hoofdstad Mogadishu te bereiken. Tegen het einde van hun reis stortte haar tweejarige dochter in en stierf. Ze begroeven haar onderweg.

Het moet je hart breken om te horen over zeer jonge kinderen die sterven van de honger.

Helaas is dit nog maar het begin.

David Beasley en andere wereldambtenaren waarschuwen dat het in de komende maanden nog veel erger zal worden.

Dit is geen spelletje.

De wereldgebeurtenissen beginnen echt uit de hand te lopen, en de "perfecte storm" die we nu meemaken zal vanaf dit punt alleen maar intenser worden.

Bron: On The Menu For The Remainder Of 2022: War, Pestilence, Famine