www.wimjongman.nl

(homepagina)


Het volgen van mensen: Medische pillen met microchips en een nieuw voorstel om je CO2-voetafdruk te monitoren

26 mei 2022 - door CBN-nieuws

Critici luiden de noodklok over voortgaande ontwikkelingen in tracking technologie voor mensen. Het komt nu opmerkingen van het World Economic Forum over het gebruik van tech om menselijk gedrag te monitoren viraal gaan.

Twee afzonderlijke ontwikkelingen baren zorgen. De laatste heeft betrekking op het creëren van een platform dat kan worden gebruikt om individuele koolstofuitstoot te monitoren, en we zullen daar zo dadelijk op ingaan. De andere ontwikkeling betreft medische pillen met traceersensoren die vergelijkbaar zijn met de implanteerbare microchips die in verschillende landen beschikbaar zijn gekomen.

Inhaleerbare pil met traceerapparaat

Een nieuw geposte video van de CEO van Pfizer die spreekt over die inneembare chips heeft bijna 4 miljoen views gekregen, en het leek erop dat hij de verklaring net had afgelegd. Maar een Reuters Fact Check onthult nu dat er fouten zijn gemaakt in de algemene berichtgeving over deze medische pillen met sensoren, en tot onze spijt moeten we vaststellen dat een verslag dat we op 25 mei plaatsten, deze wijd verspreide toeschrijvingsfouten bevatte, naast de controleerbare feiten.

De gegronde, onderliggende bezorgdheid blijft bestaan. Maar in ons eerste verslag stond dat Pfizer de traceerpil had ontwikkeld, terwijl die pil eigenlijk door een ander bedrijf was ontwikkeld. De door de FDA goedgekeurde pil, die bedoeld is voor de behandeling van geestesziekten, heet Abilify MyCite. De bewerkte virale video van Pfizer's CEO Albert Bourla die praat over de technologie die betrokken is bij de tracking pil kwam tijdens het World Economic Forum in Davos in 2018, niet 2022.

In de video prijst Bourla inderdaad de ontwikkeling van de biologische chip die in de pil is ingebed en die na het inslikken oplost in je maag en een signaal afgeeft dat de medicatie is ingenomen.

In ons verslag gaven wij aan dat J. Michael Evans, president van Alibaba Group USA, een dochteronderneming van de Chinese internetgigant Alibaba, leek te verwijzen naar een draadloze pil toen hij tijdens de conferentie in Davos besprak hoe de CO2-voetafdruk van een individu kan worden bijgehouden. In plaats daarvan had hij het over de ontwikkeling van een technisch platform dat de consument kan gebruiken om bij te houden wat hij koopt, wat hij eet, en zelfs hoe hij reist om zijn persoonlijke koolstofvoetafdruk te meten.

Hoewel we het oorspronkelijke verhaal hebben verwijderd en ons verontschuldigen voor de fouten, merken we op dat belangrijke elementen in het verhaal nog steeds juist zijn, waaronder het feit dat er pillen zijn gemaakt met traceerapparatuur erin. Mensen die de pil innemen kunnen inderdaad een apparaatje dragen dat een bericht ontvangt van de traceerchip, met de melding dat zij hun medicijnen naar behoren hebben ingenomen.

Er blijven legitieme vragen over het toekomstig gebruik van deze technologie. Zou zo'n draadloze pil bijvoorbeeld op een dag door de autoriteiten kunnen worden gebruikt om andere activiteiten te volgen? Zoals CBN News heeft gemeld, zijn er reeds potentiële privacyproblemen gerezen over de lopende ontwikkeling van dergelijke technologie in implanteerbare microchips die worden geïnjecteerd in de handen van duizenden gewillige deelnemers in heel Europa.

Individuele CO2 Voetafdruk Tracker

Volgens Marketwatch werden Evans' opmerkingen over een individuele CO2-voetafdruk tracker gemaakt op het World Economic Forum in Davos op 24 mei, toen hij deelnam aan een panel over verantwoorde consumptie.

Er zijn duidelijke implicaties buiten die functie van gewoon een "platform voor consumenten" om hun milieu-impact bij te houden.

Het is een andere high-tech methode voor het volgen van menselijk gedrag, en China is al algemeen bekend dat het de mensenrechten van zijn burgers schendt met een sociaal kredietsysteem voor het bijhouden van gegevens, dus het feit dat de technologie afkomstig is van de Alibaba Group doet alarmbellen rinkelen.

In de video die op Twitter werd geplaatst, vertelde Evans het publiek: "We ontwikkelen, door middel van technologie, een mogelijkheid voor consumenten om hun hele koolstofvoetafdruk te meten."

"Wat betekent dat?" vroeg hij. "Waar ze reizen. Hoe ze reizen. Wat ze eten. Wat ze consumeren op het platform. Dus individuele koolstofvoetafdruk tracker," als een verbaasde reactie is te horen in de video afkomstig uit het publiek.

"Stay tuned. We hebben het nog niet operationeel. Dit is iets waar we aan werken," voegde Evans eraan toe

Alibaba Group president J. Michael Evans schept op tijdens het World Economic Forum over de ontwikkeling van een "individuele koolstofvoetafdruk tracker" om te monitoren wat je koopt, wat je eet, en waar/hoe je reist. pic.twitter.com/sisSrUngDI

- Andrew Lawton (@AndrewLawton) 24 mei, 2022

Gebruikers van sociale media hebben het idee belicht.

Kyle Bass, chief investment officer bij Hayman Capital Management, reageerde: "Beangstigend. Ik vraag me af of Alibaba een wereldrecord voor koolstofuitstoot zal ontwikkelen?"

Bass voegde ook een grafiek bij van de jaarlijkse CO2-uitstoot, waarop China de grootste uitstoter is.

Beangstigend. Ik vraag me af of Alibaba een wereldrecord koolstofuitstoot zal vestigen? #WEF #Carbon #China @AlibabaGroup @Alibaba @AndrewLawton #OrwellianNightmare https://t.co/BI6Ijdmm33 pic.twitter.com/THKqex3egI

- Kyle Bass (@Jkylebass) 24 mei 2022

Een andere gebruiker schreef: "Ze gaan een limiet zetten op de koolstof die je kunt consumeren, per dag, en je zult moeten uitkijken wat je doet om er niet overheen te gaan. Ze gaan ons dwingen om als lijfeigenen te leven."

De conservatieve commentator J.D. Vance, die zich momenteel kandidaat stelt voor een zetel in de Amerikaanse Senaat als Republikein in Ohio, tweette ook: "Stel je voor dat je met een privéjet naar een conferentie van de machtigste mensen ter wereld vliegt en dan andere mensen de les leest over hun koolstofvoetafdruk."

Een gebruiker legde uit waarom zo veel mensen bezorgd zijn: "Omdat het helemaal niet over de koolstofvoetafdruk gaat."

Bron: Tracking Humans: Medical Pills with MicroChips and a New Proposal to Monitor Your Carbon Footprint | CBN News