www.wimjongman.nl

(homepagina)


Medvedev beschrijft Kievs ontwerp van "veiligheidsgaranties" als opmaat naar WOIII

Tass 14 september 2022

Het plaatsvervangend hoofd van de Russische Veiligheidsraad is van mening dat de door Kiev voorgestelde overeenkomst neerkomt op "toepassing van artikel 5 van het Noord-Atlantisch pact op Oekraïne."

( )

Plaatsvervangend voorzitter van de Russische Veiligheidsraad Dmitri Medvedev Jekaterina Sjtoekina/POOL/TASS

Moskou, 13 september. /TASS/. Kiev zal geen "veiligheidsgaranties" krijgen, met name omdat hun ontwerp in wezen een "proloog" is voor de Derde Wereldoorlog, meent het plaatsvervangend hoofd van de Russische Veiligheidsraad Dmitry Medvedev.

"De Kiev-camarilla heeft een project van "veiligheidsgaranties" in het leven geroepen, dat in wezen een proloog is voor een derde wereldoorlog. Natuurlijk zal niemand de Oekraïense nazi's 'garanties' geven", schreef hij dinsdag op zijn Telegram-kanaal.

Volgens hem komt de door Kiev voorgestelde overeenkomst neer op het "toepassen van artikel 5 van het Noord-Atlantisch pact op Oekraïne." Dit artikel verwijst naar collectieve verdediging als een beginsel dat centraal staat in het oprichtingsverdrag van de NAVO. Collectieve verdediging houdt in dat een aanval op een van de leden van het bondgenootschap wordt beschouwd als een aanval op alle leden.

Medvedev meent dat de aartsvijanden van Rusland - "westerse bazen van verschillende rang" tot wie "deze hysterische oproep" (Kievs ontwerp-veiligheidsverdrag, eerder op dinsdag openbaar gemaakt - TASS) is gericht, één ding moeten begrijpen. "Het gaat rechtstreeks over de hybride oorlog van de NAVO met Rusland. Als deze halvegaren doorgaan met het ongebreideld pompen van de gevaarlijkste soorten wapens aan het Kievse regime, dan zal de militaire campagne vroeg of laat een ander niveau bereiken," waarschuwde hij.

Deze campagne, benadrukte Medvedev, zal geen zichtbare grenzen hebben, terwijl de acties van de partijen potentieel onvoorspelbaar zullen worden. "De campagne zal haar eigen militaire scenario volgen, met steeds meer nieuwe deelnemers. Zo is het altijd geweest," zei Medvedev.

Bron: Medvedev describes Kiev’s draft of ‘security guarantees’ as prelude to WWIII - World - TASS