www.wimjongman.nl

(homepagina)


De volgende grote "massa-uitsterving" is er al

18 oktober 2022 - door Michael Snyder

De dood is overal om ons heen, maar de meesten van ons zijn zo gericht op onze eigen kleine wereld dat we het niet eens zien. Er zijn door de geschiedenis heen andere massa-uitstervingen geweest, maar degene die nu plaatsvindt is veel anders dan alle voorgaande. Dat komt omdat het heel geleidelijk gebeurt. In de afgelopen 50 jaar zijn miljarden dieren van onze planeet weggevaagd, maar dat gebeurde niet ineens. Het is een langzaam, gestaag proces geweest, en de media hebben het er bijna nooit over. Dus besteden de meeste mensen geen aandacht aan deze crisis, ook al is het echt een existentiële bedreiging voor ons bestaan.

Als alle andere wezens plotseling zouden verdwijnen, zou de mensheid niet lang overleven.

Maar om een of andere reden schijnen we dit niet te begrijpen.

Ook al staan we bovenaan de voedselketen, we kunnen het ons niet veroorloven te negeren wat er onder ons gebeurt. En wat er nu gebeurt met een groot deel van de voedselketen is absoluut verschrikkelijk.

De Living Planet Index houdt de populaties bij van 32.000 verschillende soorten, en we krijgen te horen dat die 32.000 verschillende populaties met gemiddeld 69 procent zijn afgenomen sinds 1970...

De Living Planet Index (LPI) - die de populaties bijhoudt van zoogdieren, vogels, vissen, reptielen en amfibieën - onthult een gemiddelde afname van 69% in de gecontroleerde populaties van wilde dieren sinds 1970. De LPI van 2022 analyseerde bijna 32.000 populaties van soorten. Het biedt de meest uitgebreide meting van hoe zij reageren op de druk in hun omgeving.

69 procent!

Als dat niet voldoet aan de definitie van "massaal uitsterven", wat dan wel?

De zorg voor deze planeet is ons toevertrouwd, en zowat alles erop is stervende. Op dit moment staan talloze planten- en diersoorten letterlijk "op het punt van uitsterven"...

In Afrika is tweederde van de dierenpopulaties verloren gegaan. In Europa is er een afname van de dierenpopulatie van 18 procent. In Azië is de schade 55 procent, en in Noord-Amerika zijn de dierenpopulaties met 20 procent afgenomen. De grootste verliezen doen zich voor in Latijns-Amerika en het hele Caribische gebied; in deze gebieden zijn de dierenpopulaties met 94% gedaald. Miljoenen planten- en diersoorten staan nu op het punt van uitsterven.

Marco Lambertini, directeur-generaal van WWF International, zei dat de hele organisatie "uiterst bezorgd" is over de nieuwe gegevens. De gegevens tonen "een verwoestende daling van de populaties van wilde dieren, met name in tropische gebieden die enkele van de meest biodiverse landschappen ter wereld herbergen", zei hij. Dit omvat warmwaterkoraalriffen, die in de afgelopen 50 jaar zijn gehalveerd.

Waarom maken niet meer mensen zich hier zorgen over?

Als we op het huidige pad blijven, is het slechts een kwestie van tijd voordat de meeste soorten verdwenen zijn.

Denk je dat we zullen kunnen overleven als er duizenden grote gaten in de voedselketen zitten?

Natuurlijk niet.

De klok tikt voor de mensheid, en de meeste mensen zijn in een diepe slaaptoestand.

Over slaap gesproken, ik herinner me dat ik vaak wakker werd van het geluid van vogels toen ik heel jong was.

Maar nu ontbreken de vogels in veel gemeenschappen in Amerika. Uit een onlangs verschenen rapport blijkt zelfs dat vogels in de Verenigde Staten met een absoluut verbijsterende snelheid worden uitgeroeid...

De Rufous Hummingbird, Greater Sage-Grouse, Pinyon Jay, en 67 andere vogels in de Verenigde Staten balanceren op de rand van een ramp, met verlies van minstens de helft van hun populaties in de afgelopen 50 jaar. Een vandaag gepubliceerd rapport van het North American Bird Conservation Initiative (NABCI) noemt deze vogels "Tipping Point" soorten, die op het punt staan nog eens 50 procent van hun populatie te verliezen in hetzelfde tijdsbestek als de instandhoudingsinspanningen niet verbeteren.

Met genoeg tijd zullen ze uiteindelijk allemaal verdwenen zijn.

Wat doen we dan?

We hebben net vernomen dat de krabbenpopulatie in Alaska een echte catastrofale achteruitgang kent...

Volgens een jaarlijks onderzoek van de bodem van de Beringzee, uitgevoerd door de National Oceanic and Atmospheric Administration, zijn de schattingen voor het totale aantal schaaldieren gedaald tot ongeveer 1,9 miljard in 2022, tegen 11,7 miljard in 2018, oftewel een afname van ongeveer 84 procent.

Voor het eerst kondigde het Alaska Department of Fish and Game aan dat het seizoen voor sneeuwkrabben in de Beringzee in 2022-23 gesloten blijft. In een verklaring staat dat de inspanningen moeten worden gericht op "behoud en wederopbouw gezien de toestand van het bestand."

Er zijn talloze andere voorbeelden zoals deze.

Maar heel weinig mensen lijken er iets om te geven.

Ondertussen blijven onze wetenschappers experimenten uitvoeren die uiteindelijk kunnen leiden tot nog meer massa-uitstervingen. Deze week nog werd gemeld dat met belastinggeld gefinancierde onderzoekers van de Universiteit van Boston een hybride COVID-virus hebben gemaakt met een dodelijkheidsgraad van 80 procent.

Een hoge Amerikaanse gezondheidsfunctionaris heeft vandaag toegegeven dat controversieel Covid manipulatie onderzoek, uitgevoerd in een laboratorium in Boston, niet geautoriseerd was - ondanks dat het gefinancierd werd met belastinggeld.

DailyMail.com onthulde gisteren exclusief dat een team van de Universiteit van Boston een hybride Covid virus had ontwikkeld - een combinatie van de Omicron en originele Wuhan stammen - met een dodelijkheidsgraad van 80 procent.

Uit openbare documenten blijkt dat het gedeeltelijk werd betaald met een subsidie van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), een van de belangrijkste onderzoeksagentschappen van de federale overheid.

Alleen volledig gestoorde mensen zouden zoiets met opzet maken.

Wat als het uitbreekt?

Wat gaan ze dan doen?

De domheid waar we getuige van zijn, is ongekend.

Maar tenzij de mainstream media hier een groot punt van maakt, zal het grootste deel van de bevolking er niets om geven.

En dat komt omdat het grootste deel van de bevolking niet eens meer de moeite neemt om zelf na te denken.

Bijvoorbeeld, het grootste deel van de bevolking "steunt de oorlog in Oekraïne", ook al kan een groot deel van de bevolking Oekraïne letterlijk niet vinden op een wereldkaart.

In deze tijd moet je jezelf onderwijzen, want het systeem doet dat niet voor je.

In feite is het systeem op dit moment nergens goed voor.

Dankzij het systeem is onze planeet een toilet geworden en worden miljarden wezens om ons heen weggevaagd.

Helaas is wat we tot nu toe hebben meegemaakt nog maar het begin.

De mensheid blijft de ene zelfvernietigende beslissing na de andere nemen, en de wereldelite lijkt tevreden met de gang van zaken.

Dankzij hen leven we op een vuile, smerige, vergiftigde planeet, en de klok tikt gewoon door.

Bron: The Next Great "Mass Extinction" Is Already Here