www.wimjongman.nl

(homepagina)


Per ongeluk? Nee - Gods Richting

Februari 2022

We ontvangen een verscheidenheid aan berichten over hoe Iraanse kijkers onze 24/7 satelliet-uitzendingen vinden. De twee meest voorkomende zijn: "Een vriend vertelde me over jullie uitzendingen" en "Ik was op een dag door de kanalen aan het surfen, kwam jullie uitzendingen tegen en begon te kijken."

Maryam vond hoop en een doel door naar de uitzendingen van Iran Alive te kijken.

Dan is er Maryam, die zei dat ze "per ongeluk en onbedoeld op" een van onze uitzendingen stuitte. Haar verhaal maakt duidelijk dat het geen toeval was dat ze Iran Alive vond.

Maryam worstelde met chronische slokdarmzweren en maagpijn. Ze droeg de Moslim-gebeden van bescherming met zich mee die haar in haar jeugd waren bijgebracht, maar de fysieke problemen bleven. School vormde een uitdaging vanwege haar aandachtsstoornis, waardoor ze zelfs geen bladzijde uit een boek kon lezen zonder haar concentratie te verliezen.

Vanwege de ontberingen die Maryam had doorgemaakt, koos ze ervoor niet naar de universiteit te gaan. Ze trouwde, zo zei ze, en voelde geen doel in het leven.

Maryam maakte voor het eerst kennis met ons kanaal 7 toen ze onze film "God is liefde" zag. Na afloop herhaalde ze het gebed van verlossing en voelde vreugde terwijl ze bad.

Maar kort daarna begonnen de ontberingen van het leven haar weer te overweldigen.

Op een nacht ging Maryam slapen met zowel een Bijbel als een Koran direct boven haar hoofd. Ze had een droom waarin een man die op haar man leek haar met een angstaanjagende stem zei: "Ik laat je niet gaan."

Maryam werd drijfnat van het zweet wakker en begon in het Arabisch uit de Koran te bidden. De stem in haar hoofd werd luider. Maryams ademhaling werd kort en snel.

Toen riep zij Jezus toe: "Als U de waarheid bent en de redding in U gevonden wordt, kom en help mij. Red mij van al mijn slavernij en van de macht der duisternis."

Onmiddellijk verstomde de angstaanjagende stem, en Maryams ademhaling werd weer normaal.

Hoewel Maryam eerder het zondaarsgebed had gezegd, bleef zij bang om haar hart geheel aan Christus te geven. Wanneer die gevoelens van angst in haar opkwamen, keerde zij terug naar het citeren van passages uit de Koran.

De volgende week leed Maryam aan hoge koorts en werd ze opgenomen in het ziekenhuis.

Toen gebeurde dat "ongeluk", en Maryam kwam "op de een of andere manier" op onze Channel 7 terecht. Ze luisterde aandachtig toen een van onze voorgangers verklaarde: "Vandaag is de dag van je redding, mijn zuster."

Zoals voorheen, bad Maryam het gebed van verlossing. Deze keer, echter, verbond ze ook haar leven aan de Heer. Het vreugdevolle gevoel dat op haar gebed volgde, werd blijvend. Ze voelde ook een gevoel van hoop dat ze nooit eerder had gehad.

Maryam vertelde ons dat ze nu gezond is zonder de hulp van medicijnen. Tien jaar nadat ze haar school had afgemaakt, begon ze aan een universiteit en nu heeft ze een doctoraat. Wat betreft het kanaal waar ze "op stuitte," ze is nu een trouwe kijker van ons kanaal 7. Door onze discipelschapsprogramma's heeft ze geleerd hoe ze haar geloof kan delen.

"Ik heb nu een succesvol leven en Jezus gebruikt mij om veel van Zijn kinderen tot geloof te brengen in Zijn naam," vertelde Maryam ons. "Glorie zij de naam van God. Zonder de moeilijkheden en pijn die ik heb ervaren, zou ik nooit de ware God hebben gevonden."

God leidde Maryam naar ons kanaal, en het is een nederige eer om deel uit te maken van Gods plan om de verlorenen van Iran te bereiken.

Bron: iran alive via e-mail