www.wimjongman.nl

(homepagina)


Klimaatverandering lockdowns? Ja, ze gaan er echt komen...

6 december 2022 - door Michael Snyder

Ik veronderstel dat we hadden moeten weten dat dit onvermijdelijk was. Na het scheppen van een precedent tijdens de pandemie, is de elite nu blijkbaar van plan om ook om andere redenen lockdowns op te leggen. Wat ik in dit artikel heb beschreven is uiterst alarmerend, en ik hoop dat u het zult delen met iedereen die u kunt. De lockdowns in verband met klimaatverandering zijn er al, en als de mensen hier niet krachtig op reageren is het waarschijnlijk dat we binnenkort overal in de westerse wereld soortgelijke maatregelen ingevoerd zullen zien worden. De elite heeft altijd beloofd "alles te doen wat nodig is" om de klimaatverandering te bestrijden, en nu komen we erachter dat ze geen grapje maakten.

In het Verenigd Koninkrijk hebben inwoners van Oxfordshire nu een speciale vergunning nodig om van de ene "zone" van de stad naar de andere te gaan. Maar zelfs als je die vergunning hebt, mag je dit nog steeds maar "maximaal 100 dagen per jaar" om van de ene naar de andere zone gaan...

Oxfordshire County Council heeft gisteren plannen goedgekeurd om inwoners op te sluiten in één van zijn zes zones om "de planeet te redden" van de opwarming van de aarde. De laatste stap in de "15 minuten stad"-agenda is het plaatsen van elektronische hekken op belangrijke wegen in en uit de stad, waardoor bewoners beperkt worden tot hun eigen buurt.

Volgens de nieuwe regeling hebben bewoners die hun zone willen verlaten, toestemming nodig van de Raad, die bepaalt wie de vrijheid waard is en wie niet. Volgens de nieuwe regeling mogen de bewoners hun zone maximaal 100 dagen per jaar verlaten, maar om dat te krijgen moet elke bewoner zijn autogegevens registreren bij de raad, die vervolgens zijn bewegingen volgt via slimme camera's in de stad.

Gaan de inwoners van Oxfordshire dit echt pikken?

Ik had nooit gedacht dat zoiets in de westerse wereld zou worden ingevoerd, maar hier zijn we dan.

Natuurlijk zijn er een paar mensen die luidkeels bezwaar maken tegen dit nieuwe plan, maar een ambtenaar van Oxfordshire belooft dat "het controversiële plan doorgaat, of de mensen het nu leuk vinden of niet".

Au

Ondertussen heeft Frankrijk besloten om bepaalde korteafstandsvluchten volledig te verbieden in een poging om de koolstofuitstoot te verminderen...

Frankrijk kan je nu de trein laten nemen in plaats van het vliegtuig.

De Europese Commissie (EC) heeft Franse ambtenaren groen licht gegeven om bepaalde binnenlandse vluchten te verbieden als het traject in kwestie per trein in minder dan tweeënhalf uur kan worden afgelegd.

Het plan werd voor het eerst voorgesteld in 2021 als middel om de koolstofuitstoot te verminderen. Oorspronkelijk zouden acht korteafstandsvluchten worden verboden, maar de Europese Commissie heeft er slechts mee ingestemd om er drie te verbieden die snelle en gemakkelijke alternatieven per spoor hebben met meerdere rechtstreekse verbindingen per dag.

Dit is belachelijk.

Maar als het Franse publiek deze nieuwe beperkingen accepteert, zullen soortgelijke verboden onvermijdelijk ook in andere EU-landen komen.

In Nederland gaat de regering ongeveer 3000 boerderijen opkopen en sluiten om "de stikstofvervuiling te verminderen"...

De Nederlandse regering is van plan om tot 3000 boerderijen op te kopen en vervolgens te sluiten in een poging om te voldoen aan een milieumandaat van de Europese Unie om de uitstoot te verminderen.

Boeren in Nederland zullen een "ruimschoots" hoger bod krijgen dan de waarde van hun boerderij in een poging vrijwillig op het aanbod in te gaan, aldus The Telegraph. Het land probeert zijn stikstofvervuiling terug te dringen en zal de aankopen doen als niet genoeg boeren op het aanbod ingaan.

"Er komt geen beter aanbod", zei Christianne van der Wal, minister van Stikstof, vrijdag tegen het Nederlandse parlement.

Dit is letterlijk suïcidaal.

We zitten in het beginstadium van een ongekende wereldwijde voedselcrisis, en de Nederlandse regering heeft besloten dat dit het moment is om duizenden boerderijen te sluiten?

Ik heb niet eens de woorden om te beschrijven hoe dwaas dit is.

Over zelfmoord gesproken, Canada heeft een manier gevonden om mensen te laten stoppen met het uitstoten van koolstof zodra hun nut voorbij is. Hulp bij zelfdoding is vrij populair geworden onder de Canadezen, en het aantal mensen dat voor die optie kiest blijft jaar na jaar nieuwe records vestigen...

Vorig jaar maakten meer dan 10.000 mensen in Canada - verbazingwekkend genoeg is dat meer dan drie procent van alle sterfgevallen daar - een einde aan hun leven via euthanasie, een stijging van een derde ten opzichte van het jaar daarvoor. En het aantal zal waarschijnlijk blijven stijgen: volgend jaar zal Canada mensen toestaan om vanwege uitsluitend psychische redenen te sterven.

Als je je depressief voelt, heeft Canada daar een oplossing voor.

En als je lichamelijk gehandicapt bent, heeft Canada daar ook een oplossing voor...

Vorige week nog dook een verbijsterend verhaal op over hoe Christine Gauthier, een Canadese legerveteraan en Paralympiër, na vijf jaar woedende strijd voor een traplift voor haar huis, een buitengewoon alternatief kreeg aangeboden.

Een Canadese ambtenaar vertelde haar in 2019 dat als haar leven zo moeilijk was en ze zo 'wanhopig' was, de regering haar zou helpen om zichzelf te doden. 'Ik heb een brief waarin staat dat als u zo wanhopig bent, mevrouw, we u MAiD kunnen aanbieden, medische hulp bij het sterven,' getuigde de verlamde ex-korporaal van het leger aan Canadese parlementsleden.

"Medische hulp bij het sterven" klinkt zo klinisch.

Maar uiteindelijk is het de grootste lockdown van allemaal.

Want als je eenmaal stopt met ademen, kun je geen "klimaatzonden" meer begaan.

Overal in de westerse wereld groeit het autoritarisme in een tempo dat absoluut adembenemend is.

Als ze nu al het reizen sterk kunnen beperken en boerderijen kunnen sluiten, wat voor tirannie zullen we dan in de toekomst zien?

Helaas begrijpen de meeste mensen nog steeds niet wat er gebeurt.

Hopelijk worden ze wakker voordat het te laat is.

[Te laat voor wat? Het boek Openbaring vertelt ons dat dit komen gaat en onvermijdelijk is. Vlucht naat Jezus, dat is de enige uitweg. wj]

Bron: Climate Change Lockdowns? Yup, They Are Actually Going There...