www.wimjongman.nl

(homepagina)


Zij die "juichen voor Oekraïne", juichen voor de afslachting van Oekraïners - en anderen

Door Rhoda Wilson - 17 mei 2022

()

"Onze vrije pers" heeft miljoenen "linksen" die woest de neonazistische misdadigers steunen en aandringen op een steeds feller wordende oorlog die ons allen bedreigt met nucleaire uitroeiing.

Als we niet weten waar we zijn geweest, kunnen we ook niet weten waar we zijn, of waar we naar toe gaan.

Het bovenstaande is hoe Mark Crispin Miller een kort artikel op Substack begon, waarin hij verschillende artikelen opsomde over dingen die bekend zijn over Oekraïne, die de grote media of "onze vrije pers" niet willen erkennen of publiceren.

Mark Crispin Miller is auteur, hoogleraar media, cultuur en communicatie aan de universiteit van New York en oprichter van News from Underground.

De volgende subrubrieken zijn de door Miller opgesomde artikelen. We hebben uittreksels van elk opgenomen om de lezers een gevoel te geven waar elk artikel over gaat.

Hoe een eeuw van politiek geweld in Oekraïne verbonden is met de gruweldaden van vandaag

De geschiedenis van Oekraïense nationalistische wreedheid is een belangrijke factor, die in het Westen nauwelijks wordt besproken, of bekend is.

Troepen in de benen geschoten, schreeuwend van de pijn. Anderen sterven door bloedverlies en shock. Met niemand in de buurt om medische hulp te bieden. Een Russische soldaat gekruisigd op een anti-tank barrière, vastgeketend aan een metalen 'egel' en dan levend verbrand...

Voor velen kwamen de grafische beelden van Russische militairen die door de Oekraïense strijdkrachten en nationalistische bataljons werden gemarteld en gedood, als een echte schok. Maar dit verbaasde niet degenen die bekend zijn met de "tradities" van de Oekraïense "strijders voor nationale vrijheid," aangezien zij een geschiedenis van meer dan een eeuw hebben in dit soort zaken.

Misschien wel de gruwelijkste misdaad van de Oekraïense nationalisten was de oprichting van een gevangenis in de koelkast op het vliegveld van Mariupol in juni 2014, die de cipiers de 'bibliotheek' noemden. Daar werden inwoners van Mariupol onderworpen aan afranselingen, dood door foltering en verkrachting voor zelfs maar de verdenking sympathieën te koesteren voor Rusland of de niet-erkende oostelijke republieken.

Lees meer over de eerste concentratiekampen van Europa, van het bloedbad van Volyn tot 1954, de Maidan van de haat, en de Oekraïense staat en de nazi's in de Daily Telegraph (Nieuw-Zeeland), 12 mei 2022, HIER.

Franse medische vrijwilliger in Oekraïne vertelt over 'oorlogsmisdaden' van Azov Regiment

Het Russische leger schat dat meer dan 6500 buitenlanders uit ten minste 62 landen in Oekraïne actief zijn, de meesten in gevechtsfuncties.

Naar schatting zitten er nog 400 vast in Azovstal - een enorm staalcomplex in de aan de Azov Zee grenzende stad Mariupol, die de afgelopen twee maanden zware schade heeft opgelopen tijdens gevechten.

Adrian Bocquet, een voormalige soldaat van het Franse leger die enkele weken in Oekraïne is geweest om medische uitrusting en voorraden te leveren, heeft verteld over wreedheden waarvan hij getuige zou zijn geweest en die werden begaan door het Azov Regiment - een beruchte neonazistische strijdmacht die opereert onder de Oekraïense Nationale Garde.

"Daar, ter plaatse, zag ik oorlogsmisdaden. Ik heb veel oorlogsmisdaden gezien. De enige misdaden die ik zag tijdens de dagen dat ik daar was, werden gepleegd door Oekraïense troepen", zei Bocquet.

"Toen ik terugkeerde naar Frankrijk, was ik zeer geschokt door wat de mensen die op de tv-programma's waren uitgenodigd, zeiden. Er gaapt een kloof tussen wat ik op TV zie en hoor en wat ik ter plaatse heb gezien. Voor mij is dat afschuwelijk", aldus Bocquet.

Lees meer:Daily Telegraph (Nieuw-Zeeland), 13 mei 2022

De originele Franse versie van het interview van Adrien Bocquet met Sud Radio op 10 mei 2022 kan hier (Franstalig) bekeken worden.

Hieronder staat zijn interview met Engelse ondertiteling.

"Ik zag afschuwelijke oorlogsmisdaden begaan door Azov". Terug uit Oekraïne, Adrien Bocquet spreekt 10 mei 2022 (36 min)

De situatie in Oekraïne - Arria-formulevergadering van de VN-Veiligheidsraad, georganiseerd door de Permanente Missie van de Russische Federatie

De Permanente Missie van de Russische Federatie zal een informele bijeenkomst van de VN-Veiligheidsraad beleggen over "Systematische en massale ernstige schendingen van het internationaal humanitair recht en andere oorlogsmisdaden, begaan door Oekraïense militairen en milities en ontdekt in de loop van de lopende speciale militaire operatie van de Russische strijdkrachten".

Lees meer: Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, 6 mei 2022

Blowback: Hoe door de VS gefinancierde fascisten in Oekraïne Amerikaanse witte supremacisten tot mentor maken

Niet alleen stromen blanke supremacisten uit het hele Westen naar Oekraïne om te leren van de gevechtservaring van hun fascistische wapenbroeders, ze doen dat openlijk, onder de neus van een schouderophalende wetshandhaving - hun ervaringen chroniqueurend op sociale media voordat ze hun lessen mee terug naar huis nemen. Maar de Amerikaanse rechtshandhaving heeft tot nu toe niets gedaan om de stroom van Amerikaanse rechts-extremisten naar de bases van Azov te beperken.

Vorige maand verklaarde een ongeopende FBI-aanklacht tegen vier Amerikaanse witte supremacisten van de Rise Above Movement (RAM) dat de verdachten hadden getraind met het Azov Bataljon van Oekraïne, een neonazi-militie die officieel is opgenomen in de nationale garde van het land. De training vond plaats nadat de witte supremacistische bende in 2017 had deelgenomen aan gewelddadige rellen in Huntington Beach en Berkeley, Californië en Charlottesville, Virginia.

In de aanklacht staat dat het Azov Bataljon "wordt verondersteld te hebben deelgenomen aan het trainen en radicaliseren van in de Verenigde Staten gevestigde witte suprematie-organisaties."

Er is één waarschijnlijke verklaring voor de hands-off aanpak van de Amerikaanse regering met betrekking tot de werving van Azov: de extremistische militie vecht tegen pro-Russische separatisten als een frontlinie proxy van Washington. In feite hebben de Verenigde Staten het Azov Bataljon rechtstreeks bewapend, antitank raketwerpers overhandigd en zelfs een team van legerofficieren gestuurd om in 2017 in het veld met Azov commandanten te vergaderen.

Lees meer: The Grayzone, 15 november 2018

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in het lezen van het laatste artikel op Miller's lijst, 'Live Action Role Play ["LARP"] in Ukraine' door Consortium News, 13 mei 2022. Het onthult het echte verhaal, niet zoals getoond in de media, van drie mannen, of LARPers, en hun "ervaringen" met het Internationale Legioen van de Territoriale Verdediging van Oekraïne.

Bron: Those “Cheering for Ukraine” Are Cheering for The Slaughter of Ukrainians – and Others – The Expose