www.wimjongman.nl

(homepagina)


Nadia Matar: "Judea en Samaria dat is geen probleem, ze zijn het antwoord

25 oktober 2022 - door Hadassah Chen

( )

Hadassah Chen van Israel National News spreekt met Nadia Matar van de Sovereignty Movement op de INN-Besheva conferentie in Jeruzalem.

Israel National News sprak met Nadia Matar, de co-voorzitter samen met Yehudit Katsover van de Sovereignty Movement, op de Israel National News-Besheva conferentie in Jeruzalem.

"Wij vertegenwoordigen al diegenen in de meerderheid van het Joodse volk die zeggen dat het Land Israël toebehoort aan het volk Israël. De vraag is hoe we het land behouden," zegt Matar. "Wat doen we om het land te behouden en we zijn hier op deze conferentie georganiseerd door Besheva en Arutz Sheva die zich richt op economie en sommige mensen zouden kunnen zeggen wat is uw verband met economie. Een goede vriend van ons zei eens dat een ideologie een goede en correcte ideologie is als je de ideologie kunt terugbrengen naar de praktijk. Daarom hebben wij in 2011 die de Soevereiniteitsbeweging opgericht."

Ze vervolgt: "In 2011 zei Yehudit Katsover: 'We kunnen de strijd om Judea en Samaria niet winnen als we alleen vechten voor een heuvel hier en een heuvel daar.' Dat is heel belangrijk, maar dat is als de zee leeghalen met een lepel. Er moet een plan komen. Tot nu toe heeft het nationale kamp geen plan, links heeft een plan - wij zijn tegen hun plan, de tweestatenoplossing. We denken en we geloven en we weten dat het zelfmoord is, de meerderheid van het Joodse volk weet dat het zelfmoord is. Maar wat stellen we voor? We zeggen alleen 'Nee' tegen een Palestijnse staat, 'Nee' tegen het geven van wapens, 'Nee' tegen het schudden van de handen van de moordenaars. "Dus wat is ons Ja?" zei Yehudit in 2011. En ze zei: "We moeten de vlag hijsen, van wat er aan het eind van de Zesdaagse Oorlog had moeten gebeuren. De toepassing van de Israëlische soevereiniteit, de Israëlische wet, over Judea en Samaria. En we begonnen dat te promoten.

"Beetje bij beetje samen met vele anderen en Knessetleden die zich aansloten, werd het woord soevereiniteit een consensus. Links heeft een tweestatenoplossing, wij noemen het een waanzinnige tweestatenoplossing - suïcidaal - en rechts heeft nu een plan. Niet alleen 'Nee' zeggen, maar soevereiniteit," legt ze uit.

Ze merkt op dat bouwen in Judea en Samaria ook het antwoord is op veel problemen in verband met hoge huisvestingskosten. Volgens haar zal het bouwen van nieuwe eenheden daar niet alleen in Judea en Samaria, maar ook in Tel Aviv de huisvestingskosten verlagen.

Op de conferentie presenteerde zij een document met hun bevindingen over verlaging van de huisvestingskosten in heel Israël als in Judea en Samaria honderdduizenden wooneenheden worden gebouwd.

Matar merkt op dat de prijzen van woningen de afgelopen tien jaar met honderd procent zijn gestegen. Met een grote vraag naar eenheden zal bouwen in Judea en Samaria de prijs in het hele land verlagen, legt ze uit.

"We moeten veel meer bouwen. Onze onderzoeker ontdekte dat we nog eens 25.000 eenheden per jaar moeten bouwen om de prijzen te verlagen. Maar de vraag is waar gaan we bouwen? Met al onze liefde voor de Negev en de Galilea - en die moeten bebouwd worden en Joden moeten daarheen verhuizen - maar dat is goed voor de ideologen. De meeste mensen willen [dicht bij Tel Aviv] zijn omdat daar het werk is, dat is wat we in ons onderzoek hebben ontdekt. En hoe kunnen ze dicht bij bouwen< in Tel Aviv maar niet in Tel Aviv? Dertig kilometer daarvandaan ligt Judea en Samaria en in Samaria is er lege grond waar je de komende jaren honderdduizenden eenheden kunt bouwen," zegt Matar.

"Alles wat we moeten doen is onze politici inzetten, en hopelijk, als de rechtervleugel aan de macht komt, dan zullen we dat bevorderen en dat zal ideologie brengen met het soort economie waar de prijzen dalen. We hebben meer dan 60 Knessetleden die in een brief toezeggen dat als er een rechtse regering komt, zij dit plan om naar het oosten te trekken zullen bevorderen."

Ze voegt eraan toe: "De beste manier om soevereiniteit te brengen is door honderdduizenden eenheden in Judea en Samaria te bouwen en te begrijpen dat Judea en Samaria geen probleem is, maar het antwoord."

Matar merkt op dat "dit alles veel gemakkelijker zal zijn wanneer er nog eens 2 miljoen Joden op aliyah komen naar het beste land ter wereld, het enige land waar er een toekomst is voor Joodse [mensen]."

Over de verkiezingen zegt Matar: "Als extra parlementaire organisatie mogen we niet oproepen om op een bepaalde partij te stemmen. Wat we wel mogen doen is een boodschap verkondigen, een boodschap die verbonden is met waar onze partij voor staat en we roepen iedereen op om massaal te gaan stemmen voor die partijen die trouw zijn gebleven aan het land Israël die trouw zullen blijven aan het land Israël en om te komen stemmen."

Ze beschrijft de verkiezingen kiezen als tussen twee tegengestelde wereldbeelden.

"Wij voelen dat het deze keer de meest cruciale ooit is om te kiezen en te stemmen tussen twee wereldbeelden. Tussen degenen die er geen probleem mee hebben Israël te zien als een staat van al zijn burgers, het hoeft geen joodse staat te zijn, dat zijn al degenen die tot de groep van Palestina behoren, want zij gaan samen met de Arabieren, zij gaan samen met Hamas, zij hebben geen probleem. Of stem op degenen die voor het land Israël zijn. Het is echt een stemming tussen twee verschillende wereldbeelden en daarom kun je niet te kieskeurig zijn en thuisblijven. Het is als met een schip. Het schip gaat in een bepaalde richting. Er zijn nu twee richtingen, de richting van soevereiniteit, van Joodse trots op het land Israël en de richting van een Palestijnse staat - van terreur, toegeven, van het verliezen van onze identiteit. Daar gaan deze verkiezingen over. Daarom zijn ze zo cruciaal. Niemand heeft de luxe om thuis te blijven, want als je thuisblijft terwijl je bij het ene schip hoort, geef je je stem aan het andere."

Bron: Nadia Matar: 'Judea and Samaria is not a problem, it’s the answer' | Israel National News - Arutz Sheva