www.wimjongman.nl

(homepagina)


Israël heeft gelijk - dus wat maakt het uit dat de media liegen?

Aan de goede kant van de geschiedenis staan is belangrijker dan tevergeefs proberen een positieve pr te krijgen van een antisemitische wereld. Op-ed.

Ronn Torossian - 15.05.22

Voor een zeer zeer lange tijd, dacht ik dat de Public Relations problemen van Israël een groot probleem waren voor de Staat Israël. Omdat ik een van de grootste PR-bureaus in de Verenigde Staten heb opgericht, ben ik me terdege bewust van de macht van de media. Nu ik ouder word, realiseer ik me dat velen in de media gewoon niet om de waarheid geven.

Ik realiseer me ook dat in veel zaken van oorlog en vrede, kracht het belangrijkst is. Denkt men echt dat Rusland en Vladimir Poetin om de waarheid en de media geven? (of Zelensky? wj)

Neem nu Al Jazeera journaliste Shireen Abu Akleh die woensdag in Jenin werd vermoord. Israël kreeg de schuld voor haar moord, na een vuurgevecht tussen gewapende Palestijnse Arabische terroristen en soldaten van de Israel Defense Forces. Israël was bezig de staat Israël te beschermen tegen een golf van terreuraanslagen die sinds maart 19 mensen het leven heeft gekost in Israël.

Terwijl Israël opriep tot een gezamenlijk onderzoek, weigerde de Palestijnse Autoriteit een gezamenlijk onderzoek naar haar dood uit te voeren om te ontdekken of de fatale kogel was afgevuurd door een IDF-soldaat of door een Palestijnse Arabier, die probeerde een Israëliër te doden.

Zoals premier Naftali Bennett opmerkte: "Palestijnen in Jenin werden zelfs gefilmd terwijl ze opschepten: 'We hebben een soldaat geraakt; hij ligt op de grond.' Er raakte echter geen IDF-soldaat gewond, wat de mogelijkheid doet rijzen dat het Palestijnse terroristen waren die de journalist hebben neergeschoten."

Tegen die achtergrond waren er op de begrafenis van Abu Aqleh lelijke conflicten tussen de politie en de aanwezigen van de begrafenis.

Volgens de Israëlische politie was de politie gedwongen in te grijpen nadat Arabische relschoppers de kist hadden meegenomen tegen de wil van de familie van Abu Aqleh.

"Plannen voor de begrafenisstoet van Shireen Abu-Akleh werden vooraf gecoördineerd door de Israëlische politie samen met de familie Abu-Akleh," zei de Israëlische politiewoordvoerder in een Engelstalige verklaring.

"Op vrijdag arriveerden ongeveer 300 relschoppers bij het Saint Joseph ziekenhuis in Jeruzalem en verhinderden de familieleden om de kist op de lijkwagen te laden om naar de begraafplaats te reizen - zoals van tevoren was gepland en gecoördineerd met de familie. In plaats daarvan bedreigde de menigte de chauffeur van de lijkkoets en droeg vervolgens de kist in een ongeplande processie te voet naar de begraafplaats."

"Dit druiste in tegen de wensen van de familie Abu-Akleh en de veiligheidscoördinaties die waren gepland om het grote aantal rouwenden te beschermen. De Israëlische politie gaf opdracht om de kist terug te brengen naar de lijkkoets, net als de EU-ambassadeur en de familie van Shireen Abu-Akleh zelf, maar de menigte weigerde."

"De Israëlische politie greep in om de menigte uiteen te drijven en te voorkomen dat ze de kist meenamen, zodat de begrafenis kon doorgaan zoals gepland, overeenkomstig de wensen van de familie."

"Tijdens de rel die door de menigte werd aangezwengeld, werd met glazen flessen en andere voorwerpen gegooid, waardoor zowel rouwenden als politieagenten gewond raakten," besloot de verklaring.

De Amerikaanse president Joe Biden riep op tot een onderzoek en de perschef van het Witte Huis, Jen Psaki, beschreef de beelden van de begrafenis als "zeer verontrustend".

Het is heel eenvoudig - Israël heeft het recht zichzelf te beschermen. Israël heeft het recht erop aan te dringen dat mensen de regels volgen. Israël heeft gelijk als het ervoor zorgt dat duizenden Palestijnse Arabieren die uit zijn op geweld, worden tegengehouden. En Israël heeft het recht om de kist van een dode journalist te beschermen.

Simpel gezegd had de zionistische ideoloog Ze'ev Jabotinsky het in 1911 bij het rechte eind in zijn essay "Go To Hell".

Zoals Jabotinsky in 1911 opmerkte: "In plaats van ons buitensporig te verontschuldigen en in plaats van de beschuldigers de rug toe te keren - aangezien er niets is om ons voor te verontschuldigen en niemand om zich aan te verontschuldigen - is het allang tijd om op alle huidige en toekomstige beschuldigingen, verwijten, verdachtmakingen, laster en aanklachten te reageren door eenvoudigweg onze armen te vouwen en luid, duidelijk, koud en kalm te antwoorden: 'Loop naar de hel!'

"Wie zijn wij, om ons tegenover hen te verontschuldigen; wie zijn zij om ons te ondervragen? Wat is de bedoeling van dit schijnproces over het gehele volk, waarbij het vonnis van tevoren bekend is? Onze gewoonte om voortdurend en ijverig antwoord te geven aan welk gepeupel dan ook heeft ons al veel schade berokkend en zal nog veel meer schade berokkenen. De situatie die daardoor is ontstaan, bevestigt op tragische wijze een bekend gezegde: "Qui s'excuse s'accuse" (Wie zich verontschuldigt, veroordeelt zichzelf).

"Wij denken dat onze voortdurende bereidheid om zonder aarzeling een huiszoeking te ondergaan en onze zakken binnenstebuiten keren, de mensheid uiteindelijk zal overtuigen van onze adel; kijk eens wat een heren wij zijn - wij hebben niets te verbergen! Dit is een verschrikkelijke vergissing. De echte heren zijn de mensen die niet zullen toestaan dat iemand om welke reden dan ook hun appartementen, hun zakken of hun ziel doorzoekt. Alleen een persoon die onder toezicht staat, is op elk moment klaar voor een huiszoeking. Dit is de enige onvermijdelijke conclusie van onze maniakale reactie op elk verwijt, om als volk de verantwoordelijkheid te aanvaarden voor elke actie van een Jood, en om excuses te maken waar iedereen bij is.

"Ik beschouw dit systeem als vals bij de wortel. Wij worden niet gehaat omdat wij overal de schuld van krijgen, maar wij krijgen overal de schuld van omdat wij niet geliefd zijn. Wij hoeven ons nergens voor te verontschuldigen. Wij zijn een volk als alle andere volkeren; wij hebben niet de bedoeling beter te zijn dan de rest. Wij hoeven aan niemand verantwoording af te leggen; wij hoeven aan niemand examen af te leggen en niemand is oud genoeg om ons op te roepen om te antwoorden. Wij zijn voor hen gekomen. Wij zijn wat wij zijn, wij zijn goed voor onszelf, wij zullen niet veranderen en wij willen dat ook niet."

Israël als natie is een modern wonder. Het land overleeft en bloeit met vijanden die uit zijn op vernietiging aan haar grens. De Palestijnse Autoriteit stemt niet in met een eerlijk onderzoek. Als de Palestijnse Arabieren ooit vrede wilden, zou die er wel komen. Zij zijn verantwoordelijk voor het geweld. Punt uit.

Ronn Torossian is auteur en ondernemer.

Bron: Israel is in the right - so who cares about media lies? | Israel National News - Arutz Sheva