www.wimjongman.nl

(homepagina)


Qatar gebruikt gas om de islam naar Europa te exporteren

De prijs van gas uit het Midden-Oosten is hoog - op lange termijn

6 oktober 2022 - door Giulio Meotti

()

"Gas als heilige oorlog. Gas als een nieuwe fantasie van wraak op het Westen. Het is het 'geschenk van Allah'. Er is een verlangen naar verovering ". Zo schrijft Kamel Daoud, de gevierde Algerijnse schrijver, met ironie in het Franse weekblad Le Point.

Saoedi-Arabië (dat momenteel ook de eerste moskee in Cuba financiert) was de eerste halte op een recente rondreis van de Duitse bondskanselier Olaf Scholz die ook de Emiraten en Qatar aandeed.

Ik had sinds het begin van de oorlog in Oekraïne geschreven: Europa zal Russisch gas vervangen door islamitisch gas en er zal een enorme prijs te betalen zijn in termen van onderwerping. Saoedi-Arabië en Qatar hebben moslims over de hele wereld altijd graag financieel gesteund. Kanselier Scholz prees het emiraat tijdens zijn bezoek aan Qatar: "In de afgelopen jaren heeft Qatar ons op kritieke momenten betrouwbare steun geboden." Gefeliciteerd met zoveel blindheid, of zullen we zeggen domheid. Islamisten hebben veel geduld en plannen voor de lange termijn. Dit wordt bevestigd door het nieuws dat in deze uren vanuit Duitsland binnenkomt.

"Uit documenten van gelekte gegevens van Qatarese liefdadigheidsinstellingen blijkt dat miljoenen euro's uit Qatar naar moskeeën in Duitsland zijn gevloeid", schrijft het weekblad Die Zeit. Moskeeën in Hamburg, Bielefeld, Bonn, Essen, Frankfurt, Offenbach, Heidelberg en München. Er is ook de Dar-as-Salam Moskee in de hoofdstad.

Imam Mohamed Taha Sabri is een van de belangrijkste moslim persoonlijkheden van de hoofdstad met de beste contacten in de politiek van Berlijn. Hij ontving de Berlijnse Orde van Verdienste uit handen van de toenmalige burgemeester Michael Müller (SPD). Tagespost kopt: "Qatar schonk miljoenen aan Duitse moskeeën in handen van de Moslim Broederschap". Maar had Yusuf al Qaradawi, de enkele dagen geleden overleden geestelijk leider van de Moslim Broederschap, niet de "verovering van Rome" als doel van de islam aangekondigd?

Qatar is zeer actief geweest in Frankrijk. Het emiraat heeft het Islamitisch Centrum van Villeneuve-d'Ascq en de eerste door de staat gefinancierde islamitische school, het Lycée-Collège Averroès, genereus gefinancierd. Helaas werd het Lycée Averroès al snel het middelpunt van een schandaal. Een van de docenten nam ontslag nadat hij had geschreven dat de school "een broeinest van antisemitisme en het "promoten van islamisme" bij de leerlingen" was.

Dit gebeurt niet alleen in Frankrijk. De Grote Moskee van Kopenhagen ontving een donatie van 30 miljoen euro van Hamad bin Khalifa al Thani, voormalig emir van Qatar. Het Europees Parlement werd ook gevraagd een onderzoek in te stellen naar Qatarese moskeeën in Kosovo.

Russisch gas is niet gratis; het Qatarese gas is ook niet gratis.

Giulio Meotti is Italiaans journalist bij Il Foglio en schrijft tweemaal per week een column voor Arutz Sheva. Hij is de auteur, in het Engels, van het boek "A New Shoah", dat de persoonlijke verhalen van Israëls terreurslachtoffers onderzocht, gepubliceerd door Encounter en van "J'Accuse: the Vatican Against Israel", gepubliceerd door Mantua Books, naast boeken in het Italiaans. Zijn schrijven is verschenen in publicaties als de Wall Street Journal, Gatestone, Frontpage en Commentary....

Bron: Qatar uses gas to export Islam to Europe | Israel National News - Arutz Sheva