www.wimjongman.nl

(homepagina)


RAPPORT: IRAN BOUWT GROTE BASIS IN OOST SYRIË VOOR 'GEAVANCEERDE WAPENS'

DoorJNS | SEP 9, 2022

O sterveling, wend uw aangezicht naar Gog uit het land Magog, de hoofdvorst van Meshech en Tubal. Profeteer tegen hem Ezechiël 38:2 (De Israël BijbelTM)

( )

Ayn Ali. Bron: Eyeofeuphrates.com via MEMRI.

De Syrische oppositie website Ayn Al-Furat ("Oog van de Eufraat") beweert donderdag in een "exclusief" artikel dat Iran "een grote basis voor geavanceerde wapens" aan het bouwen is in de buurt van Ayn Ali, in de regio Deir Al-Zour in het oosten van Syrië.

Volgens een rapport van MEMRI's Jihad and Terrorism Threat Monitor (JTTM), exclusief gedeeld met JNS, stelt het artikel dat net als de Imam Ali basis, onlangs door Iran opgericht in de woestijn bij Al-Bukamal, de nieuwe basis ook in de woestijn wordt gebouwd, waar de "op één na grootste concentratie van Iraanse strijdkrachten in Oost-Syrië" zich bevindt.

Dertig officieren van de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) van verschillende rangen en expertise zijn onlangs in het gebied aangekomen op een vlucht van Damascus naar het militaire vliegveld in Deir Al-Zour.

Onder strenge beveiliging heeft de IRGC ook zwaar bouwmaterieel uit Al-Bukamal en Al-Mayadin aangevoerd, en is naar verluidt ook begonnen met de voorbereiding van het terrein voor de bouw van de basis.

Volgens het JTTM-rapport is de IRG voornemens ondergrondse opslagplaatsen te bouwen voor de wapens die regelmatig vanuit Irak binnenkomen, verborgen in gekoelde vrachtwagens voor landbouwproducten of in bussen die pelgrims vervoeren naar heilige plaatsen van de Shi'ieten in Syrië. De IRGC is ook bezig met de aanleg van een tunnelnetwerk dat alle wapen- en rakettenfaciliteiten in het Ayn Ali gebied met elkaar verbindt.

Voorts hebben de milities in het gebied van Ayn Ali "een groot veiligheidscomplex" gebouwd met tientallen stellingen die zijn bewapend met zware wapens en grond-grondraketten.

()

Bron: REPORT: Iran building large base in eastern Syria for ‘advanced weapons’