www.wimjongman.nl

(homepagina)


Veel Iraniërs zijn zo bereid om Jezus te volgen, dat ze reageren zodra ze het evangelie horen.

Overal in Iran ontmoeten mensen christenen die de liefde en vrede van Jezus zo sterk uitstralen dat ze erdoor verrast worden. Ze willen onmiddellijk weten wat deze gelovigen zo anders maakt dan alle anderen.

Dat was de ervaring van een vrouw genaamd Neda, die ons haar getuigenis vertelde dat ze tot Christus was gekomen nadat ze voor de eerste keer het Evangelie had gehoord. Neda dient nu bij Iran Alive nadat ze het Channel 7 discipelschapsprogramma heeft afgerond:

( )

Iraanse vrouwen komen bij duizenden tot Christus en omarmen hun nieuw gevonden geloof na slechts één keer het Evangelie gehoord te hebben.
Foto door Parastoo Maleki op Unsplash

Ik had een pijnlijk leven. Mijn man had een slecht humeur. Hij sloeg me voortdurend - hij trok zelfs aan mijn haar en sleepte me over de vloer. Mijn pijn maakte me depressief, boos en verward.

Op een dag gingen we naar een bruiloft, waar ik een vrouw ontmoette die vriendelijkheid uitstraalde. Ik wist niet waarom ze zo was, maar na die dag bad ik tot God dat ik net zo aardig zou kunnen zijn als zij. Maar mijn woede bleef me parten spelen.

Op een dag morste mijn 2-jarige zoon per ongeluk water op mijn gebedsmat toen ik aan het bidden was. Ik werd zo woedend dat ik hem sloeg - zo hard dat hij met zijn hoofdje tegen de muur sloeg. Ik was zo ontzet over mijn reactie dat ik mijn gebedsmatje in de vuilnisbak gooide. Ik vroeg mezelf af: "Wat voor god aanbid ik? Waarom kan hij me geen vrede geven?"

Ik had gebeden voor een nieuwe dagopvang voor mijn zoon; hij misdroeg zich zo erg dat de dagopvang hem eruit schopte. Zoals God het wilde, gingen we, de dag nadat ik over hem ontplofte, wandelen en kwamen langs een speelzaal die open was. Mijn zoon rende naar binnen en ik volgde hem. We werden hartelijk ontvangen, en na een paar minuten ontmoette ik de manager - dezelfde vriendelijke vrouw van de bruiloft!

Ik vertelde haar over mijn gebed om te worden zoals zij, en ze vertelde me dat ik dat kon worden als ik bad en mijn leven aan Jezus gaf, net zoals zij had gedaan. Toen vertelde ze me dat ze verlost was van een leven vol woede.

Ik huilde opgewonden, want dat was mijn verhaal - ik had bevrijding nodig van woede! En weet je wat? Ik bad om verlossing, en Jezus deed dat ook voor mij! Prijs de Heer, vandaag ben ik een dienend leider bij Shabakeh 7 en word ik door God gebruikt om miljoenen mensen te bereiken met Zijn vredesevangelie!

Bron: Iranian women are putting their faith into action