www.wimjongman.nl

(homepagina)


Rusland doet een stap terug en springt er twee vooruit

door TFI-global - 19 september 2022

Oekraïense troepen lijken in de wolken te zijn nadat de Russen naar verluidt zich hebben teruggetrokken uit veel posities die ze eerder in handen hadden. De media propageren de ontwikkeling als een triomf voor de troepen van Zelensky en voor de Turkse tb2-drones. Het Zelensky-kamp wil niet dat de wereld weet dat aanvallen en terugtrekken een efficiënte oorlogsstrategie is, die om duidelijke redenen werd gebruikt tijdens de tweede wereldoorlog door beide partijen. Toch wil het westen het verhaal versterken dat het is gedaan met de Russen.

Moskou maakt zich naar verluidt op voor een aanzienlijk offensief in enkele van de Oekraïense bolwerken dat de val van het Zelenski-regime zal veroorzaken. Putin speelt het spel op een lichtere noot sinds het begin van de operatie in februari van dit jaar, maar het lijkt erop dat de dynamiek nu verandert, natuurlijk door de komst van geavanceerde wapens uit de VS om Oekraïne te helpen, wat inderdaad de dingen lastiger heeft gemaakt voor Moskou en dat is precies waarom een Iraans superwapen op het slagveld is verschenen om deze Amerikaanse wapens te vernietigen, als hij een nu deze stap neemt tegen de Oekraïense strijdkrachten. Oekraïne zegt dat Rusland onlangs Iraanse drones introduceerde en ze voor het eerst gebruikte sinds het begin van het conflict eind februari. De Iraanse kamikaze drones, ook bekend als zelfmoorddrones hebben nieuwe gevaren gecreëerd en ernstige schade toegebracht aan de Oekraïense strijdkrachten.

Street Journal berichtte dat kolonel Kulagan de commandant van de artillerie van de Oekraïense 92e gemechaniseerde brigade heeft verklaard dat de Iraanse drones al twee 152 mm en twee 122 mm zelfrijdende en twee btr gepantserde infanterievoertuigen heeft vernietigd in het operationele gebied van zijn brigade.

Iraans-gemaakte kamikaze drones zijn onbemande vliegtuigen die geen raketten afvuren maar zelf raketten zijn en in staat om te cirkelen boven een doel en te wachten op het perfecte moment om toe te slaan met ongelooflijke precisie. Deze drones brengen naar verluidt grote schade toe aan de Oekraïense voorraad en het lijkt erop dat het afgenomen vertrouwen in de Russische strijdkrachten, veroorzaakt door valse westerse propaganda, mogelijk Putin heeft aangespoord en vervolgens uiteindelijk besloot om de drones in te zetten.

De nieuwe Iraanse drones vormen een potentiële bedreiging voor de Oekraïense commandocentra van de artillerie luchtverdediging logistiek en andere militaire doelen en de kritieke infrastructuur, maar als ervaren commandant heeft hij ervoor gekozen deze extra uitgaven goed te keuren in de vorm van drones om de kritieke infrastructuur te vernietigen in plaats van zijn soldaten te riskeren om die taken uit te voeren.

De komst van drones is ook een spannende ontwikkeling, aangezien de Oekraïense strijdkrachten eerder de beruchte Turkse tb2 drones hebben ingezet. De drones bleken echter niet in staat om tegenover de Russische de verdedigingssystemen stand te houden, waardoor uiteindelijk de vraag naar de in Turkije gemaakte drones afnam. Aan de andere kant blijken de Iraanse drones een gevaarlijk wapen te zijn op het slagveld. Dit maakt het uiteindelijk moeilijk voor het westen omdat het de Iraniërs macht geeft over de wereldwijde drone-industrie en bovendien kunnen de Russen nu mogelijk Iran steunen in het het legitimeren van hun nucleaire programma als een gebaar van goede wil.

De kamikaze drones van Iran hebben nu het slagveld overgenomen en Putin lijkt er blij mee te zijn.

Bron: TFIglobal - YouTube