www.wimjongman.nl

(homepagina)


Hoe groot is onze God

Door David Silver - 12 augustus 2022

()

Naam boven alle Namen - HIJ is onze lof waardig - Hoe groot, hoe groot is onze God.

Ik werd geïnspireerd om de onderstaande opmerking te herhalen toen ik de foto's zag die een superkrachtige telescoop, die op 25 december 2021 in de ruimte werd gelanceerd, onlangs begon terug te sturen naar zijn operatoren op aarde. Het duurde 20 jaar om de James Webb ruimtetelescoop te bouwen en hij kostte 10 miljard dollar, wat een enorme hoeveelheid moeite en geld is, alleen maar om terug in de tijd te kunnen kijken en meer te weten te komen over het begin van het heelal. Het is veel gemakkelijker om gewoon de eerste paar hoofdstukken van Genesis te lezen. Hoe dan ook, de foto's, als ze authentiek zijn, zijn verbazingwekkend, en de afstanden en afmetingen die de ruimtewetenschappers beweren, zijn verbijsterend, als ze waar zijn. Ik ben er zeker van dat sommige informatie die de wetenschappers ons vertellen niet altijd feitelijk is, net als Darwin's evolutietheorie. Ons is al meer dan 100 jaar verteld dat evolutie een feit is, maar we weten dat dat een leugen is die miljoenen van hun geloof in YHVH heeft beroofd, en hen hun Eeuwigheid in Zijn aanwezigheid heeft gekost. En ik maak me grote zorgen dat de foto's van deze nieuwe telescoop er ook toe kunnen leiden dat veel mensen aan de Bijbel gaan twijfelen. Voor mij echter, als deze foto's en statistieken van de telescoop in feite echt zijn, maakt dat God nog verbazingwekkender dan ik al dacht. Als u geïnteresseerd bent, kunt u de foto's van de telescoop vinden op de website van de NASA Space Agency.

Zoals de meesten van jullie wel zullen weten, zijn de titel van het commentaar de woorden van een lied dat momenteel een van de meest populaire aanbiddingsliederen is die in kerken over de hele wereld worden gezongen. Ik heb eerdere commentaren geschreven om jullie aan te moedigen om te overwegen hoe groot YHVH - de God van Israël werkelijk is. Ik denk niet dat een mens ook maar kan beginnen te bevatten hoe groot God is. Ik geloof dat het heel belangrijk is om af en toe stil te staan en diep na te denken over de God die ons geschapen heeft, van ons houdt, en ons persoonlijk geroepen heeft in Zijn Koninkrijk. In elk Joods gebed staat Baruch Atah Jehovah, Eloheinu Melech ha Olam Gezegend bent U, Jehovah, onze God, Schepper van het heelal. Hij is niet alleen de God van Israël; Hij is niet alleen de God van de Aarde; Hij is de Schepper van het hele Universum en van elk atoom dat zich daarin bevindt. Hallelu YAH

Ik kijk graag naar National Geographic en Discovery wetenschapsprogramma's op TV, vooral programma's over het Universum omdat het zo enorm groot is. Eigenlijk denk ik dat er in geen enkele taal een woord is dat het heelal kan beschrijven. Het is zo onvoorstelbaar groot, en de kracht die daar wordt opgewekt door het ontstaan en ineenstorten van sterren, zwarte gaten en andere dingen die daar in de ruimte gebeuren, tarten ook het menselijk begrip. Wetenschappers proberen verklaringen en theorieën te bedenken over hoe het heelal is ontstaan, maar zij hebben geen manier om uit te leggen hoe de uitgestrektheid en de kracht van het heelal uit het niets zou zijn ontstaan. Als ze echt willen weten hoe het onmogelijke gebeurde, moeten ze de Bijbel lezen en erin geloven.

Een zeer eenvoudige verklaring uit Genesis hoofdstuk 1: De Geest van de God van Israël sprak vanuit het onzichtbare geestelijke rijk en het fysieke rijk ontstond - en het was zeer goed. De Heilige Geest sprak het natuurlijke universum in het leven toen Hij de woorden van de schepping in het Hebreeuws uitsprak. Elke letter in het Hebreeuwse alfabet heeft een numerieke waarde en ik geloof dat toen de Geest het heelal in het leven riep, de numerieke waarde van de Hebreeuwse woorden die Hij uitsprak, de fysica schiep die de fysieke werkelijkheid schiep. Aan de ene kant is mijn theorie erg eenvoudig, maar aan de andere kant is het Universum extreem gecompliceerd, geordend en gecontroleerd, dus het niveau van intelligentie erachter kan alleen worden toegeschreven aan de GROTE GOD van de Bijbel - YHVH de GOD van Israël.

Ik kijk graag naar programma's over de natuur omdat ze mijn geloof in YHVH vergroten. De manier waarop elk levend wezen is ontworpen en geschapen is ook onbegrijpelijk. Van de grootste schepselen op Aarde (walvissen) tot de kleinste (insecten), alles op deze planeet is zo perfect ontworpen voor zijn functie en overleving, dat de enige redelijke verklaring de GROTE GOD van Israël is ! Alleen al een simpele cel en het DNA dat ervoor zorgt dat het functioneert is miljoenen keren ingewikkelder dan alles wat de mens heeft geschapen. Ik vind het mooi hoe evangelist Ray Comfort mensen confronteert die beweren dat er geen God is. Hij neemt een gewoon boek van 200 bladzijden en vraagt de persoon of de kaft, het papier, de inkt zomaar uit het niets zijn ontstaan en het boek is begonnen te bestaan. De mensen zeggen altijd "natuurlijk niet - dat is onmogelijk en belachelijk." Ray vertelt hen dan dat de tekst van het boek minder dan 500.000 letters bevat, die perfect gerangschikt zijn om de inhoud van het boek te produceren, en dan vertelt hij hen dat hun eigen lichaam ongeveer 37,2 biljoen cellen bevat. Elke cel is ongeveer 1/4 van de dikte van een lok van je haar. In het midden van elke cel bevindt zich uw DNA-code die meer dan 3 miljard letters bevat. Het zijn deze 3 miljard perfect gerangschikte letters in de DNA-code die een persoon maken tot wie hij is. Lengte, gewicht, huidskleur, kleur van de ogen, haarkleur, lichaamsvorm, gelaatstrekken worden allemaal door het DNA bepaald. Ray vraagt de persoon dan, dat als een boek dat slechts 500.000 letters bevat niet kan ontstaan zonder intelligent ontwerp, gelooft hij dan werkelijk dat zijn oneindig ingewikkelder lichaam kan bestaan zonder een intelligente Schepper? De meeste mensen hebben geen weerwoord om het bestaan van GOD te blijven ontkennen.

Mijn punt is dat elk levend wezen, van een eenvoudige grasspriet tot de kroon van de schepping, de Mens, bestaat omdat de GROTE GOD de DNA code ontwierp. Je lichaam bevat 3 miljard maal 37,2 biljoen letters in je DNA. Dat = 3 miljard x 37,2 biljoen letters van DNA in je lichaam die jou maken tot wie je bent. Mijn rekenmachine kan het niet eens uitrekenen, maar de DNA-letters in je lichaam zouden zich in een rechte lijn meer dan 5592 mijl of 9000 km uitstrekken. Ik vertel je deze feiten niet om je geest te verbijsteren, ik vertel ze in de hoop dat je een paar minuten stopt met lezen en mediteert over de ontzagwekkendheid van de GROTE GOD van Israël.

Hopelijk, vanwege het commentaar van deze week, zul je de volgende keer en elke keer dat je het lied Hoe groot is onze God hoort, denken aan de ongelooflijke grootte en kracht van het Universum, en het absolute wonder van hoe GOD jouw DNA heeft geschapen en ontworpen, en terwijl je zingt Hoe groot is onze GOD, zal je geest, je verstand en je hart opstijgen naar de Hemelse gewesten, en zul je de GROTE God van Israël ontmoeten op een manier die je nog nooit eerder hebt ervaren. YHVH is werkelijk onze lof waardig! En laten we zoveel mogelijk mensen vertellen over onze Grote GOD.

David Silver

http://www.out-of-zion.com/

David heeft samen met zijn vrouw Josie Out of Zion Ministries opgericht, met als missie het vervullen van Gods oproep aan Israël als Zijn 'Uitverkoren Natie' om een licht voor de volkeren te zijn, alsmede het aanmoedigen van de Kerk om Gods oproep aan de niet-Joden te vervullen om te helpen bij de geestelijke inzameling van het Joodse volk.

Bron: How great is our God » Kehila News Israel