www.wimjongman.nl

(homepagina)


Hoe gaat het?

Door Hal Lindsey - 2 augustus 2022

()

Onlangs zag ik een knappe jongeman in wat een fantastische periode van zijn leven zou moeten zijn. Maar hij zag er niet gelukkig uit. In feite zag hij eruit alsof hij nog nooit echte vreugde had gekend. De enige passies in zijn gezicht waren die van woede en frustratie. Ik keek om me heen, en wat ik bij hem had gezien was niet uniek voor zijn jeugd. Mensen van alle leeftijden zagen er afgemat, boos, verslagen en gefrustreerd uit. Iedereen leek te worstelen om dat moment van het leven aan te kunnen.

Onze generatie lacht God en Zijn regels voor het leven uit. Ze doen alsof Hij een verwend nest is, of een oude piet. Zij schijnen niet te begrijpen dat Zijn regels er zijn voor ons en voor onze kinderen. Hij houdt van ons, maar als we verder van Hem afdwalen, worden we steeds ellendiger.

Hoe pakt de anti-God levensstijl van Amerika uit? Ga naar een winkelcentrum of zelfs een pretpark. Die plaatsen worden verondersteld leuk te zijn. Toch zijn de meeste mensen daar niet eens gelukkig. En ze zijn een miljoen mijl verwijderd van werkelijke vreugde. Droefheid is in alles geslopen. Mensen lopen rond als honden die lichamelijk zijn mishandeld - koppen omlaag voor de volgende klap.

Hoe heeft dit kunnen gebeuren? We leven in een tijd van buitengewoon gemak en persoonlijke macht. Kijk maar naar onze telefoons. Ze fungeren als persoonlijke assistenten. Ze geven onmiddellijk toegang tot een wereld van informatie. Ze maken het leven gemakkelijker en besparen ons enorme hoeveelheden tijd. Maar wanneer zien we het voordeel van die bespaarde uren? En zijn we gelukkiger?

We leven in een wereld van verslavingen. Videospelletjes, die beschouwd worden als hightech speelgoed, kunnen snel uitgroeien tot een obsessie. Alcohol en recreatieve drugs beloven de essentie van het leven zelf te ontsluiten. Maar na verloop van tijd worden ze de muren van steeds kleiner wordende gevangeniscellen. Het begon met het goede slecht en het kwade goed te noemen. En al snel veranderde de betekenis van alles. Onze wetenschappelijke, educatieve en medische instellingen onderwijzen concepten die vroegere generaties gek zouden noemen. Mensen vinden het moeilijker en moeilijker om over de simpelste dingen na te denken.

Alleen al in de Verenigde Staten sterft elke elf minuten iemand door zelfmoord. En, volgens de Western Michigan University, "wordt algemeen geschat dat er 25 pogingen zijn voor één dood door zelfmoord." Maar ook al mislukken de meeste pogingen, toch sterven er wereldwijd twee keer zoveel mensen door zelfmoord dan door moord.

Onze samenleving heeft de Bijbel figuurlijk verfrommeld en in de prullenbak gegooid. Toch bevat het nog steeds de woorden van leven en vreugde. Door zijn woord bevrijdt God uit slavernij, geneest Hij de ziel en blaast Hij leven in onze wezens. Toch mijden steeds meer kerken het, alsof ze zich ervoor schamen.

Meer dan ooit moeten we Gods woord verkondigen zonder schaamte of aarzeling. Deze uitgedroogde, door droogte geteisterde wereld heeft stromen van levend water nodig. In Johannes 7:37-38 (NKJV) zei Jezus: "Als iemand dorst heeft, laat hij tot Mij komen en drinken. Wie in Mij gelooft, gelijk de Schrift gezegd heeft, uit zijn hart zullen stromen van levend water vloeien."

Wij mogen in een tijd als deze met Romeinen 1:16 zeggen: "Want ik schaam mij het evangelie van Christus niet, want het is de kracht van God tot behoud voor een ieder die gelooft." De hele wereld heeft "de kracht van God tot verlossing" nodig en die behoefte is nog nooit zo dringend geweest als nu.


Voor meer zie Hal Lindsey