www.wimjongman.nl

(homepagina)


De Elite zal hun "Gouden Paspoorten" gebruiken om het land te ontvluchten en de rest van ons achterlaten voor een nucleaire oorlog

8 mei 2022 - door Michael Snyder

()

Dacht je dat de ultra-rijken hier gewoon zouden blijven zitten en opgeblazen zouden worden, net als alle anderen? Net als u, zien ze waar het naartoe gaat, en velen van hen hebben al koortsachtig noodplannen ontwikkeld. Voordat het uiteindelijk misgaat, stappen velen van hen in privéjets en vliegen naar goed voorbereide compounds in rijke enclaves aan de andere kant van de planeet. Onnodig te zeggen dat de overgrote meerderheid van de Amerikanen niet over zo'n optie beschikt.

Als je genoeg geld hebt, kun je letterlijk een verblijf in een ander land kopen. Ik weet dat dit niet helemaal eerlijk is, maar zo werkt de wereld nu eenmaal. Als je bereid bent genoeg geld uit te geven, zijn er meer dan een dozijn landen die je toestaan een "gouden paspoort" te kopen:

Meer dan een dozijn landen bieden zogenaamde "gouden paspoorten" en visa aan waarmee welgestelde buitenlanders burgerschap of residentie kunnen krijgen in ruil voor investeringen in het land. De duurste programma's variëren van 1,1 miljoen dollar in Malta tot 9,5 miljoen dollar in Oostenrijk, aldus Forbes.

Dit soort dingen is niet voor gewone miljonairs. Volgens een CEO die door Insider werd geïnterviewd, hebben degenen die in de markt zijn voor een "gouden paspoort" meestal een vermogen van ten minste 50 miljoen dollar:

Reaz Jafri, CEO van Dasein Advisors, zei dat hij in de afgelopen drie jaar meer Amerikaanse aanvragen heeft ontvangen dan in de 20 jaar daarvoor bij elkaar. Hij zei dat zijn Amerikaanse klanten vaak in tech, onroerend goed of crypto werken en tussen de 50 miljoen dollar en 20 miljard dollar waard zijn.

Kun je raden welk "gouden paspoort" het populairst is?

Persoonlijk was ik nogal verbaasd toen ik hoorde dat Portugal eigenlijk de koploper is:

Twee van de bedrijven die door Insider werden geïnterviewd, zeiden dat de vijfjarige verblijfsvergunning van Portugal - die visumvrij reizen naar 26 landen in de Europese Unie mogelijk maakt - het meest gevraagde programma is onder Amerikaanse investeerders.

Het "gouden visum" van Portugal vereist een minimuminvestering van iets meer dan $200.000 en een gemiddeld verblijf van zeven dagen per jaar in Portugal. Wanneer de vergunning afloopt, kunnen de bewoners vervolgens het voltijdse staatsburgerschap aanvragen, wat nog eens drie jaar kan duren.

Vanwege het mooie weer, de stranden en alle welgestelde mensen die daarheen verhuizen, wordt Portugal blijkbaar "het nieuwe Californië" genoemd.

Dus terwijl tientallen miljoenen Amerikanen de komende jaren een oorlog met Rusland tegemoet gaan, zullen velen van de ultra-rijke elite in Lissabon van de zon genieten.

In het weekend stuurden de Russen ons weer een boodschap door met hun "doomsday vliegtuig" over het Rode Plein te vliegen:

Strijdlustig tegen het diepe westerse isolement sinds hij het bevel gaf tot de invasie van Ruslands buurland, zal Poetin op het Rode Plein spreken voor een parade van troepen, tanks, raketten en intercontinentale ballistische raketten.

Een luchtparade boven de Sint-Basiliuskathedraal omvat supersonische gevechtsvliegtuigen, Tu-160 strategische bommenwerpers en, voor het eerst sinds 2010, het Il-80 "doomsday" commandovliegtuig, dat de Russische top zou vervoeren in het geval van een nucleaire oorlog, aldus het ministerie van Defensie.

En tijdens deze parade vertelde Vladimir Poetin de verzamelde menigte dat "de overwinning van ons zal zijn":

"Vandaag vechten onze soldaten, net als hun voorouders, zij aan zij om hun geboorteland te bevrijden van het nazi-vuil met het vertrouwen dat, net als in 1945, de overwinning de onze zal zijn", zei Poetin, die in februari Russische troepen naar Oekraïne stuurde.

"Vandaag is het onze gemeenschappelijke plicht om de wedergeboorte te voorkomen van het nazisme dat zoveel leed heeft veroorzaakt voor de volkeren van verschillende landen", zei Poetin. Hij voegde eraan toe dat hij hoopte dat "nieuwe generaties de nagedachtenis van hun vaders en grootvaders waardig zullen zijn".

Maar op wat voor soort overwinning doelde Poetin?

Bedoelde hij alleen een overwinning in Oekraïne, of zinspeelde hij op een veel bredere overwinning?

In de afgelopen weken is er in Rusland een groeiende consensus ontstaan dat het conflict in Oekraïne eigenlijk een proxy-oorlog is met de Verenigde Staten en de rest van de NAVO-mogendheden.

En de opmerkingen van Russische topambtenaren weerspiegelen deze realiteit ook steeds meer. Zo verklaarde Dmitry Rogozin onlangs publiekelijk dat "de NAVO een oorlog tegen ons voert".

Wat een onheilspellende uitspraak.

Natuurlijk is het waar dat de VS en andere NAVO-mogendheden op dit moment het grootste deel van de financiering en het grootste deel van de uitrusting voor de oorlog leveren.

En dankzij de constante inlichtingen van het Amerikaanse leger konden de Oekraïners enkele zeer prominente doelen aanvallen:

Minder dan 24 uur nadat The New York Times een provocerend rapport publiceerde waarin niet bij naam genoemde Amerikaanse functionarissen worden geciteerd die vieren dat het delen van Amerikaanse inlichtingen met het Oekraïense leger heeft geholpen bij het uitschakelen van meerdere Russische generaals sinds de invasie van 24 februari, komt NBC News met nog een andere bommelding die afkomstig is van de deep state Amerikaanse inlichtingendiensten.

Temidden van wat escalatie na escalatie lijkt, en nieuwe onthullingen over de steeds diepere en misschien steeds directere rol van Washington in de strijd tegen Rusland in Oekraïne, brengt NBC ons dit juweeltje... "Inlichtingen die door de VS werden gedeeld, hielpen Oekraïne de Russische kruiser Moskva tot zinken te brengen, vertelden Amerikaanse functionarissen aan NBC News, en bevestigden daarmee een Amerikaanse rol in misschien wel de meest beschamende klap voor Vladimir Poetins onrustige invasie van Oekraïne."

Bovendien hebben de VS Oekraïners naar de VS gehaald om hen op te leiden om in de oorlog te vechten. Als u daaraan twijfelt, kijk dan eens naar wat de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin onlangs op Twitter toegaf:

"Vanmorgen had ik het genoegen te spreken met Oekraïense troepen die in de VS trainen en vandaag terugkeren naar Oekraïne. Hun moed en vaardigheid zijn verbazingwekkend. Ik heb duidelijk gemaakt dat de VS hen de hulp zal blijven bieden die ze nodig hebben."

Dit is dus de reden waarom de Russen geloven dat dit echt een proxy-oorlog is, en velen van hen zijn er volledig van overtuigd dat het uiteindelijk zal uitmonden in een nucleair conflict.

Als die dag aanbreekt, zegt Rogozin dat de "NAVO-landen binnen een half uur door ons zullen worden vernietigd".

We mogen niet toestaan dat het zover escaleert.

Want een kernoorlog zou het einde betekenen van de beschaving zoals we die nu kennen.

Als de Russen besluiten een verrassingsaanval uit te voeren, zijn we gedoemd.

Zoals een prominente Britse nieuwsbron opmerkte, zouden ze geen verdediging hebben in zo'n scenario:

Sinds het begin van de Russische invasie in Oekraïne heeft Vladimir Poetin het Verenigd Koninkrijk en zijn bondgenoten gedreigd met een "bliksemsnelle" reactie, waarmee hij refereerde aan het nucleaire arsenaal van Moskou. Professor Andrew Futter, een deskundige op het gebied van internationale betrekkingen aan de Universiteit van Leicester, vertelde aan Express.co.uk dat het gebrek aan verdedigingswapens in het Verenigd Koninkrijk het land weerloos zou maken als er een aanval zou plaatsvinden.

Hier in de Verenigde Staten hebben velen van ons sinds de jaren tachtig gepleit voor de ontwikkeling van geavanceerde anti-ballistische raketsystemen.

Maar dat is niet gebeurd.

Dus zouden we ook vrijwel geen verdediging hebben tegen een verrassingsaanval van Rusland.

Ondertussen hebben de Russen met grote voorsprong de meest geavanceerde anti-ballistische raketsystemen ter wereld ontwikkeld.

De Russische leiders zijn het erover eens dat er geen "winnaars" zouden zijn in een nucleaire oorlog, maar zij hebben er hard aan gewerkt om ervoor te zorgen dat zij het veel beter zullen doen dan de anderen.

Maar de meeste Amerikanen begrijpen hier niets van.

En ook al blijven de spanningen met Rusland maar oplopen, de meeste Amerikanen geloven nog steeds dat een kernoorlog nooit echt zal gebeuren.

Helaas raakt het Amerikaanse leger met de dag meer betrokken bij het conflict in Oekraïne, en dat brengt ons gevaarlijk dicht bij het ondenkbare.

Bron: The Elite Will Use Their "Golden Passports" To Flee The Country And Leave The Rest Of Us To Face Nuclear War