www.wimjongman.nl

(homepagina)


China koopt de wereldvoorraad GOUD op ter voorbereiding van een nieuwe wereldreservemunt die ontworpen is om de DOLLAR te beëindigen.

Donderdag, december 08, 2022 door: Mike Adams

(Natural News) In het eerste kwartaal van dit jaar kochten centrale banken over de hele wereld 87,7 ton goud. Dat steeg tot 186 ton in het tweede kwartaal, en in het derde kwartaal werd maar liefst 399,3 ton goud gekocht. Een schokkende 300 ton goud werd gekocht door China alleen, meldt ZeroHedge, wat bevestigt wat we al lang vermoedden (ook al was China's aankoop opzettelijk gehuld in geheimzinnigheid).

Dat betekent dat China de wereldwijde goudvoorraad opkoopt in een tempo dat alle andere landen op de planeet in de schaduw stelt. Waarom doet China dit? "China denkt goud op te slaan om minder afhankelijk te zijn van de greenback," meldt Nikkei Asia, dat verder zegt dat dit goud waarschijnlijk is gekocht van Rusland:

"China kocht waarschijnlijk een aanzienlijke hoeveelheid goud van Rusland," zei marktanalist Itsuo Toshima.

China heeft in het verleden soortgelijke acties ondernomen. Na sinds 2009 te hebben gezwegen, verbaasde Beijing de markt in 2015 door bekend te maken dat het zijn goudreserves met ongeveer 600 ton had verhoogd. Sinds september 2019 heeft het geen activiteit meer gemeld.

De People's Bank of China kocht waarschijnlijk een deel van het goudbezit van de Centrale Bank van de Russische Federatie van meer dan 2.000 ton, zei Toshima.

In wezen verkoopt Rusland goud aan China, zodat beide landen de dollar kunnen dumpen. En meer dan 100 andere landen zullen waarschijnlijk met hen meegaan, wat resulteert in de ineenstorting van de wereldwijde hegemonie van de dollar.

Voorbereiding op de lancering van de nieuwe wereldreservemunt, gesteund door goud en andere grondstoffen.

Terwijl de Verenigde Staten van Amerika biljoenen dollars in "loos geld" drukken en oorlog proberen te voeren met Rusland via haar proxystaat Oekraïne, legt China voorraden goud aan op werkelijk verbazingwekkende niveaus. De BRICS-landen bereiden zich ondertussen voor op de lancering van hun nieuwe wereldreservemunt, die de dominantie van de dollar zou uitdagen en een einde zou maken aan de wereldwijde afhankelijkheid van het SWIFT-systeem (dat door het Westen als wapen tegen Rusland is gebruikt). Zodra dit gebeurt, daalt het tij en worden alle naties die naakt zwemmen - d.w.z. niet genoeg goudreserves hebben om hun muntcreatie te ondersteunen - uiteindelijk op de vuilnisbelt van de geschiedenis gegooid.

Dat is wat de dollar te wachten staat, natuurlijk. Het tijdperk van de wereldwijde hegemonie van de dollar loopt snel ten einde. Het Biden-regime doet niet eens de moeite om te doen alsof ze geïnteresseerd zijn in het stoppen van het drukken van geld. In plaats daarvan zwengelen ze de gelddrukmachines aan tot ongekende hoogten en plunderen ze de natie met Oekraïense financiering van beschieting spelletjes en witwaspraktijken waarbij het lijkt alsof Mexicaanse drugskartels Tiddly Winks spelen.

Hier is de huidige schuldenlast van de Verenigde Staten van Amerika, via U.S. National Debt Clock:

()

Zij die weten wat er komen gaat, kopen fysiek goud en zilver.

Het is niet alleen China dat goud koopt. Fysieke opnames uit COMEX zilverkluizen hebben recordhoogtes bereikt, zoals we in augustus meldden met een citaat van Andy Schectman:

Andy Schectman, expert in de edelmetalenindustrie, waarschuwde dat de zilvermarkt wordt leeggezogen van de fysieke zilvervoorraden, waarbij in de afgelopen maanden ongeveer 285 miljoen ounces (Moz) aan zilver is verdwenen.

Ook vermogende particulieren nemen fysiek goud en zilver in ontvangst, wetende dat dit de activaklasse is die de opkomst en ondergang van naties overleeft. Onthoud dit wanneer regeringen (en centrale banken) u vertellen dat goud waardeloos is, terwijl zij er honderden tonnen van kopen, vaak in een poging hun aankopen in het geheim te verbergen.

De typische Amerikaanse belegger gelooft ten onrechte dat hij "diversiteit" heeft bereikt door een mandje aandelen en obligaties aan te houden, maar al die beleggingen zitten in dezelfde activaklasse (aandelen), en ze zijn allemaal afhankelijk van de voortdurende dominantie van de dollar. Als de dollar instort, zullen alle aandelen die afhankelijk zijn van de dollar eenzelfde lot ondergaan. Echte diversiteit betekent dat men zich buiten de in dollar luidende activa begeeft en streeft naar behoud van vermogen in instrumenten zonder tegenpartijdige risico.

Alle fiatvaluta's hebben een tegenpartijrisico. Ze kunnen zonder waarschuwing instorten als de wereld het vertrouwen verliest in de corruptie van de regering die ze ondersteunt. Als de centrale banken echt geloofden in de houdbaarheid van fiatvaluta's, zouden ze helemaal geen goud kopen. Ze zouden valuta's gewoon kunnen steunen met andere valuta's. Maar het feit dat ze zoveel fysiek goud en zilver opkopen, onthult hun ware kennis en bedoeling. Als de nationale valuta's instorten, willen landen als China goud gebruiken om het √

De wereld, zo lijkt het, is het zat om te vertrouwen op een fiatvaluta, die nergens door gedekt wordt, maar uitgebuit wordt door een op hol geslagen imperium, dat valuta en schulden gebruikt om de naties van de wereld tot inschikkelijkheid te dwingen. De dagen dat de dollar als wapen tegen de wereld werd gebruikt, lopen snel ten einde, en degenen die nog dollars in plaats van goud (of zilver) hebben, zullen met lege handen komen te staan.


Voor meer zie China buying up the world’s GOLD supply in preparation for new world reserve currency designed to END the DOLLAR – NaturalNews.com