www.wimjongman.nl

(homepagina)


Het nieuws en het goede nieuws

Door Hal Lindsey 20 juni 2022

()

Misschien heeft u de meme wel eens gezien: "Ik heb vandaag in het Kelley Blue Book gekeken naar de waarde van mijn auto, en er werd gevraagd of de tank vol of leeg was."

Zoals alle goede grappen, zit de humor in de waarheid. In juni 2022 was de gemiddelde prijs van een gallon benzine verdubbeld sinds januari 2021. Dat is een duizelingwekkende groei, die absoluut onhoudbaar is. Voor veel mensen in Washington, is het gewoon een kwestie van politiek. Maar voor de rest van ons, gaat het over het leven.

Kunt u zich voorstellen wat dit doet met een alleenstaande moeder of vader, die worstelt om rond te komen? Wat doet het met een bejaarde die van een vast inkomen moet rondkomen en bijna honderd dollar (misschien meer) kwijt is voor een tank benzine? Ten eerste blijft er dan minder geld over om eten te kopen - waarvan de kosten ook nog eens de pan uitrijzen. De kosten van alles gaan snel omhoog, en het ziet ernaar uit dat die trend zich in ieder geval in de nabije toekomst zal voortzetten.

De reactie van de Federal Reserve lijkt te zijn om het land in een recessie te brengen om te proberen de inflatie te stoppen. Maar dat is een beetje als het doden van een patiënt om zijn bloeddruk omlaag te krijgen. Ja, de dood is een absolute remedie tegen hoge bloeddruk, maar het lijkt een beetje extreem. Op de een of andere manier moeten ze proberen de economie in beweging te houden en tegelijkertijd de inflatie onder controle te krijgen. Het is een baan die ik niet benijd.

Ondertussen is de aandelenmarkt gedaald. De waarde van onroerend goed daalt. De detailhandelsverkopen dalen. En het ziet ernaar uit dat er wereldwijd steeds grotere tekorten zullen ontstaan, van voedsel tot de meststoffen die nodig zijn om dat voedsel te verbouwen. Nu de aandelen dalen, dalen ook de 401(k) en andere beleggingen, niet alleen voor de rijken, maar ook voor gewone mensen. Dit dwingt velen om lang geplande pensioneringen uit te stellen.

Dat is allemaal slecht nieuws voor de Verenigde Staten, maar het is ook slecht nieuws voor de wereldeconomie. Planeet aarde bevindt zich in een steeds wanhopiger financiële situatie. En dat is slechts één facet van de wereldwijde toestand. We zouden kunnen kijken naar een aantal andere onderwerpen die ook ontmoedigend of zelfs deprimerend zijn.

Maar deze dingen zijn slechts het nieuws. En het nieuws verandert van dag tot dag. Het Goede Nieuws in Christus Jezus verandert echter niet.

2 Korintiërs 1:18 (NKJV) zegt: "God is getrouw." Zijn trouw schommelt niet door de markten. Zijn trouw is als een grote rots - solide, betrouwbaar, iets waar je veilig op kunt bouwen. Zijn trouw verandert niet, maar blijft eeuwig constant.

In 2 Korintiërs 1:20 (NKJV), slechts twee verzen verder, zegt de Bijbel: "Alle beloften van God in Hem zijn Ja, en in Hem Amen." Zijn beloften hangen niet af van wie het Witte Huis bezet of wie er in het Hooggerechtshof zetelt. Zij hangen alleen af van de betrouwbaarheid van de Almachtige God en de werkzaamheid van het bloed dat Jezus aan het kruis vergoot om ons van de zonde te redden.

Wanneer u de wind hoort huilen en de branding horen beuken, bedenk dan dat als u uw leven bouwt op het stevige fundament van Jezus en Zijn woord, Hij voor u zal zorgen, wat er ook gebeurt. De stormen van het leven zullen de bouwsels die op zand zijn gebouwd tot puin laten vergaan. Jezus waarschuwde voor de gevaren van het bouwen op onstabiele dingen - dat wil zeggen, bouwen op iets minder dan Hem en Zijn woord. Maar Hij gaf ook troost aan allen die hun leven op Hem bouwen.

In Mattheüs 7:24-25 (NKJV) zei Hij: "Wie deze woorden van Mij hoort en ze doet, die zal Ik vergelijken met een wijze die zijn huis op een rots gebouwd heeft; en de regen daalde neer, de overstromingen kwamen, en de winden bliezen en sloegen op dat huis; en het viel niet, want het was op de rots gegrondvest."

Als je je leven nog niet in Zijn handen hebt gelegd, is het nog niet te laat. Jezus betaalde voor al uw zonden, verleden, heden en toekomst. Hij biedt u nu het geschenk van vergeving aan. Zeg Hem dat u wilt dat Hij uw leven overneemt en het maakt tot wat Hij wil dat het zal zijn. Je kunt dat nu meteen doen, waar je ook bent.

Bron: Hal Lindsey