www.wimjongman.nl

(homepagina)


Dit is geen oefening

Door Hal Lindsey - 18 september 2022

()

Critici van eindtijd Bijbelprofetie zeggen vaak precies wat de Bijbel zegt dat ze zouden zeggen. 2 Petrus 3:3-4 (NASB) zegt: "In het laatste der dagen zullen spotters komen met hun spotternij, die hun eigen begeerten volgen en zeggen: 'Waar is de belofte van Zijn komst? Want sinds de vaderen zijn ontslapen, gaat alles door zoals het was vanaf het begin van de schepping.'"

Oorlogen en geruchten van oorlog? Niets nieuws, zeggen ze. Hongersnoden? Die waren vroeger erger. Plagen en pandemieën? We hadden die, maar slechte voor een paar jaar, en de wereld heeft erger gehad. Wetteloosheid? De mensheid heeft altijd boeven en engerds gehad. Bedrog? Mensen begonnen te liegen vlak nadat ze begonnen te praten. Dus, wat is nieuw? Wat is er anders?

Deze voorbeelden van tekenen uit de eindtijd komen allemaal uit de woorden van Jezus in Mattheus 24. Er zijn er nog veel meer, maar laten we deze eens kort bekijken en zien wat ze vandaag de dag anders maakt.

Oorlogen en geruchten van oorlog. - Voor elk van de eerste twee wereldoorlogen zag iedereen de verschrikkelijke mogelijkheden. Maar bijna niemand dacht echt dat het zou gebeuren. Ze dachten dat het hoofd koeler zou zijn. Maar dat gebeurde niet. Hoogmoed overheerste. Hebzucht kreeg de overhand. De haat kreeg de overhand.

Het gebeurt weer, maar nu met de extra dreiging van nucleaire wapens. Net als vroeger gelooft niemand dat het echt zal gaan gebeuren. Maar de tekenen zijn er. Oorlog bedreigt elk deel van de aarde, vooral Europa. In Oekraïne is de Russische arrogantie gebroken. Hun president, Vladimir Poetin, is net zo trots en achteloos met mensenlevens als Hitler of Mussolini. En nu is hij als een gewond dier... met kernwapens.

[Opmerking vertaler: Merkwaardig dat de schrijver de rol van Amerika, de EU en de Navo niet ziet in dit verband.]

Dat is slechts één factor die de planeet aarde in een tondeldoos heeft veranderd. Een andere zou ernstige tekorten zijn, vooral van olie. Dit is een klassieke en historische oorzaak van oorlog. En we staan op het punt van tekorten die we sinds de laatste wereldoorlog niet meer gezien hebben.

Hongersnood. - Deze zomer zei VN secretaris-generaal Antonio Guterres dat de huidige voedseltekorten een wereldwijde "catastrofe" kunnen veroorzaken. De stijgende kosten van kunstmest, de oorlog in Oekraïne, droogte en vele andere problemen hebben de aarde op de rand van grote hongersnoden gebracht - misschien sneller dan je denkt en op plaatsen waarvan je nooit dacht dat hongersnood mogelijk was.

Pandemieën en plagen. - De Covid-pandemie woedt nog steeds, en andere dreigen. Technologie heeft onze generatie kwetsbaarder gemaakt voor ziekten, niet minder. Verschillende biologische bedreigingen loeren nu aan de rand van de beschaving - veel ervan zijn door de mens gemaakt. Ook superbacteriën zijn nog steeds in opkomst, en we hebben geen bekende oplossing voor deze dreigende crises.

Er zijn ook andere soorten plagen. Zo dreigen computervirussen hele regio's te beroven van water, elektriciteit, voedsel en gezondheidszorg.

Wetteloosheid. - Nog een ander soort pandemie werd onlangs gesignaleerd door wetenschappers van de University of California San Diego School of Medicine. Zij meldden dat 18% van de Californiërs - één op de zes - in het afgelopen jaar te maken kreeg met fysiek of seksueel geweld. Dat is exclusief diefstal, vandalisme, fraude of andere misdrijven. Dit getal geeft alleen geweldsmisdrijven weer, en het wordt steeds erger. Hoofdonderzoeker Anita Raj zei: "Californiërs ervaren geweld in epidemische proporties." Californië is slechts één voorbeeld. De epidemie van wetteloosheid kent geen regionale of nationale grenzen. Het is wereldwijd.

Misleiding. - Nepnieuws is niet nieuw. Maar het is nooit eerder mogelijk geweest op de schaal die we nu zien. In elke nieuwe telefoon is een wereldwijd mediakanaal ingebouwd. Deze explosie van media betekent mogelijkheden voor massale misleiding, waar niemand voor deze eeuw van droomde.

Dit zijn slechts enkele van de tekenen waar Jezus op wees in Mattheus 24. En dat is nog maar één hoofdstuk van de Bijbel. Het unieke van deze tijd is dat alle honderden bijbelse eindtijdtekens samenkomen en intensiever worden. De griep van 1918 doodde een hoger percentage mensen dan Covid-19, maar de moderne natie Israël bestond toen nog niet. Geopolitieke allianties die in de Bijbel worden voorspeld, werden niet overal gevormd. Satanisme was niet explosief in populariteit en invloed. De pandemie van 1918 ging niet gepaard met een opkomst van technologie die perfect past bij de antichrist en het merkteken van het beest.

De tekenen komen nu allemaal samen. Houd je ogen op Jezus gericht. Zorg voor uw zaken, maar laat de zorgen van deze wereld u niet van Hem afleiden. Kijk omhoog. Maranatha! Jezus komt spoedig!

Bron: Hal Lindsey