www.wimjongman.nl

(homepagina)


Frankrijk volgt Duitsland, verraadt Oekraïne en NAVO

Rusland, Duitsland en Frankrijk duwen Amerika uit Europa.

Door Josué Michels - 27 januari 2022

Frankrijk bekleedt momenteel het roulerend voorzitterschap van de Europese Unie. Als zodanig speelt de Franse president Emmanuel Macron een sleutelrol in de Oekraïne-crisis. In plaats van Europa op te roepen zich te verzetten tegen de Russische agressie, riep Macron op 19 januari de EU-leden op zich aan te sluiten bij een nieuw veiligheidsakkoord met Rusland. Hij sprak ook zijn volledige steun uit voor een Duits-Russische alliantie.

Dezelfde man die de Noord Atlantische Verdrags Organisatie "hersendood" noemde, verraadt nu de alliantie.

"Soms moet je bot zijn in internationale zaken," merkte Ambrose Evans-Pritchard op 25 januari op naar de Telegraph. "Als Vladimir Poetin Kiev inneemt, zal dat voor een groot deel zijn omdat het Duitse politieke en economische establishment medeplichtig is." Zo legde hij uit:

De Franse Emmanuel Macron heeft dit moment gekozen om op te roepen tot een nieuw strategisch partnerschap tussen de EU en Rusland, los van de Amerikanen, tot ontsteltenis van die EU-staten in de frontlinie die voor hun nationale overleving afhankelijk zijn van Amerika.

Fiona Hill, Rusland-strateeg van het Witte Huis tijdens de Obama-jaren, zegt dat het echte doel van de heer Poetin in dit conflict is om de Amerikanen voor eens en voor altijd uit Europa te verdrijven en hun dezelfde vernedering toe te brengen die zijn land leed met de ineenstorting van de Sovjet-Unie. De driehoek Brussel-Parijs-Berlijn helpt het proces vooruit, en speelt met vuur. ...

De kern van deze verlamming is de vreemde ambivalentie van Duitsland, in stand gehouden door het onsterfelijke geloof dat het een uniek begrip en waardering heeft voor Rusland. Het nationale geloof in Ostpolitik overleeft elke provocatie door de heer Poetin.

In "Ukraine Crisis Exposes Germany's Betrayal," schreef theTrumpet.com assistent hoofdredacteur Richard Palmer over Duitsland dat Oekraïne aan Rusland opoffert en actief de NAVO ondermijnt. Maar om dit te doen, heeft Duitsland de steun van Frankrijk nodig.

De EU werd, net als de NAVO, opgericht om te voorkomen dat Duitsland zou opkomen en Rusland zou binnenvallen. Binnen Europa is Frankrijk historisch gezien Duitslands grootste struikelblok geweest. In de jaren 50 heeft het Franse parlement, ten gunste van de nato, de vorming van een EU-leger tegengehouden. Maar nu verraadt Frankrijk het Westen en kiest het de kant van Duitsland bij controversiële onderwerpen zoals een alliantie met Rusland.

Duitsland en Frankrijk, historische rivalen, werken samen om Amerika te verraden. De Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft een uitnodiging voor een bezoek aan het Witte Huis afgewezen. Toch ontmoetten Macron en Scholz elkaar op 25 januari. De Duitse krant Welt schreef:

De Franse president Emmanuel Macron sprak lang en uitvoerig - bijna gepassioneerd. Hij gebruikte de persconferentie op de bondskanselarij en het bezoek met kanselier Olaf Scholz om zijn basisprogramma voor de Frans-Duitse vriendschap, voor Europa, voor de oplossing van het conflict tussen Rusland en Oekraïne te presenteren. De woorden "verenigd" en "samen" vielen zo vaak, dat je op een gegeven moment ophield met tellen. Toen Macron klaar was, nam Olaf Scholz het woord. Hij zei: "Dank u wel. Er is niet veel aan toe te voegen." ...

Scholz en Macron hebben al één succes geboekt: Het zogeheten Normandië-format wordt nieuw leven ingeblazen. Dat waren viergesprekken tussen Duitsland, Frankrijk, Rusland en Oekraïne, die de spanningen tussen Moskou en Kiev al hadden bezworen.

"De veiligheid van ons continent vereist een strategische heroverweging, een strategische herbewapening van Europa als een gebied van evenwicht en vrede", zei Macron toen hij opriep tot het Normandië-formaat - dat volgens plan de VS uitsluit.

Een belangrijk onderdeel van de samenwerking tussen Duitsland en Rusland is de omstreden Nord Stream 2 pijpleiding. Frankrijk had zich tot februari 2021 tegen dit project verzet. Na een virtuele vergadering van de Frans-Duitse veiligheids- en defensieraad zei Macron: "Aanvankelijk had ik vraagtekens bij dit project. Nu hebben we een beslissing genomen. Ik ben er nu volledig solidair mee." Enkele dagen eerder had Macron nog geëist dat het bouwproject zou worden stopgezet. Het Nord Stream 2-project is nu voltooid en wacht alleen nog op de definitieve goedkeuring om te gaan draaien.

Voormalig Duits bondskanselier Gerhard Schröder ging na zijn aftreden aan de slag bij de Russische staatsgasgigant Gazprom. Frankrijk lijkt nu zijn eigen Schröder te hebben: de voormalige Franse premier François Fillon. Na zijn politieke carrière die eindigde in verschillende beschuldigingen van corruptie, trad Fillon medio 2021 toe tot de raad van commissarissen van het Russische staatsbedrijf Sarubeschneft. Later trad hij toe tot de raad van toezicht van de oliemaatschappij Sibur. Toen Fillon zich in 2017 kandidaat stelde voor het Franse presidentschap, gaf hij blijk van minachting voor Amerika, maar van affiniteit met Duitsland. In 2016 drong hij er bij Duitsland op aan het "pacifisme" te overwinnen en riep hij op tot een onafhankelijker Europa, waarbij hij zei dat de verkiezing van Donald Trump en de terreuraanslag in Berlijn 'game-changers' waren.

"Kunnen het Normandië-platform, het EU-voorzitterschap en het conflict Rusland-Oekraïne de drievoudige springplank zijn die Macron nodig heeft om een nieuwe Europese defensie te lanceren?" vroeg Defense One in "Het is Macrons moment om Europa verder te brengen dan de NAVO." Frankrijk lijkt nu bereid om alle banden met de VS te verbreken ten gunste van nieuwe partnerschappen.

De waarschuwingssignalen zijn er al geruime tijd. In een radio-interview op 6 november 2018 riep Macron op tot een "echt Europees leger". "We moeten onszelf beschermen ten opzichte van China, Rusland en zelfs de Verenigde Staten van Amerika," voegde hij eraan toe. Terwijl de nieuwscyclus verder ging, luidde Trumpet-hoofdredacteur Gerald Flurry de noodklok:

Zelfs de Verenigde Staten? Het is één ding voor Frankrijk om te zeggen dat het zich moet verdedigen tegen communistisch China en dictatoriaal Rusland. Maar wat een diepe belediging om iets te zeggen over de democratie die vorige eeuw twee keer de Atlantische Oceaan overstak om Frankrijk van een nederlaag te redden!

De opmerkingen van de heer Macron trokken niet echt de aandacht van de meeste mensen. Velen zagen ze gewoon als een poging van Macron om meer van de NAVO te krijgen. Maar dat is niet het geval! ...

Macron wil Amerika uit Europa verdrijven! Zoals hij het ziet, hebben Frankrijk en Europa Amerika niet meer nodig! Nog in de Tweede Wereldoorlog verloor Amerika honderdduizenden manschappen om Europa en Frankrijk te redden!

Duitsland, Frankrijk en Rusland volgen dezelfde strategie: Amerika uit Europa verdrijven. Dat was al heel vroeg duidelijk. Als we kijken naar de gebeurtenissen die tot de recente crisis hebben geleid, blijkt dat er achter de schermen een perfect berekende strategie wordt uitgewerkt.

In februari 2019 schreef de heer Flurry een vervolgartikel, getiteld "Frankrijk verwerpt Amerika en geeft Duitsland de macht!" Zijn woorden sluiten weer perfect aan bij wat we vandaag zien gebeuren. Hij schreef:

President Macron bezocht Berlijn op 18 nov. 2018. Een week eerder had hij leiders over de hele wereld ontvangen en de gelegenheid gebruikt om openlijk vijandig te zijn tegen de Verenigde Staten. Maar tijdens zijn reis naar Duitsland op 18 november waren er geen harde woorden of kritiek. "Als u de woorden uit Frankrijk niet begrijpt, bedenk dan dat Frankrijk van u houdt", zei hij tegen het Duitse parlement (nadruk overal van mij).

Macron heeft nooit iets dergelijks gezegd tegen Groot-Brittannië of Amerika. In plaats daarvan heeft hij opgeroepen tot een "echt Europees leger" om Europa te beschermen "ten opzichte van China, Rusland en zelfs de Verenigde Staten van Amerika." Frankrijk houdt zeker niet van de Verenigde Staten.

Drie jaar later blijken de woorden van de heer Flurry waar te zijn. We zien nu hoe de woorden van Macron in daden worden omgezet. De reden dat de heer Flurry zo accuraat kon zijn in zijn voorspelling is omdat een dergelijk verraad is voorspeld in de Bijbel. Let op wat de heer Flurry in 2019 waarschuwde:

Genesis 37 documenteert Ruben die zijn jongere broer Jozef verraadt. [Herbert W.] Armstrong onderwees, en de Bijbel openbaart duidelijk, dat dit oude verraad ook een eindtijdprofetie is dat Frankrijk (Ruben) de V.S. (Manasse, zoon van Jozef) zou verraden. ...

Uw Bijbel zegt dat de moderne nakomelingen van Ruben opnieuw de hedendaagse nakomelingen van Jozef zullen verraden - Amerika en Brittannië!

We zien vandaag het begin van dat verraad!

Bron: France Follows Germany, Betrays Ukraine and NATO | theTrumpet.com