www.wimjongman.nl

(homepagina)


De EU neemt de leiding

Door Hal Lindsey - 24-5-2022

()

De Europese Unie legt de laatste hand aan een wet die "de wet op de digitale diensten" wordt genoemd. Ze zeggen dat het verantwoordelijkheidsmaatregelen vastlegt voor online platforms die in de EU opereren. Maar in werkelijkheid geeft het de EU censuurbevoegdheid over de meeste van 's werelds primaire communicatieplatforms.

Volgens de Search Engine Journal, "heeft de DSA [Digital Services Act] als doel internetgebruikers te beschermen door een 'ongekende nieuwe standaard' voor online platforms vast te stellen die bedrijven zoals Google, Meta (Facebook), en Twitter verantwoordelijk zal zien voor illegale en schadelijke inhoud."

Dat roept twee grote vragen op. Ten eerste, aan wie moet men verantwoording afleggen? Met een beetje lezen wordt het antwoord duidelijk. Zij zullen verantwoording moeten afleggen aan Europese bureaucraten. De tweede vraag is: wie bepaalt welke inhoud schadelijk is en welke niet? Het antwoord op de tweede vraag is hetzelfde als het antwoord op de eerste: EU-bureaucraten.

Volgens deze wet worden de online platforms verondersteld hun eigen gebruikers te controleren. Maar wanneer zij daartoe door een regering worden gedwongen, is er nog steeds sprake van overheidscensuur. Uiteindelijk draait het allemaal om de mondiale elites, en om het monddood maken van degenen die zich verzetten tegen hun politieke agenda's.

Op het eerste gezicht lijkt het alsof deze wet alleen gevolgen heeft voor mensen in de EU, maar in feite gaat het om iedereen die gebruik maakt van een internetdienst die zaken doet in de EU. Dat betekent Alphabet (met inbegrip van Google en YouTube), Meta (met inbegrip van Facebook, Instagram en WhatsApp), Twitter, Microsoft, en zelfs Amazon. Wat zou Amazon kunnen verkopen dat de elites zou beledigen? Wat dacht je van boeken en video's van conservatieven in het algemeen en christenen in het bijzonder?

De Europese Commissie wordt beschouwd als de uitvoerende tak van de EU-regering. De Commissie heeft een persbericht uitgegeven waarin zij zegt: "De DSA stelt een ongekende nieuwe norm vast voor de verantwoordingsplicht van online platforms met betrekking tot illegale en schadelijke inhoud."

Merk nogmaals op dat ze niet alleen "illegale inhoud" onderdrukken, maar ook "schadelijke inhoud". En de EU bepaalt wat wel en wat niet "schadelijk" is.

Het persbericht van de Europese Commissie citeerde een van hun eigen mensen, Margrethe Vestager. Zij zei dat de DSA zal "voorkomen dat gevaarlijke desinformatie viraal wordt." Denk eens na over de reikwijdte van die belofte. Het betekent intensief en uitgebreid toezicht op het "world wide web".

Voor het geval het niet duidelijk was wie de leiding zal hebben, citeerde het persbericht van de Commissie een van hun eigen mensen, Thierry Breton. Hij zei dat de DSA "de Commissie belast met het toezicht op zeer grote platforms".

De Europese Commissie zal de leiding hebben. Zij zullen toezicht houden op de resultaten van uw Google-zoekopdracht en op welke items er op uw Facebook-pagina verschijnen.

De Bijbel is duidelijk dat de antichrist zal voortkomen uit een herlevend Romeins Rijk. Met andere woorden, hij zal een Europeaan zijn. Van daaruit zal hij uiteindelijk over de wereld heersen. En de basis voor zijn macht wordt al gelegd vanuit Europa naar de hele aarde.

Bron: Hal Lindsey