www.wimjongman.nl

(homepagina)


Groeiende migrantencrisis aanpak.

6 oktober 2022

Terwijl de EU de groeiende migrantencrisis aanpakt, zet de Hongaarse premier Viktor Orbán zich in voor 3 stappen in een verandering.

#1. Als eerste is het versterken van de grens.
We moeten de Servisch-Macedonische grens versterken en kijken hoe we met Noord-Macedonië kunnen samenwerken om verdere stappen te zetten.

#2. Is het uitzetten van illegale grensoverschrijders.
Nummer twee, is degenen die zich momenteel illegaal in onze landen bevinden, moeten worden teruggestuurd naar waar zij vandaan komen. Dit vergt veel werk en financiële middelen. En de Europese Unie moet dit op zich nemen. Om eerlijk te zijn is dit een gezamenlijk belang van alle Europese landen en de EU heeft op dit punt tot nu toe niet goed gepresteerd.

#3. Nummer drie is het veranderen van de EU asielwetgeving.
En het derde wat we moeten bereiken is de oprichting van zogenaamde hot spots. Migrantenhotspots zijn nodig buiten het grondgebied van de Europese Unie. We moeten de EU-wetgeving veranderen. Onze problemen zouden worden opgelost als alleen asiel kon worden aangevraagd in de hot spots buiten de Europese Unie.
We moeten zeggen "geen toegang" tot Europa totdat deze aanvragen zijn beoordeeld en er beslissingen zijn genomen.

Orbán had ook een ontmoeting met de leiders van Oostenrijk en Servië om de verergerende migrantencrisis in Europa te bespreken.

We zijn vandaag bijeengekomen om over migratie te praten. U hebt hier de leiders van drie landen die het zwaarst door deze kwestie worden getroffen. Alle bomen van ons lijden onder illegale migratie.
Het kost veel energie, mankracht en geld. En we zijn helemaal niet tevreden met de ontstane situatie.
Hongarije zegt dat dit jaar al meer dan 160 000 migranten zijn grens zijn overgestoken en Oostenrijk is op weg naar een recordjaar met al 56 000 asielaanvragen.

Bron: Orbán: 3 steps to end Europe's migration crisis