www.wimjongman.nl

(homepagina)


Het einde van vlees? Nederlandse "groene" politiek dwingt melkveehouder 95% van zijn kudde te ruimen

20 juli 2022 - door Ethan Huff

( )

Beeld: Het einde van vlees? Nederlands "groen" beleid dwingt melkveehouder 95% van zijn kudde te ruimen

(Natural News) Nieuwe milieuregels in Nederland dreigen de vee-industrie in het land te decimeren.

Een melkveehouder met de naam Martin Neppelenbroek zegt dat de regering van hem verwacht dat hij zijn kudde met 95 procent moet inkrimpen, waardoor hij te weinig dieren overhoudt om te overleven.

"Neppelenbroek verklaarde op 7 juli in een interview met The Epoch Times: "Ik kan geen boerderij runnen met vijf procent. (Gerelateerd: Neppelenbroeks benarde situatie is de reden waarom duizenden Nederlandse boeren met hun tractoren protesteren).

Neppelenbroek zegt dat de nieuwe "groene" regels hem waarschijnlijk zullen dwingen om zijn familieboerderij te verkopen - dat wil zeggen, als iemand bereid is om het te kopen.

"Neppelenbroek: "Met het oog op de regelgeving kan ik het aan niemand verkopen. "Niemand wil het kopen. [Maar de regering wil het kopen. En daarom [hebben] ze die voorschriften, denk ik."

Roman Balmakov van EpochTV, presentator van "Facts Matter", maakte onlangs een reis naar Nederland om met eigen ogen de situatie te zien. Daarna sprak hij met Neppelenbroek over de gevolgen van de nieuwe regels voor zijn bedrijf.

De Nederlandse minister van Natuur en Stikstofbeleid Christianne van der Wal kan beslag leggen op de bezittingen van boeren die niet voldoen aan de eisen van ruiming van de veestapel

Een heel klein lichtpuntje in dit alles is dat niet elk bedrijf met dezelfde beperkingen wordt geconfronteerd als dat van Neppelenbroek. Anderen mogen, afhankelijk van de situatie, een groter percentage van hun veestapel aanhouden.

"Mensen die verder weg wonen van gebieden die beschermd zijn in het kader van Natura 2000, een overeenkomst van de Europese Unie (EU) voor het behoud van soorten en habitats, mogen meer vee houden," meldt de Times.

"Dat komt omdat de regelgeving van de Nederlandse regering voor stikstofoxiden en ammoniakemissies gebonden is aan de nabijheid van deze beschermde gebieden."

Toch zijn de nieuwe regels belachelijk en onwetenschappelijk. De mensheid houdt al sinds mensenheugenis vee, zonder problemen, maar nu moeten we opeens geloven dat de meeste koeien moeten sterven om de "opwarming" van de planeet tegen te gaan?

Zelfs in een reeds "groene" economie zoals Nederland die momenteel heeft, beginnen burgers zich te realiseren dat het "klimaatverandering"-verhaal dat ze hun leven lang te horen hebben gekregen, een truc is om vlees uit te bannen, de economie te verstikken en uiteindelijk hun land en de wereld te ontvolken.

Dit is wat bedoeld wordt met een "grote reset", wat betekent dat grote aantallen mensen hun leven zullen moeten laten beëindigen om de planeet "af te koelen" en alles "duurzaam" te maken.

Naar verluidt zouden Nederlandse boeren die weigeren zich aan de nieuwe regels te houden, hun eigendom in beslag kunnen zien worden genomen door Christianne van der Wal, 's lands minister van natuur- en stikstofbeleid - een titel die op zichzelf al belachelijk is.

"Er is geen toekomst voor alle [Nederlandse] boeren," waarschuwde de Nederlandse regering.

Neppelenbroeks bedrijf van meer dan 70 hectare herbergt momenteel slechts 130 melkkoeien. Het is al een halve eeuw in de familie, maar wordt nu door de groenen met de grond gelijk gemaakt.

"Ik ben de tweede generatie," zegt hij.

Vergeet niet dat Nederland, ondanks haar relatief kleine omvang, een belangrijke producent is van voedsel en andere landbouwproducten. Het land behoort momenteel tot de top 10 van voedselexporteurs in de wereld en heeft ideale klimatologische omstandigheden voor een verscheidenheid aan landbouwproducten.

"Het is een delta, en het klimaat is niet te warm, niet te koud," zegt Neppelenbroek. "Het is een ideale plek om te telen."

"Je kunt niet slechts één kleine groep in je land de schuld geven van het vervuilen van het milieu," voegt hij eraan toe, verwijzend naar boeren die slechts iets doen wat boeren al duizenden jaren doen: voedsel verbouwen en telen voor menselijke consumptie.

Bron: The end of meat? Dutch “green” policies force dairy farmer to cull 95% of his herd – NaturalNews.com