www.wimjongman.nl

(homepagina)


Het einde van de beschaving zoals wij die kennen komt eraan - en dat is eigenlijk heel goed nieuws

18 april 2022 - door Michael Snyder

()

Met het juiste perspectief kan je kijk op de toekomst volledig veranderen. Ja, zonder twijfel zijn de laatste paar jaren erg ruw geweest. De COVID pandemie luidde een alarmerend nieuw tijdperk in 2020 in, 2021 was nog erger, en nu heeft 2022 een grote wereldwijde voedselcrisis, een afschuwelijke vogelgrieppandemie en de grootste landoorlog in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog eraan toegevoegd. Helaas is de waarheid dat het in de komende maanden en jaren nog erger zal worden. Voor veel mensen klinkt dat als heel slecht nieuws, maar dat is het eigenlijk niet.

We hebben wanhopig iemand nodig om de "reset-knop" in te drukken. Onze cultuur is al tientallen jaren aan het wegkwijnen, maar de laatste jaren lijkt dat proces enorm te zijn versneld.

Als mensen van 50 of 60 jaar geleden werden blootgesteld aan onze huidige samenleving, zouden ze absoluut ontzet zijn over wat er met ons is gebeurd. Maar velen van ons denken dat alles nog in orde is, omdat we langzamerhand ongevoelig zijn geworden voor de volslagen verdorvenheid die overal om ons heen is.

We zijn als de spreekwoordelijke kikker in de ketel. Als je een kikker direct in kokend water stopt, springt hij er meteen uit. Maar als je een kikker in lauw water stopt en langzaam de verwarming hoger zet, zal hij niet beseffen wat er gebeurt tot het te laat is.

Op dit moment lijkt onze samenleving op een gigantisch open riool, en het wordt met de dag erger. Maar het goede nieuws is dat alles zal worden opgeruimd en rechtgezet. Maar voor het zover is, zal onze wereld de volle gevolgen ondervinden van al het kwaad dat zij zo gretig heeft omarmd.

Het is dus goed om gemengde gevoelens te hebben over de tekenen van de eindtijd die overal om ons heen gebeuren. Aan de ene kant zullen de komende jaren steeds uitdagender worden, omdat de wereldgebeurtenissen uit de hand blijven lopen.

Aan de andere kant zijn al deze gebeurtenissen aanwijzingen dat Jezus spoedig terug zal komen, en dat zou ons allen absoluut moeten opwinden.

Terwijl de tekenen van de laatste dagen vervuld blijven worden, zullen we voortdurend een zeer nauwlettend oog op Israël willen houden. Op maandag publiceerde de Jerusalem Post zelfs een hoofdartikel dat openlijk opriep tot de herbouw van de Joodse Tempel in de Heilige Stad...

Palestijnse terroristen worden bang als Joden serieus worden over het herstellen van ons heilige der heiligen, de plaats waar we elke dag naar toe bidden, en het gebouw waar we God herhaaldelijk om smeken tijdens onze liturgie.

Op nationaal niveau zou de herbouw van de Tempel een grote vernedering betekenen voor de Palestijnse terreurgroepen, maar op religieus niveau zou de bouw van de derde Tempel van het Jodendom in geen geval een bedreiging vormen voor de islam, waarvan de belangrijkste religieuze heilige plaatsen zich in Mekka en Medina bevinden.

En ik vond het opmerkelijk dat de rabbi die dit stuk schreef zelfs suggereerde dat de herbouw van de Tempel deel zou kunnen uitmaken van een "toekomstig vredesplan tussen Israël en zijn Arabische buren"...

Verantwoordelijke Joodse, Christelijke en Moslim leiders zouden deze recente golf van Islamitisch geweld moeten gebruiken om onmiddellijk te beginnen met het bespreken van praktische en vreedzame stappen voor de herbouw van de Tempel op de Tempelberg. Dit zou kunnen gebeuren zonder de Rotskoepel of Al Aqsa te beschadigen of te onteren, als onderdeel van een toekomstig vredesplan tussen Israël en haar Arabische buren om voor eens en voor altijd een einde te maken aan de plaag van islamitische terreur.

Ik stond paf toen ik dat voor het eerst las.

Volgens de Bijbel zullen er in de laatste dagen weer offers worden gebracht op de Tempelberg, maar een tempel is niet per se nodig. Sommigen hebben gesuggereerd dat in plaats van een nieuwe tempel, een bouwwerk zoals de tabernakel van David zou kunnen worden opgericht. In ieder geval houden degenen onder ons die geïnteresseerd zijn in Bijbelprofetie deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Wij hebben onlangs ook vernomen dat er een nieuwe zilveren munt wordt geslagen om de herbouw van de Tempel te helpen financieren...

Het Mikdash (Tempel) Educatief Centrum in samenwerking met Rabbi Hillel Weiss, de voormalige woordvoerder van het ontluikende Sanhedrin, heeft een zilveren munt geslagen ter bevordering van een praktische inspanning om de derde tempel te vestigen.

De munt bevat 32 gram puur zilver en vertegenwoordigt drie keer de hoeveelheid van de bijbelse zilveren halve sjekel die door iedere Joodse man werd gedoneerd om de dagelijkse werking van de tempel te financieren.

Zelfs te midden van al het geweld dat de laatste tijd in Israël plaatsvindt, is er zoveel enthousiasme voor dit project.

Helaas was er maandag nog meer geweld, en werd er een raket vanuit Gaza op Israël afgevuurd...

Gazaanse militanten hebben maandag een raket afgevuurd op Israël, zei het Israëlische leger, het eerste incident van die aard in maanden en een teken dat een golf van geweld rond een heilige plaats in Jeruzalem verder zou kunnen escaleren.

In reactie daarop raakte de Israëlische luchtmacht een belangrijk militair doelwit in Gaza...

De Israëlische luchtmacht heeft maandag het zuiden van Gaza aangevallen als reactie op een raket die eerder op de dag vanuit de strook werd gelanceerd, aldus de militaire woordvoerder. De IDF zei dat straaljagers van de luchtmacht een wapenproductieatelier van Hamas vernietigden. Hamas zei dat militanten reageerden met luchtafweergeschut, maar er niet in slaagden de Israëlische jets te raken.

Er wordt veel gesproken over een mogelijke Chinese invasie van Taiwan, maar ik denk dat er eerst een grote oorlog zal uitbreken in het Midden-Oosten voordat dat gebeurt.

De emoties lopen aan alle kanten hoog op, en dit weekend verklaarde een belangrijke stem in het Libanese parlement openlijk dat wanneer Hezbollah genoeg geld krijgt "er in de regio niets meer zal zijn dat Israël heet"...

Mohammed Raad, het hoofd van het parlementaire blok van Hezbollah in het Libanese parlement verklaarde zaterdag dat er slechts 9 miljard dollar nodig zou zijn om de staat Israël uit te wissen.

"Het verzet heeft slechts 9 miljard dollar nodig en er zal niets meer overblijven dat Israël heet in de regio," zei Raad, die eerder een ontmoeting had met de Franse president Emmanuel Macron, volgens een nieuwsuitzending van de Libanese zender MTV.

Wat een verschrikkelijk iets om te zeggen.

Maar dit is hoe deze terroristen zich werkelijk voelen. Ze zijn absoluut geobsedeerd door het van de kaart vegen van Israël, en niets zal hen ervan weerhouden dat doel na te streven.

Gelukkig, zullen ze niet succesvol zijn.

Ik neem aan dat Raad al dat geld voor Hezbollah wil hebben, zodat het kan worden besteed aan nog meer raketten. Dit sluit precies aan bij het artikel dat ik gisteren heb geplaatst.

Iran wordt ook steeds oorlogszuchtiger. Maandag gaf de president van Iran een zeer onheilspellende waarschuwing...

De Iraanse president Ebrahim Raisi waarschuwde maandag dat Israël het doelwit zal worden van de strijdkrachten van zijn land als het "de kleinste beweging" maakt tegen Iran.

Hij sprak op het moment dat de gesprekken in Wenen vastliepen over een deal om de nucleaire capaciteiten van Iran, die volgens Teheran voor vreedzame doeleinden worden gebruikt, in te perken. Israël is tegen een akkoord en zegt dat het niet genoeg doet om het nucleaire programma van Iran of zijn militaire activiteiten in de regio in te tomen. Israëlische functionarissen hebben gezegd dat ze unilateraal zullen doen wat nodig is om hun land te beschermen.

Het is slechts een kwestie van tijd voordat Iran en Israël in oorlog raken.

En zoals ik in Verloren Profetieën heb gedeeld, is dat een van de tekenen van de eindtijd waar we op wachten.

Helaas wil het grootste deel van de bevolking nog niets horen over tekenen van de eindtijd. In plaats daarvan blijft het grootste deel van de bevolking gewoon zo snel als het kan achter het kwaad aanhollen.

Maar ook al is er zo'n afwijzing van geestelijke dingen, toch beseffen veel mensen dat er uiteindelijk een dag van afrekening voor hen komt. Kijk maar eens naar de resultaten van een recent onderzoek uit het Verenigd Koninkrijk:

Het nieuwe onderzoek onder meer dan 1000 mensen in het Verenigd Koninkrijk, in opdracht van SpiritShack Ltd, toont aan dat 50 procent van de ondervraagden gelooft in een leven na de dood. Van deze groep gelooft 60 procent dat iedereen hetzelfde ervaart wanneer ze sterven - ongeacht hun individuele overtuigingen. Twee op de drie geloven echter dat wetenschappers ons nooit zullen kunnen vertellen wat er echt gebeurt als iemand overlijdt.

Ongeacht of mensen denken dat ze naar de hemel gaan (55%) of zich zorgen maken dat hun levenskeuzes hen naar de hel zou kunnen sturen (58%), blijkt uit de enquête dat 68% van alle respondenten geen angst heeft voor wat er daarna komt. Echter, 69 procent zou liever een ander leven leiden na het verlaten van dit ene in plaats van gewoon te zien dat hun bestaan eindigt.

Er zijn zovelen die diep verloren zijn en diep verward, en we moeten er zoveel mogelijk in de juiste richting wijzen als we kunnen.

De hemel is een zeer reële plaats, en een vrouw genaamd Charlotte Holmes had onlangs de gelegenheid om dit zelf te ervaren:

Toen stopte Charlotte's hart. De volgende 11 minuten was ze klinisch dood. "Ik was boven mijn lichaam. Ik kon Danny in de hoek zien staan," zegt ze. "Hij had zich teruggetrokken. Ik kon ze zien, alle verpleegsters in de buurt. En toen opende ik mijn ogen. Ik keek rond naar de schoonheid. Ik kon de bomen zien, ik kon het gras zien. En alles wiegde met de muziek. Omdat alles in de hemel God aanbidt. Ik kan je niet vertellen hoe de Hemel eruit zag, want het is zo boven wat wij ons zelfs maar kunnen voorstellen, een miljoen keer."

Wat een ongelooflijke getuigenis!

Volgens haar verslag, kreeg ze zelfs een kind te zien dat ze verloor voordat het geboren was:

"Achter mijn vader en moeder stond een licht zo helder. Ik kon er niet naar kijken. Zo helder. Maar ik wist dat het mijn hemelse Vader was. Ik zag een peuter. En ik kan me herinneren dat ik dacht: 'Wie is dit?' En ik hoorde mijn vader tegen me zeggen, mijn hemelse Vader tegen me zeggen: 'Het is jouw kind.' Ik verloor dat kind. Ik was 5,5 maand zwanger. Ik weet nog dat ze de baby omhoog hielden en zeiden: 'Charlotte, het is een jongen. Toen was hij weg. Dus toen ik deze peuter zag, zei ik, 'God, hoe is dat mogelijk? Hij zegt, 'Ze blijven groeien in de hemel. Maar er is geen tijd. Het is de eeuwigheid. Dus 48 jaar, en hier is mijn kind, ons kind, een peuter."

Natuurlijk zijn er talloze anderen die in de loop der decennia soortgelijke ervaringen hebben gehad.

Maar hoewel geloofwaardige ooggetuige na geloofwaardige ooggetuige is teruggekomen en heeft verteld hoe de andere kant is, willen de meeste mensen in onze samenleving nog steeds niet luisteren.

Wat is er nodig om hen eindelijk wakker te schudden?

Bron: The End Of Civilization As We Know It Is Coming - And That Is Actually Really Good News