www.wimjongman.nl

(homepagina)


Het einde van 2022

Door Hal Lindsey - 26 december 2022

Eind 2022 leefden er acht miljard mensen op aarde. Zij werden belegerd door een reeks plagen, droogtes, valse profeten, oorlog, de dreiging van een grotere oorlog, haat, woede, diefstal en geweld. De acht miljard waren op verschillende manieren verdeeld - naar land, inkomensniveau, ras, geslacht, verschillende opvattingen over geslacht en menselijke seksualiteit, samen met godsdienst of het gebrek daaraan.

Verandering werd overweldigend voor de meeste van de acht miljard. Voor de 40-plussers was het bijna onvoorstelbaar dat eind 2022 nog niet de helft van de studenten aan de universiteit van Cambridge zich als heteroseksueel zou identificeren.

In 2022 heerste misleiding. Het vertrouwen in de overheid, onderwijsinstellingen en de nieuwsmedia was grotendeels weggevaagd. Het vertrouwen in gezondheidsfunctionarissen en artsen was ernstig geschaad. In zo'n omgeving vonden velen het steeds moeilijker om vriendschappen te onderhouden. Zelfs families begonnen af te brokkelen. Wanneer bedrog heerst, sterven relaties, en eenzaamheid begint levens te bedekken.

Tegen het einde van 2022 werden mensen door bijna alles beledigd. Een openbare bibliotheek in Massachusetts weigerde een kerstboom op te zetten. Het zou sommige mensen "ongemakkelijk" maken. De bibliotheek vierde Chanoeka, Kwanza en de pride month, maar de machthebbers vonden Kerstmis beledigend.

Na een publieke verontwaardiging veranderden ze hun standpunt en zetten de traditionele boom op. Maar het roept een grote vraag op. Waarom wordt een kerstboom als aanstootgevend beschouwd? Zulke bomen zijn alomtegenwoordig tijdens de maand december. Wat is dan de belediging? Het woord Kerstmis begint met Christus, en steeds meer mensen zijn beledigd door elke verwijzing naar Hem.

Een lid van de mensenrechtencommissie van de stad schreef op Facebook: "Jullie - die beweren in Christus en Kerstmis te geloven... zijn de minst genadige, meest haatdragende, meest walgelijke drek ter wereld....". Is dit wat jullie denken dat jullie magische hemel vader wil?"

Ze zei nog veel meer, waarvan ik het meeste niet wil citeren. Ik weet zeker dat haar scheldkanonnades tegen God en christenen deels voortkwamen uit de vreselijke dingen die mensen zeiden over de stad en de bibliotheek. Er zijn ook berichten dat bibliotheekmedewerkers worden gepest. Dat zou niet mogen gebeuren, en het is zeker niet christelijk. Later nam de vrouw ontslag bij de mensenrechtencommissie. Maar zij vertegenwoordigt een andere onheilspellende trend nu we het einde van 2022 naderen. Die trend is woede tegen Jezus en zijn volk.

Voor de meeste Amerikanen voelt het alsof we ergens langs de lijn Bedford Falls verlieten, en we Pottersville binnengingen. Het voelt onwerkelijk. Velen doen het af als een maatschappij die gewoon weer een fase doormaakt. Maar deze fasen leiden naar steeds donkerdere plaatsen.

Christenen kunnen met hernieuwde hoop uitkijken naar 2023, maar niet omdat de wereld beter wordt. Dat is niet zo. Meer dan ooit moet het duidelijk zijn dat onze hoop niet ligt in de mechanismen en programma's van deze wereld. Het is in Christus alleen.

 Bron: Hal Lindsey