www.wimjongman.nl

(homepagina)


De terugkeer van de donkere middeleeuwen

Door Erick Erickson - 11 september 2022

()

De bevolking daalde. De wereldwijde temperaturen stegen. Migratie van mensen uit gedestabiliseerde regio's nam toe. Wind- en zonne-energie voorzagen de planeet van alle energie. Op 4 september 476 stapte Romulus Augustus van de troon van het West-Romeinse Rijk en kwam de wereld in de Donkere Middeleeuwen, die duurden tot ongeveer het jaar 1000. Nu, 1022 jaar na het einde van de Donkere Middeleeuwen, terwijl de bevolking afneemt, de temperatuur stijgt en mensen zich rusteloos over de planeet bewegen, storten milieuactivisten de wereld in een nieuwe donkere periode van afhankelijkheid van wind en zon.

Veel van wat milieuactivisten beweren dat klimaatverandering is, wordt in werkelijkheid veroorzaakt door onbekwaam, corrupt en inefficiënt beleid dat vaak door progressieve politici wordt gepushed. Californië, dat dit nieuwe donkere tijdperk begon met blackouts en energiespanningen, gaf voorrang aan de overstap naar wind- en zonne-energie in plaats van prioriteit te geven aan de verbetering van de infrastructuur van het elektriciteitsnet en aan basislastvermogen. De stroomleveranciers van de staat konden de kosten voor het in goede staat houden van hun stroomleidingen niet dekken, omdat ze anders een boete kregen omdat ze niet snel genoeg overschakelden op "schone energie".

De komende duisternis

De realiteit is echter dat het milieubeleid inherent Malthusiaans is. De hele en volledig onuitgesproken premisse van deze beweging is dat de mensheid moet lijden zodat de planeet overleeft. Er moeten minder van ons leven en degenen die overleven moeten in miserabele omstandigheden leven om de planeet te redden. Progressieven zullen bezwaar maken, maar weinigen zullen hun bezwaren zien of horen in de komende duisternis. Er zal ofwel niet genoeg stroom zijn of het zal te duur zijn om regelmatig te gebruiken.

Mensen zullen sterven en het zal volledig te voorkomen zijn geweest.

Wind- en zonne-energie zijn geen basislastvermogen. Baseload stroom is stroom die ingeschakeld kan worden als de vraag stijgt. Wind- en zonne-energie zijn inefficiënte energiebronnen die volledig afhankelijk zijn van de wind die waait en de zon die schijnt. Hoewel milieuactivisten beweren dat batterijen overtollige stroom kunnen opslaan om te gebruiken wanneer de windturbines niet draaien en de zon niet schijnt, is er niet genoeg lithium noch zijn er genoeg batterijen om aan de werkelijke vraag te voldoen.

Stroom afwijzen voor een Dystopie

In Europa is het continent zo snel overgestapt van zijn basislastvermogen op hernieuwbare energiebronnen dat het zijn afhankelijkheid van Rusland voor aardgas heeft vergroot. Nu, deze winter, zullen Europeanen sterven omdat het continent de eisen van de milieuactivisten omarmt. Stroom zal worden gerantsoeneerd. Het zal duur zijn wanneer het gebruikt wordt. Er zal niet genoeg van zijn. In plaats van te investeren in kernenergie, verwierpen de Europeanen het voor een dystopie.

In Californië wordt het elektriciteitsnet ongelooflijk belast. In hitte met hoge cijfers zetten mensen hun airco's en lampen uit om het systeem niet te belasten. Een week nadat Californië had bepaald dat nieuwe voertuigen in de komende tien jaar allemaal elektrisch moeten zijn, stond de staat erop dat mensen hun auto's uit het stopcontact haalden of gasgeneratoren gebruikten om ze op te laden.

Californië telt minder dan 600.000 elektrische auto's, en die vormen al een te grote belasting voor het bestaande elektriciteitsnet. De staat heeft niet genoeg land om zonne- en windmolenparken aan te leggen om de stroom te leveren die nodig is om alle 38 miljoen auto's in Californië om te bouwen tot auto's op batterijen. Dezelfde milieuactivisten die eisen dat we deze energiebronnen gebruiken, zouden zich verzetten tegen het idee om een zonne- of windmolenpark te bouwen in een gebied waar het een bedreiging kan vormen voor bedreigde diersoorten. Het is beter om het leven van mensen in gevaar te brengen.

Volledig te voorkomen duisternis

Als de Verenigde Staten niet onmiddellijk beginnen met een nationale uitbreiding van onze nucleaire basislastcapaciteit, zal wat er in Californië gebeurt zich over het hele land verspreiden. Wat er in Europa gebeurt, zal de norm worden in Amerika. We zullen een nieuwe Donkere Middeleeuwen ingaan.

Het is eigenlijk geen toeval dat, net zoals het bijgeloof groeide in de oorspronkelijke Donkere Middeleeuwen, het sofistisch denken en het bijgeloof zich nu verspreiden. De Amerikanen die hun innerlijke chakra's en genezende kristallen omarmen en denken dat mannen zwanger kunnen worden, zijn de luidste stemmen van milieugekte. Zij, Gods schepping, zien zichzelf nu als Scheppers en zullen een hel op aarde creëren, ondersteund door pseudowetenschap en luid geschreeuw over klimaatverandering om hun sofisme en incompetentie te bedekken. Mensen zullen sterven en het had voorkomen kunnen worden.

De stroomuitval in Amerika is een keuze. Het is een keuze die te veel progressieven maken en aan iedereen opleggen, tot ons nadeel.

Om meer te weten te komen over Erick Erickson en artikelen te lezen van andere Creators Syndicate schrijvers en cartoonisten, bezoek de Creators Syndicate webpagina op www.creators.com.

Bron: The Return of the Dark Ages - The Stream