www.wimjongman.nl

(homepagina)


Oh, geweldig! - Nu hebben we een "hete oorlog" met Rusland en worden we gewaarschuwd dat "de derde wereldoorlog alleen nucleair kan zijn"

door Michael Snyder - 3 maart 2022

()

We kijken naar een slow-motion horror show die zich vlak voor onze ogen ontvouwt, en niemand lijkt een manier te hebben om het te stoppen. De overgrote meerderheid van de wereldbevolking wilde niet dat de Derde Wereldoorlog zou plaatsvinden, maar hij is toch begonnen. Jarenlang heb ik gewaarschuwd dat zo'n conflict zou uitbreken als we niet van koers zouden veranderen, en nu zijn we zover. Ik ben erg boos op Vladimir Poetin omdat hij een regelrechte invasie van Oekraïne heeft gelanceerd, want dat had hij niet hoeven doen. En ik ben ook erg boos op de regering-Biden, de Europese leiders en de Oekraïense president Volodymyr Zelensky omdat ze de Russen eindeloos hebben geprovoceerd en geweigerd hebben te onderhandelen over een akkoord dat dit alles vreedzaam had kunnen oplossen. Ik neem beide partijen de oorlog kwalijk, omdat die naar mijn mening zo gemakkelijk voorkomen had kunnen worden. Maar nu de Derde Wereldoorlog is begonnen, is er geen weg meer terug.

Op donderdag heeft het hoofd van de Russische buitenlandse inlichtingendienst een verklaring afgelegd die ons allen wakker zou moeten schudden.

Volgens Sergei Naryshkin is Rusland nu verwikkeld in een "hete oorlog" met de westerse mogendheden:

Ook op donderdag heeft het hoofd van de Russische Buitenlandse Inlichtingendienst (SVR), Sergei Naryshkin, een reeks bombastische uitspraken gedaan die Moskou's bredere doelen in de oorlog kunnen onthullen over hoe Rusland zijn uiteindelijke veiligheidsdoelen ziet. Naryshkin zei dat "dit voor ons niet langer een Koude Oorlog met het Westen is, maar een hete oorlog," aldus Interfax. Hij zei in de zeldzame verklaring dat "Rusland nu een reële kans heeft om een einde te maken aan de oorlog die de afgelopen 30 jaar in de post-Sovjetruimte is gevoerd" - zoals ook geciteerd in TASS.

Als dat is hoe de Russen de zaken werkelijk zien, is dat uiterst ontnuchterend.

Want een "hete oorlog" tussen twee met kernwapens bewapende partijen kan heel gemakkelijk uit de hand lopen.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergei Lavrov, heeft zojuist het spookbeeld van een nucleaire oorlog opgeroepen tijdens een toespraak waarin hij de Verenigde Staten rechtstreeks vergeleek met nazi-Duitsland:

"Het is duidelijk dat de Derde Wereldoorlog alleen nucleair kan zijn."

Dus de regering Biden wil echt een nucleaire oorlog met Rusland?

Als dat zo is, hoop ik dat de regering Biden hier eerlijk over zal zijn, zodat miljoenen van ons uit de weg kunnen gaan voordat het gebeurt.

Als dat niet zo is, dan moeten we proberen een vreedzame uitweg uit deze puinhoop te vinden.

Helaas lijkt het erop dat een vreedzame oplossing niet op korte termijn zal gebeuren.

Na een gesprek van ongeveer 90 minuten met Vladimir Poetin op donderdag, waarschuwde de Franse president Emmanuel Macron dat "het ergste nog moet komen":

De Franse president Emmanuel Macron denkt dat "het ergste nog moet komen" in Oekraïne na een gesprek met de Russische president Vladimir Poetin op donderdag, volgens meerdere rapporten.

Een hoge Franse functionaris zei dat de waarschuwing van Macron kwam nadat de twee leiders 90 minuten hadden gesproken, wat geen diplomatieke vooruitgang opleverde, meldde The Washington Post.

De functionaris zei dat Poetin vastbesloten was om de voortdurende oorlog in Oekraïne tot "het einde" uit te voeren, meldde de krant.

Ons wordt verteld dat het Oekraïense volk "vecht voor democratie", maar dat is niet helemaal juist.

Ja, de Russen zijn autoritair, maar de Oekraïners zijn dat ook.

Voor de oorlog waren er drie televisiestations die dingen zeiden die de Oekraïense president Volodymyr Zelensky en zijn volgelingen niet bevielen, en dus heeft Zelensky ze gesloten.

En Zelensky en zijn volgelingen hebben ook de leiders van de grootste oppositiepartij in Oekraïne opgepakt.

Stelt u zich eens voor hoe wij ons zouden voelen als de Democraten alle leiders van de Republikeinse Partij oppakten en in de gevangenis stopten.

Het Zelensky-regime is een autoritair regime, en dat mogen we nooit vergeten.

En zoals ik gisteren heb beschreven, lopen er in Oekraïne overal nazi's en neonazi's rond.

Maar in dat artikel wilde ik niet suggereren dat de meeste gewone Oekraïners slecht zijn. In een artikel dat ik eerder vandaag heb geplaatst, heb ik zelfs geprobeerd duidelijk te maken dat de meeste Oekraïners net zo zijn als u en ik.

Ze willen gewoon met rust gelaten worden, zodat ze hun leven in vrede en rust kunnen leiden.

Helaas is dat niet langer mogelijk.

Hier in de westerse wereld zullen de snel stijgende olieprijzen het leven voor ons allemaal moeilijker maken.

Donderdag bereikte de Amerikaanse ruwe olie zelfs 116 dollar per vat op een bepaald moment:

De Amerikaanse olieprijzen stegen donderdag kortstondig tot het hoogste niveau in bijna 14 jaar, nu de zorgen over onderbrekingen in de Russische aanvoer aanhouden.

Amerikaanse ruwe olie sprong begin donderdag maar liefst 5,4% omhoog naar 116,57 dollar per vat - de hoogste handel sinds 22 september 2008. Een week eerder stortte Lehman Brothers in.

Het hoeft geen betoog dat een hogere olieprijs zal betekenen dat alle Amerikanen binnenkort veel meer pijn zullen voelen aan de pomp.

Volgens USA Today, is de gemiddelde prijs van een gallon benzine nu vijf dollar in San Francisco:

Maak je klaar om nog meer te betalen aan de pomp - misschien wel 5 dollar per gallon of meer.

Sommige consumenten betalen nu al meer dan dat: De gemiddelde prijs voor een gallon gewone benzine in San Francisco heeft donderdag de grens van $5 bereikt. Dat is de eerste keer dat het gemiddelde in een Amerikaanse stad zo hoog is, zegt Patrick De Haan, hoofd van de petroleumanalyse bij de brandstofbesparingsapp GasBuddy.

Een inwoner van Californië die door een nieuwsploeg werd geïnterviewd, gaf toe dat het "veel pijn doet" om zijn auto nu vol te gooien.

Maar dit is nog maar het begin.

JPMorgan voorspelt dat de olieprijs uiteindelijk kan oplopen tot 185 dollar per vat:

Brent ruwe olie kan het jaar eindigen op 185 dollar per vat als de Russische aanvoer verstoord blijft, schreef JPMorgan Chase & Co. donderdag in een nota.

Kunt u zich voorstellen hoe onze economie eruit zal zien als mensen zeven of acht dollar (of meer) moeten betalen voor een gallon benzine?

Het begint echt een gekkenhuis te worden daar.

Maar natuurlijk hebben wij het veel makkelijker dan de mensen in Oekraïne.

Nu Russische troepen de grote steden omsingelen, zal de aanvoer van voedsel en energie steeds krapper worden.

Miljoenen Oekraïners zullen het binnenkort extreem koud hebben en extreme honger lijden, terwijl ze langzaam gek worden van alle Russische beschietingen die voortdurend om hen heen plaatsvinden.

Voor de burgers van Oekraïne is de Derde Wereldoorlog al aangebroken.

Voor degenen onder ons in de westerse wereld zal het conflict aan de andere kant van de aardbol voorlopig nog ongemakken veroorzaken, maar het is slechts een kwestie van tijd voordat ook wij hevige pijn zullen ondervinden.

Bron: Oh Great – Now We Have A “Hot War” With Russia And We Are Being Warned That “World War Three Can Only Be Nuclear” – End Of The American Dream