www.wimjongman.nl

(homepagina)


Een cruciaal moment in Israël

Door Hal Lindsey op 13 juni 2022

De fragiele regeringscoalitie van de Israëlische premier Naftali Bennett heeft zichzelf zojuist mogelijk ten dode opgeschreven. Ze waren niet in staat om een wet te verlengen die al sinds de Zesdaagse Oorlog automatisch van kracht is. Het statuut past eenvoudigweg de Israëlische wet toe op Israëlische burgers in Judea en Samaria. Het is een essentiële wet, en als hij niet wordt aangenomen, ontstaat er een groot probleem. Veel waarnemers zien het als de laatste strohalm die de huidige coalitie ten val zal brengen.

De Israëlische columniste Caroline Glick schreef in april voor Newsweek: "De lijm die de basis vormde van de regering Bennett-Lapid, die bestaat uit drie kleine rechtse partijen, twee gematigd-linkse partijen, twee radicaal-linkse partijen en de door de Moslimbroederschap geallieerde islamitische partij Ra'am, is een gemeenschappelijke haat tegen Netanyahu.... Om Netanyahu af te zetten, moesten ze een regering vormen met de Moslim Broederschap en radicaal Links."

Als leider van Israëls Nieuw Rechtse Partij noemt premier Bennett zichzelf een conservatief. Maar zoals u uit de opmerkingen van Caroline Glick kunt opmaken, is de coalitie die hij samenstelde om een regering te vormen allesbehalve conservatief. Bennett won bij de laatste verkiezingen slechts zeven zetels. Dat is 5 procent van de zetels. Maar hij was in staat zich een weg te banen naar de baan van premier.

Tijdens de campagne beloofde hij geen regering te vormen met extreem links of met een Arabische partij die banden heeft met de Moslimbroederschap. Na de verkiezingen deed hij prompt beide dingen.

Ondanks Bennetts conservatieve verleden heeft zijn regering herhaaldelijk toegegeven aan de agenda van links. Dat is ondanks het feit dat Israël als natie grotendeels conservatief blijft. Ten tijde van de laatste verkiezingen werd oud-premier Netanyahu beschuldigd van zware misdaden. Maar de zaak tegen hem valt nu in duigen.

Zonder die unieke omstandigheid is het onmogelijk dat mensen die banden hebben met de Moslimbroederschap en extreem-linksen de regering van Israël zouden leiden. Maar op dit moment lijkt dat toch te gebeuren. Deze regering heeft geen weerstand geboden aan de laatste golf van Palestijns terrorisme. Maar ze hebben wel steeds meer van Israëls soevereiniteit aan de Palestijnen afgestaan. En het Israëlische volk lijkt het zat te zijn.

In een poging om zijn macht te behouden, beriep Bennett zich onlangs op de Bijbel. Volgens Israel Today "verklaarde Bennett dat als zijn regering valt, Israël zal terugkeren naar een staat van 'tohu va'vohu,' de twee woorden uit Genesis 1:2 die typisch worden vertaald als 'zonder vorm en nietig'."

Het is verbijsterend voor een politiek leider om te zeggen dat hij voor zijn natie doet wat God deed toen Hij de wereld schiep. Het voorspelt niet veel goeds voor hem of zijn coalitie.

Hou je ogen op Israël gericht, mensen. Er zijn verbazingwekkende dingen gaande.

Bron: Hal Lindsey