www.wimjongman.nl

(homepagina)


De jaarlijkse zomerbijeenkomst van het WEF

Of hoe Blackrock leerde zich geen zorgen te maken en van de CCP te houden

Dr. Robert W Malone - 7 september 2022

()

Gastonderzoek en opinie door Jeremy Harrigan

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de jaarlijkse bijeenkomst van het Wereld Economisch Forum (WEF) ("Winter Davos Forum") wordt gehouden in Davos-Klosters, Zwitserland, aan het begin van elk kalenderjaar, en brengt 's werelds academici, politici, zakenmensen en media-deelnemers uit tientallen landen bij elkaar. Maar wist u dit: De jaarlijkse bijeenkomst van de Nieuwe Kampioenen ("Summer Davos Forum") van het WEF sinds 2007 elk jaar in China wordt gehouden, waarbij Tianjin en Dalian om beurten als gastheer optreden. Het WEF houdt ook elk jaar verschillende regionale topontmoetingen in de regio.

Ja, als u dacht dat een migratie van WEF-vergaderingen zoals deze pas enkele jaren geleden is begonnen, de kiem ervoor werd 15 jaar geleden gelegd! Deze gekoppelde tijdlijn en WEF-samenvatting van de "Permanente Missie van de Volksrepubliek China bij de Verenigde Naties" geeft een duidelijk overzicht van de diepgang van deze WEF-bijeenkomsten in China, en bevat ook een uitgebreide lijst van sprekers en aanwezigen.

Samenvatting van de belangrijkste punten

 • Het WEF houdt ook jaarlijkse bijeenkomsten in China, niet alleen in Davos

 • Een roulerend tweede globalistisch trefpunt, gebruikt door het WEF

 • Zwitserland is niet langer de "neutrale" solo-locatie van het WEF.

 • De relevante WEF-webpagina "Nieuwe kampioenen" is hier te vinden.

Aanvullende informatie over de op de CCP gebaseerde WEF "New Champions" bijeenkomsten vindt u hier (2022), hier (2014), hier (2015), hier (2016), hier (2017), hier (2018), hier (2019), en hier (2021). De 2021-pagina is van de WEF-website gehaald, dus de link is van de door de Wayback-machine gearchiveerde pagina.

Voor meer achtergrond zie het artikel van Global Times van 4 augustus 2021: "Breng het Wereld Economisch Forum naar China - Klaus Schwab over China's ontwikkeling".

We weten inmiddels allemaal dat Klaus Schwab en het WEF hun jaarlijkse bijeenkomst al jaren en jaren in Davos-Klosters, Zwitserland houden, toch? Dit is goed gedocumenteerd en bekend. Wat u misschien niet weet, is dat het WEF deze vergaderingen en bijeenkomsten heeft uitgebreid, en nu een alternatieve vergaderlocatie heeft gepland, recht in het hart van de CCP en op het Chinese vasteland. Ja, het WEF staat met één voet stevig in het Westen en met de ander in het Oosten, hun positie versterkend met twee pijlers om hun snelle Globalistische plannen voor absolute controle over de mensheid verder uit te voeren.

Wie en wat zijn de WEF "Nieuwe Kampioenen"?

Volgens de WEF website:

"World Economic Forum New Champion bedrijven zijn dynamische snelgroeiende bedrijven die zich sterk maken voor nieuwe bedrijfsmodellen, opkomende technologieën en duurzame groeistrategieën in de Vierde Industriële Revolutie. New Champions zijn zich bewust van hun impact op de maatschappij en streven ernaar mee te werken aan een betere toekomst.

Nieuwe Kampioenen hebben toegang tot de netwerken en expertise van het Forum, wat zowel zichtbaarheid als tijdgevoelig inzicht verschaft in de strategische besluitvorming over de systemische kwesties die voor hen het belangrijkst zijn. Zij worden bij Forum-activiteiten vertegenwoordigd door de chief executive officer, voorzitter, of andere directieleden om hun toekomstgerichte perspectieven te delen met de wereldwijde gemeenschap en in contact te komen met een vertrouwd netwerk op hoog niveau."

De lijst van de 115 huidige Nieuwe Kampioen-bedrijven (met links) is hier te vinden.

CNBC-verslaggeving van "Summer Davos" 2017 is hier te vinden.

()

De verandering van omgeving die het prachtige landschap van Zwitserland biedt, heeft in de loop der jaren drommen CCP-functionarissen aangetrokken wanneer het WEF bijeenkomt voor zijn jaarlijkse winterbijeenkomst in Davos. Maar nu kunnen CCP-functionarissen in de zomer in hun eigen achtertuin als gastheer optreden. Dit is volkomen logisch: China kan nu een onopgemerkt laboratorium worden, een proeftuin om de agenda/beleidslijnen van het WEF uit te voeren. Als Davos het moederschip is voor de WEF-vergaderingen, dan zijn de vergaderingen in China nu het gewaardeerde slagschip dat bij wijze van spreken het meest dodelijke arsenaal aan munitie vervoert.

Een jaar voordat de pandemie werd uitgeroepen, heeft de premier van Bangladesh, Sheikh Hasina, deelgenomen aan de jaarlijkse bijeenkomst van de nieuwe kampioenen in 2019 van het Wereld Economisch Forum in het Dalian International Conference Centre in China. Die bijzondere driedaagse jaarlijkse bijeenkomst van het WEF, ook bekend als >WEF Summer Davos, werd gehouden van 1 tot 3 juli met als thema - Leiderschap 4.0 - Slagen in een nieuw tijdperk van globalisering. De Chinese premier Li Keqiang heeft de bijeenkomst op dinsdagmorgen geopend. De oprichter en uitvoerend voorzitter van het WEF, Klaus Schwab, en de gouverneur van de provincie Liaoning, Tang Yijun, voerden bij die gelegenheid het woord. Een verbazingwekkende bijeenkomst van meer dan 1800 leiders, waaronder staatshoofden en regeringsleiders uit meer dan 120 landen, het bedrijfsleven, het maatschappelijk middenveld, de academische wereld en de kunsten uit de hele wereld, kwam bijeen in de havenstad Dalian in de Chinese provincie Liaoning, een handels- en financieel centrum in Noordoost-Azië dat bekend staat als het Hongkong van Noord-China.

Deze "zomerbijeenkomst van Davos" had vier hoofdthema's: technologie, duurzaamheid, verantwoordelijkheid en wendbaarheid in het bedrijfsleven. De titels van de sessies omvatten: Verantwoord gebruik van 5G; Klimaatverandering: De volgende financiële crisis; heroverweging van het kapitalisme en de belastingheffing op wereldbedrijven; versnelling van de overgang naar een schone technologie; en verder gaan dan een handelsoorlog. Als ik achterover leun en de woorden van deze thema's lees, voel ik de snode bedoelingen van hun verdraaide verlangens en kunnen we de gevolgen al in de samenleving zien optreden. Er waren meer dan 200 uitbraaksessies, waaraan meer dan 1000 bedrijfsleiders deelnamen, waaronder 100 oprichters en chief executive officers, vertegenwoordigers van kunst en cultuur, de academische wereld en de media.

De medevoorzitters van de bijeenkomst, die de besprekingen in goede banen hielpen leiden, waren:

 • Enass Abo-Hamed, een onderzoeker en ondernemer op het gebied van energieopslag;

 • Flemming Besenbacher, wetenschapper en voorzitter van de raad van toezicht van de Carlsberg Group;

 • Suphachai Chearavanont, CEO van het Thaise agro-industriële conglomeraat Charoen Pokphand;

 • Alain Dehaze, CEO van Adecco;

 • Ahmad Belhoul Al Falasi, staatsminister van Hoger Onderwijs en Geavanceerde Vaardigheden voor de VAE;

 • Ning Gaoning, voorzitter van de Chinese chemiereus Sinochem;

 • Charles Li, CEO van Hong Kong Exchanges and Clearing; en

 • Jessica Tan, co-CEO van Ping An, China's grootste verzekeringsmaatschappij.

Herkent u geen van de namen? Wel, zelfs een groep onderzoekers van de Carnegie Mellon University (CMU) nam de uitnodiging graag aan en was aanwezig. In feite markeerde 2019 het negende opeenvolgende jaar dat Carnegie Mellon heeft deelgenomen aan evenementen van het World Economic Forum. De universiteit is uitgegroeid tot een leidraad elke zomer in China, net zoals ze een welkome terugkerende gast in Davos zijn.

Laten we het gordijn terugtrekken over de interesse van het WEF om al vóór 2007 in China bijeen te komen; de tijdlijn van het planten van Chinese worteling voor WEF-bijeenkomsten gaat veel verder terug. In 1978 voorspelde Klaus Schwab, oprichter en uitvoerend voorzitter van het WEF, met zijn scherpe waarneming en inzicht, dat er in China enorme veranderingen zouden plaatsvinden. Hij herinnerde zich later dat hij er zeker van was dat China een vitale rol op het wereldtoneel zou gaan spelen toen hij in 1978 las over het hervormings- en openstellingsbeleid van Deng Xiaoping. In datzelfde jaar nodigde Dr. Schwab Deng Xiaoping uit voor de WEF. Deng was zelf niet aanwezig, maar stuurde een delegatie op hoog niveau onder leiding van Qian Junrui, directeur van het Instituut voor Wereldeconomie en Politiek van de Chinese Academie van Sociale Wetenschappen, naar de jaarvergadering van 1979. Drie maanden later bracht Dr. Schwab een bezoek aan Peking met een delegatie van Europese zakenlieden, waaronder 20 president-directeuren. Beide partijen ondertekenden in Beijing een memorandum van overeenstemming en legden contacten. Sindsdien is China nooit meer afwezig geweest op de bijeenkomsten in Davos.

In de daaropvolgende decennia heeft dr. Schwab zich actief ingezet voor nauwere samenwerking tussen het WEF en China en was hij getuige van China's reis van hervorming en openstelling.

In 2021 werd het land Singapore door Klaus Schwab zelfs afgesnauwd voor het opscheppen over het recht om de conferentie van mei te organiseren, omdat het WEF zich beriep op "tragische omstandigheden die zich over geografische grenzen heen ontvouwen" en op de onzekere reisvooruitzichten als gevolg van de pandemie. Een toename van het aantal COVID-19-gevallen heeft de regering ertoe aangezet beperkingen voor activiteiten in te voeren en de grenscontroles te verscherpen. Singapore meldde vlak voor het evenement 38 nieuwe gevallen van Covid-19-infectie in de gemeenschap, wat de aanleiding was voor de annulering. "Het was een moeilijke beslissing," zei WEF-oprichter Klaus Schwab in de verklaring. "Maar uiteindelijk is de gezondheid en veiligheid van alle betrokkenen onze hoogste prioriteit." Ik denk niet dat Klaus Schwab die nacht wakker heeft gelegen van die beslissing. Hij had immers zijn Winterconferentie in Davos om naar uit te kijken, en daarna de Lenteconferentie van 2022 in China. Het heeft gewoon iets om in China te zijn en het thuisvoordeel te hebben en China biedt veel gemakkelijker en sneller om haar greep op de doelstellingen van het WEF om die te verstevigen dan wat Singapore biedt.

Geen enkel ander land is het zo eens met de agenda van het Wereld Economisch Forum als China. Censuur is er wijdverbreid, de activiteiten van de mensen worden beheerst door een sociaal kredietsysteem, en COVID wordt nog steeds gebruikt als reden voor grote lockdowns en absolute bevolkingscontrole. Om nog maar te zwijgen van de fysieke interneringskampen. Desondanks zijn Chinese functionarissen altijd aanwezig op de WEF-bijeenkomsten. Nu het land zo op slot zit, moet het voor de loyalisten van de CCP-burger te rustig zijn om thuis te zitten en door hun eigen straten te lopen. Waarom zou je in China tenminste in de zomer niet naar een jaarlijkse WEF-bijeenkomst in eigen land gaan? O, wat een trots gevoel moet dat geven, de opwinding dat China zo "open" is.

Wat zal de toekomst brengen voor WEF-bijeenkomsten in China? De tijd zal het leren, maar u kunt er zeker van zijn dat ze in populariteit en frequentie zullen toenemen. Er zouden extra locaties in China kunnen worden toegevoegd, het aantal vierkante meters en parkeerruimte zou kunnen toenemen, er zouden extra accommodaties kunnen worden gebouwd om de toestroom van dit groeiende laboratoriumexperiment op volle toeren te kunnen houden. Eén pijler van wereldheerschappij, waar iedereen niets bezit en gelukkig is, is al gevaarlijk genoeg; een tweede pijler is het dubbele probleem. Wat is er niet leuk aan als je Larry Fink, BlackRock of Vanguard bent?

()

En in ander WEF-nieuws (shout out of thanks to auteur Jamie White en InfoWars)

Een hoge functionaris van het World Economic Forum klaagde dat de globalistische organisatie te veel kritiek en onnodige aandacht heeft gekregen, en eiste dat critici in plaats daarvan belangrijkere zaken aan de orde stellen dan "samenzweringstheorieën".

Functionaris World Economic Forum haalt uit: Critici 'zouden niet echt moeten praten over' globalistische organisatie

Het WEF verliest de informatieoorlog nu meer mensen wakker worden voor haar destructieve agenda van de Great Reset.

()

"Er zijn grotere zaken om over na te denken.

"Het was echt iets dat werd opgepikt door een aantal door de staat gesponsorde desinformatie-spelers en het ging een eigen leven leiden in sommige regio's," voegde Monck eraan toe.

Monck beweerde verder dat de "Great Reset" term eigenlijk gewoon een onschuldig praatje is, gecreëerd tijdens de COVID pandemie, dat geen echte aandacht verdient.

"Het idee was dat we ook moeten proberen om mensen te suggereren dat ze erover nadenken om het uit te geven aan het soort lange termijn dingen die zouden helpen bij het bestrijden van klimaatverandering, die zouden helpen bij het omscholen van banen en al het soort grotere, lange termijn uitdagingen," vertelde hij aan Catherine Cullen, gastheer van CBC Radio's The House.

"Een van de dingen die onze organisatie probeert te doen is tegen mensen zeggen: 'Kijk verder dan een week, drie maanden en denk na over misschien een aantal van de langere termijn dingen die je zou kunnen doen.' Dat was wat de grote reset in de zomer van 2020 beoogde te doen."

Monck suggereerde vervolgens dat iedereen die het waagt kritiek te hebben op het WEF antisemitisch is:

"Ik bewonder iedereen die de beslissing neemt om zijn leven te wijden aan het openbare leven," zei hij. "Het is geen gemakkelijke weg, maar ik denk dat politici van elke stempel heel goed moeten kijken naar de taal die ze gebruiken en waar sommige van deze dingen vandaan komen, en of het komt uit een ruimte van ... desinformatie en in het bijzonder antisemitisme.

"Ik denk dat ze eens heel goed naar zichzelf moeten kijken en eens heel goed in de spiegel moeten kijken," voegde hij eraan toe.

Natuurlijk is het argument van Monck zelf desinformatie.

De oprichter van het WEF, Klaus Schwab, pochte zelf dat zijn organisatie "doorgedrongen was in de kabinetten" van verschillende regeringen via haar Young Global Leaders programma om haar Great Reset beleid mogelijk te maken - dat feit alleen al is voldoende om Monck's klachten te verwerpen.

De Great Reset is een meervoudig initiatief om de ontwikkelde wereld te de-industrialiseren, het wereldwijde voedselsysteem te transformeren door vlees geleidelijk te vervangen door insecten, een sociaal kredietsysteem in Chinese stijl te ontwikkelen, en de bewegingen van mensen strak te controleren, allemaal in naam van de strijd tegen klimaatverandering en het behoud van de "democratie".

De >Canadese premier Justin Trudeau>en >Nederland hebben de Grote Reset-agenda van de Verenigde Naties en het WEF op de voet gevolgd, met name zijn voorstel om de stikstofuitstoot te verminderen door kunstmest te beperken, wat heeft geleid tot massale opstanden van boeren.

Ook de Franse president Emmanuel Macron verklaarde vorige maand het ">einde van de overvloed" voor burgers, temidden van berichten dat de stijgende energiekosten, veroorzaakt door WEF-gelinkte regeringen in reactie op Oekraïne, het vermogen van mensen om hun huizen te verwarmen deze winter drastisch zou verminderen.

En vergeet niet dat Sri Lanka ineenstortte nadat de regering de goedkeuring van het WEF-beleid afdwong, zoals blijkt uit de ESG-score (Environmental Social Governance), wat waarschijnlijk de reden is waarom het WEF onlangs zijn artikel schrapte waarin het opschepte over een plan om Sri Lanka tegen 2025 in een utopia te veranderen.

Het WEF realiseerde zich dat de mensen wakker werden van zijn "Great Reset"-agenda en belegde eerder deze zomer een topontmoeting om te bespreken hoe het "vertrouwen" van het publiek kan worden hersteld.

Ondanks de laster van het WEF die critici "samenzweringstheoretici" noemt, kan de agenda van de Grote Reset grondig worden onderzocht in Schwabs eigen boek, getiteld, "COVID-19: The Great Reset."

()

Bron: The Annual Summer WEF Meeting - by Robert W Malone MD, MS