www.wimjongman.nl

(homepagina)


25 MYSTERIEUZE BRANDEN IN VOEDSELVERWERKENDE FABRIEKEN - 'AAN HET EIND-VAN-DE-DAG VOEDSELTEKORT'

Door Adam Eliyahu Berkowitz | 2 mei 2022

Ik, van Mijn kant, heb u in al uw steden tandeloosheid gegeven, en gebrek aan voedsel in al uw nederzettingen. Toch keerde u zich niet om naar Mij - verklaart Hashem. Amos 4:6 (De Israël BijbelTM)

()

Naarmate meer voedselverwerkende fabrieken afbranden, dreigt de profetie van pre-Messiaanse voedseltekorten steeds dichterbij te komen. Hoewel het als een samenzweringstheorie wordt bestempeld, blijven de feiten onweerlegbaar; de prijzen stijgen naarmate de problemen met de toeleveringsketen aanhouden en voedsel duur wordt.

BIDEN: IS VAN PLAN OM "VOEDSELTEKORTEN TE VERSPREIDEN"

Het verhaal komt in het kielzog van een presidentiële voorspelling dat voedseltekorten op het punt stonden werkelijkheid te worden als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Toen hij het onderwerp aansneed, maakte president Biden een blunder waardoor het leek alsof de voedseltekorten in feite gepland waren.

"We hadden een lange discussie in de G7 met de, met zowel de Verenigde Staten, die een aanzienlijke - de derde grootste producent van tarwe in de wereld - evenals Canada, die ook een belangrijke, belangrijke producent is, en we hebben allebei gesproken over hoe we kunnen verhogen en verspreiden sneller voedsel, voedseltekorten," zei Biden op het NAVO-hoofdkwartier in Brussel op 24 maart. De video is door Facebook verwijderd. Ook het transcript van die toespraak is enigszins aangepast.

"Met betrekking tot voedseltekorten, ja, we hebben gesproken over voedseltekorten. En het zal echt zijn," zei Biden op een persconferentie vorige week in België na het bijwonen van vergaderingen van de NAVO en G7-leiders.

De president verwees naar 8% inflatie als "de prijs van sancties."

"Zowel Rusland als Oekraïne zijn de graanschuur van Europa geweest, bijvoorbeeld in termen van tarwe, om maar een voorbeeld te geven," zei Biden.

GOLF VAN BRANDEN

Terwijl Biden Rusland de schuld gaf, ontstonden overal in de VS branden in voedselproductiefaciliteiten. Ondanks Bidens afleidingsmanoeuvre, vonden veel van de branden plaats vóór het conflict in Oekraïne:

 • Op zaterdagavond brak er brand uit in de Perdue Farms fabriek in het South Norfolk gebied van Chesapeake, North Carolina.
 • Tien dagen geleden stortte een klein vliegtuig neer op anderhalve kilometer van de landingsbaan van het gemeentelijk vliegveld van Covington, Georgia, en trof daarbij een levensmiddelenbedrijf van General Mills.
 • Op zondag werd gemeld dat "bijna een dozijn bosbranden" zojuist door belangrijke landbouwgebieden van Nebraska hadden geraasd.
 • Midden in de nacht brak op 23 maart brand uit op het dak van de General Mills voedselverwerkingsfabriek in Cedar Rapids, Iowa.

 • Op 28 maart verloor Maricopa Food Pantry, een lokale voedselbank in Arizona, voor 22.000 kg aan voedsel in een brand die plaatsvond "slechts 15 minuten nadat hun voedselbank gesloten was", volgens CBS-filiaal Arizona's Family. AZCentral citeerde CEO Jim Shoaf die verklaarde dat 6800 kg vlees en 18.000 kg ingeblikte goederen en "andere goederen" verloren waren gegaan in de brand.
 • Op 31 maart werd een groot deel van de uienverwerkingsfabriek van Rio Fresh in San Juan, Texas, door een brand zwaar beschadigd. Het was de grootste fabriek voor het verpakken van verse uien in de regio.
 • Op 12 april brak een grote brand uit in het East Conway Beef and Pork slachthuis in New Hampshire.
 • Op 13 april brandde de productiefaciliteit van Taylor Farms California Foodservice in Salinas, Californië, bijna volledig tot de grond toe af. In de fabriek werkten bijna 1000 mensen. In een update op de website van het bedrijf werd de fabriek in Salinas beschreven als de belangrijkste productiefaciliteit.

 • Op 14 april stortte een klein vliegtuig neer in de Gem State voedselverwerkingsfabriek in Heyburn, Idaho. De website van het bedrijf beschrijft zichzelf als het verwerken van aardappelen ter waarde van 7300 ha per jaar.
 • Op 19 april werd het hoofdkwartier van Azure Standard, 's lands grootste onafhankelijke distributeur van biologisch en gezond voedsel, door brand verwoest. Het bedrijf liet in een verklaring weten dat als gevolg van de verwoesting "Azure Market oliën, honing en azijn - in principe elk Azure Market vloeibaar product - en onze johannesbroodproducten op korte termijn niet meer voorradig zullen zijn". De vernietiging kan ook gevolgen hebben voor de levering van producten uit hun fruitverpakkingsfaciliteit.
 • Op 24 maart 2022 verwoestte een brand het aardappelverwerkingsbedrijf Penobscot McCrum in Belfast, Maine.
 • Op 16 maart 2022 veroorzaakte een brand volgens KAIT grote schade aan een nieuwe productielijn voor Hot Pockets in een Nestle-fabriek in Jonesboro, Arkansas.
 • Op 16 maart wordt het Walmart fulfillment center in Plainfield, Indiana, getroffen door een grote brand.
 • Op 22 februari 2022 veroorzaakte een explosie van een propaanboiler een brand die de aardappelchipsfabriek Shearer's Foods in het noordoosten van Oregon verwoestte.
 • Op 3 februari 2022 verwoestte een brand volgens NBC15 in Madison, WI. een deel van de vestiging van Wisconsin River Meats in Mauston.
 • Op 13 januari 2022, volgens KALB, beschadigde een explosie en brand de Cargill-Nutrena fabriek in Lecompte, Louisiana.
 • Op 6 januari 2022 richtte een brand grote schade aan in een pluimveeverwerkingsbedrijf in Hamilton, Ontario, aldus CHCH-TV.
 • Op 13 december 2021 brak er brand uit in een voedselverwerkingsbedrijf in San Antonio, Texas. Toen brandweerlieden ter plaatse kwamen, vonden ze een vriezer in brand in de faciliteit. Voor 150.000 dollar aan voedsel werd in de brand verwoest.
 • Op 29 november 2021 brak er brand uit in het vleesverwerkingsbedrijf Maid-Rite Steak Company in Scott Township, Lackawanna County, Pennsylvania. De oorzaak van deze brand is een ongeluk.
 • Op 12 september 2021 brak er brand uit in het rundvleesverwerkingsbedrijf van JVS USA in Grand Island, Nebraska. Volgens Drovers, 's lands oudste publicatie over veehouderij, werd vastgesteld dat de brand was ontstaan door een verwarmingstoestel in de buurt van het dak in het destructiegedeelte van de fabriek.
 • Op 23 augustus 2021 brak er brand uit bij Patak Meat Products in Cobb County, Georgia. In maart van 2022 zei het bedrijf op Facebook dat het nog steeds aan het herbouwen is.
 • Op 31 juli 2021 brak er volgens WVTM, het NBC-station in Birmingham, Alabama, brand uit in het destructiebedrijf River Valley Ingredients van Tyson in Hanceville, Alabama.
 • Op 25 juli 2021 beschadigde een brand een fabriek van Kellogg's in Memphis, Tennessee. Volgens brandweerfunctionarissen werd het per ongeluk aangestoken toen een slecht functionerende transportband een vuurzee veroorzaakte in een rijstdroogmachine.
 • Op 30 april 2021 brak er brand uit in het varkensvleesverwerkingsbedrijf van Smithfield Foods in Monmouth, Illinois.
 • Op 11 januari 2021 verwoestte een brand het vleesverwerkingsbedrijf Deli Star in Fayetteville, Illinois, volgens Meat+Poultry.

Snopes "ontkrachtte" de bewering door 26 van dergelijke incidenten op te sommen en op te merken dat geen van de incidenten door de autoriteiten werd vastgesteld als zijnde veroorzaakt door brandstichting. Snopes beweerde dat "dergelijke branden relatief gewoon zijn" in een land met "36.000 voedsel- en drankverwerkende bedrijven in bedrijf".

Tegelijkertijd worden 27 miljoen kippen en kalkoenen die commercieel worden gefokt, geruimd vanwege de vogelgriep.

Vorige week waarschuwde de FBI dat landbouwers het doelwit waren van ransomware-aanvallen. Deze aanvallen vinden meestal plaats tijdens de kritieke plant- en oogstseizoenen, waarbij aanvallers hopen de bedrijfsvoering te verstoren, financieel verlies te veroorzaken en de voedselvoorzieningsketen te beschadigen.

PROFETIE: HONGERSNOOD IN HET EINDE DER DAGEN

Wereldwijde hongersnood wordt beschreven als een voorloper van het Messiaanse tijdperk. De Talmoed (Sanhedrin 97a) beschrijft een nauwkeurig schema van toenemende hongersnood, gebaseerd op de zevenjarige Shemitta (Sabbatical) cyclus die de Messias voorafgaat. De Talmoed haalt de voorspelling van de profeet Amos aan over een bizarre regen:

Daarom weerhield Ik bij u de regen, drie maanden voor de oogsttijd: Ik zou het laten regenen op de ene stad en niet op de andere; op het ene veld zou het regenen terwijl het andere veld, waarop het niet regende, zou verdorren. Amos 4:7

Opgemerkt moet worden dat het vorige vers expliciet zegt dat er aan het einde der dagen extreme hongersnood zal zijn als een middel om de mensen aan te sporen zich te bekeren voor de Messias:

Ik, van Mijn kant, heb u in al uw steden tandeloosheid gegeven, en gebrek aan voedsel in al uw nederzettingen. Toch hebt u zich niet tot Mij bekeerd - verklaart Hashem. Amos 4:6

De Talmoed gaat verder met het beschrijven van de volgende jaren in de Sabbatical cyclus van hongersnood:

Tijdens het tweede jaar van die periode zullen pijlen van hongersnood worden afgeschoten, wat aangeeft dat er alleen op bepaalde plaatsen hongersnood zal zijn. Tijdens het derde jaar zal er een grote hongersnood zijn, en mannen, vrouwen, kinderen, de vromen en de mannen van actie zullen sterven, en de Tora zal worden vergeten door degenen die het bestuderen. In het vierde jaar zal er overvloed zijn, maar geen grote overvloed. In het vijfde jaar zal er een grote overvloed zijn, en zij zullen eten, drinken en zich verheugen, en de Tora zal terugkeren tot hen die hem bestuderen. In het zesde jaar zullen hemelse stemmen gehoord worden. Gedurende het Sabbatsjaar zullen oorlogen, bijvoorbeeld de oorlog van Gog en Magog, worden gevoerd waarbij het Joodse volk betrokken is. In het jaar na de afsluiting van het Sabbatsjaar zal de zoon van David komen.

Deze wereldwijde voedselcrisis werd ook voorspeld in een profetisch visioen van Rabbi Schneur Zalman van Liadi, een vermaarde 18e-eeuwse Joodse geleerde en leider die bekend staat als de "Alter Rebbe". Tijdens het lezen uit de Torah-rol, had de Alter Rebbe een visioen dat de Messias zou komen na het jaar 5775, zes jaar geleden. Zijn visioen was gebaseerd op de Joodse traditie dat de wereld een algemene hoeveelheid voeding kreeg om 4000 jaar te duren vanaf de schepping. Wanneer die voeding zou eindigen, zou de Messias komen. Volgens de Hebreeuwse kalender wordt in de Talmoed, het boek van de Joodse orale wet, geleerd dat de Messias op elk moment kan komen tussen het jaar 4000 en het jaar 6000. Zijn visioen kwam tijdens het lezen van het gedeelte van de Tora dat handelt over de halve sjekel die elk jaar van elke Joodse man wordt afgenomen. De halve sjekels van de 600.000 Joden in de woestijn (Numeri 1:46) waren gelijk aan honderd talenten zilver, waarbij elk talent bestond uit 3.000 volle sjekels zilver. Maar de Bijbel vermeldt nog eens 3.550 halve sikkels (1.775 hele sikkels), waarvan Mozes de zilveren haken maakte aan de bovenkant van de pilaren die werden gebruikt om het scherm rond de tabernakel in de woestijn op te zetten. De Alter Rebbe legde uit dat die 1.775 sjekels zilver, gegeven aan de tabernakel, de wereld nog eens 1775 jaar van levensonderhoud gaven.

Zoals de wetenschappelijke experts hebben opgemerkt, raakt dit levensonderhoud snel op.

Bron: 25 Mysterious fires at food processing plants across US; 'End-of-days food shortage'