www.wimjongman.nl

(homepagina)


Elke dag meer, dit lijkt op de tijden beschreven in de Bijbel

4 juli 2022 - Hal Lindsey

()

Krachten van binnenuit verzwakken de Verenigde Staten, ook terwijl de wereldeconomie hapert. De inflatie stijgt bijna overal. De naties die ooit stonden voor mensenrechten en waardigheid worden meer en meer bereid om rechten te onderdrukken in ruil voor de belofte van "vrede en veiligheid". De mensen zijn bang.

Meer en meer lijkt dit op de tijden die in de Bijbel worden beschreven als vlak voor de tweede komst van Jezus Christus.

In bijbelse termen staan de zeven jaren die voorafgaan aan de wederkomst van Christus bekend als de 70e week van Daniël. Maar de meeste christenen verwijzen naar die jaren als eenvoudig "de verdrukking". De Bijbel leert dat er verschillende dingen moeten gebeuren voordat de verdrukking begint. Daartoe behoort de opname van de kerk, gevolgd door de opkomst van de antichrist.

Wij weten veel over wat er in de verdrukking zal gebeuren en hoe de wereld er in die dagen uit zal zien. Hoewel wij ons niet in de verdrukking bevinden, zien wij de wereld er steeds meer uitzien zoals in die tijd. Van hieruit kan het met een onvoorstelbare snelheid gebeuren.

De verdrukking zal een tijd van oordelen over de aarde zijn. Die oordelen zullen beginnen met de beroemde "vier ruiters van de apocalyps." Openbaring 6:2 zegt: "En ik zag, en zie, een wit paard, en hij, die daarop zat, had een boog; en hem werd een kroon gegeven; en hij ging uit, veroverende, en om te overwinnen."

Die eerste ruiter zal de antichrist zijn, die zich als een valse messias aan de wereld presenteert. Hij zal overwinnen door de wereld in één monetair systeem te brengen dat door hemzelf geleid wordt. Het vers vermeldt een boog, maar geen pijlen. Hij zal overwinnen zonder een schot te lossen. Wanneer een wanhopige wereld zijn schijnbaar wonderbaarlijke vredesverdrag voor het Midden-Oosten ziet, zal het zijn alsof hij het zwaard uit de steen heeft getrokken, en zij zullen hem snel hun koninkrijken geven.

De wanhoop die we nu zien is een voorbode van de extreme wanhoop die hem in staat zal stellen de wereld met verbazingwekkend gemak te veroveren.

Maar het tijdperk van vrede, veiligheid en internationale samenwerking zal kort zijn. De onderliggende tegenstellingen zullen blijven bestaan. Zo zullen Iran, Rusland en Turkije Israël blijven haten. De komst van de tweede ruiter betekent de verdwijning van de vrede op aarde. Het betekent oorlog.

Daarna komt het zwarte paard, dat levens en economieën vernietigt met hyperinflatie. Dan komt het bleke paard, dat de dood in zijn kielzog achterlaat. En dat is nog maar het begin van de oordelen van de verdrukking.

De orkaan is nog niet gearriveerd. Maar de wind is opgestoken, en het begint te regenen. De barometerdruk daalt. En in de verte zien we een donkere, dreigende lucht. Het is een goed moment om dicht bij de Heer en zijn woord te zijn, en om dat woord overal te verspreiden.

We staan opmerkelijk dicht bij het hoogtepunt van dit tijdperk, en het begin van iets glorieus.

Bron: More Every Day, These Look Like The Times Described In The Bible | Harbingers Daily