www.wimjongman.nl

(homepagina)


Observatie: Toont Netanyahu de wereld dat hij gedwongen werd Smotrich DM te benoemen?

Dr. Aaron Lerner 16 november, 2022

Binyamin Netanyahu schaakt in vier dimensies, dus er zijn twee radicaal verschillende verklaringen voor de crisis die we nu hebben over de benoeming van Bezalel Smotrich als minister van Defensie.

Optie 1: Netanyahu wil echt een algemene bevriezing van de joodse bouw in Judea en Samaria en een even strikte bevriezing van belangrijke acties tegen illegale Palestijnse bouw in zone C voor de nabije toekomst en kan daarom Smotrich niet tot minister van Defensie benoemen, aangezien de minister van Defensie de onafhankelijke autoriteit heeft om zowel joodse bouw als acties tegen illegale Palestijnse bouw goed te keuren.

Optie 2: Netanyahu wil de wereld laten zien dat hij een algemene bevriezing van de joodse bouw in Judea en Samaria en een even strenge bevriezing van belangrijke acties tegen illegale Palestijnse bouw in zone C wilde doorvoeren, maar dat hij gedwongen werd Smotrich tot minister van Defensie te benoemen om met succes zijn regeringscoalitie te kunnen vormen.

Het theater dat we zullen zien is identiek.

In een reeks interviews heeft Netanyahu het aanknopen van diplomatieke betrekkingen met de Saoedi's als topprioriteit genoemd. Hij heeft de Likudnikim ook uitgelegd dat Israƫl zich moet inhouden met activiteiten die de regering Biden, die de komende twee jaar aan de macht blijft, boos zouden kunnen maken. Bovendien biedt de stemming in de Algemene Vergadering van de VN, die ons naar Den Haag stuurt voor de feitelijke annexatie van Judea en Samaria via de voortgezette "bezetting", nog een rechtvaardiging voor een bevriezing voor onbepaalde tijd.

Ik betwijfel eerlijk gezegd of IEDEREEN in de wereld, behalve misschien Netanyahu's vrouw en zoon, weet of het antwoord optie 1 of 2 is.

Maar dat doet er niet toe voor derden.

Als u vindt dat er geen bouwstop moet komen, ondanks de argumenten voor een bouwstop, dan steunt u de benoeming van Bezalel Smotrich tot minister van Defensie.

Als u vindt dat er een bouwstop moet komen, dan steunt u de benoeming van iemand anders.

Reken mij maar bij degenen die willen dat Bezalel Smotrich benoemd wordt tot minister van defensie.

________________________________________

IMRA - Onafhankelijke Media Beoordeling en Analyse

Bron: IMRA - Wednesday, November 16, 2022 Observation: Is Netanyahu Showing World He Forced to Appoint Smotrich