www.wimjongman.nl

(homepagina)


Amerika, de bedreigde

Door Hal Lindsey op 7 november 2022

()

Lange tijd heb ik gewaarschuwd dat de Verenigde Staten niet genoemd worden in het bijbels scenario van de eindtijd. Dat betekent dat de macht en het prestige van deze natie op een gegeven moment in een dramatisch verval zullen raken naarmate de verdrukking nadert. Betekent dit dat de volgelingen van Christus de moed moeten opgeven, zich moeten verschansen in kluizen terwijl ze rustig wachten op de opname? Nee. Er blijft veel om voor te bidden, op te hopen en naar toe te werken.

Maar voordat we over hoop praten, moeten we de situatie begrijpen. Deze natie is in groot gevaar. Keer op keer nemen onze leiders slechte beslissingen, en dan - verrassing! - leiden verkeerde beslissingen tot ongewenste resultaten.

Kijk naar de economie. Onze economie wankelt onder de last van te hoge overheidsuitgaven. Wat doen onze leiders eraan? Ze geven meer uit. Het is alsof ze op een schip zitten dat door de boeg wegzinkt. Ze ontdekken dat er een gat in de boeg zit. Het probleem moet duidelijk zijn. Er is een gat. Repareer daarom het gat. Anders zinkt het schip helemaal.

Maar dit schip wordt bestuurd door gekozen ambtenaren. Nu het schip sterk overhelt naar een boeg, beginnen de kiezers - de passagiers van het schip - te klagen. Het hellende dek belemmert hun comfort. De leiders van het schip willen herkozen worden, dus komen ze in actie - niet om de breuk te repareren, maar om te proberen het scheve dek weer vlak te krijgen. De beste manier om het dek te nivelleren zou zijn om het gat te repareren en het water eruit te pompen. Maar ze hebben liever iets eenvoudigers.

Iemand zegt: "Laten we een gat slaan in de achtersteven van het schip, zodat het water gelijkmatig van beide kanten komt. Het dek zal vlak worden, en de passagiers zullen blij zijn." De anderen juichen. Ze zien dit als een geweldig idee. Het is immers veel gemakkelijker om nog een gat te maken dan om het huidige gat te repareren. Dus slaan ze een gat in het achterschip om het gat in de boeg te compenseren.

Door het verkeerde probleem te repareren, verdubbelen ze het echte probleem. Het schip begint twee keer zo snel te zinken, zij het met een iets vlakker dek. De leiders van het schip baseren hun herverkiezingscampagnes op het feit dat het dek niet meer zo scheef ligt als vroeger. Ze worden herkozen. Dan dalen zowel de bemanning als de passagiers af naar de oceaanbodem op een schip met een bijna vlak dek.

Het probleem met inflatie zijn de uitgaven. Een verhoging van de uitgaven zal dat niet herstellen. Het probleem met immigratie is een poreuze grens. Het verder openen van de grens zal het niet oplossen. Nepnieuws wordt niet opgelost door meer leugens. Drugsmisbruik wordt niet opgelost door meer legalisatie van gevaarlijke drugs. Criminaliteit wordt niet opgelost door criminelen vrijuit te laten gaan. En, als iemand gek genoeg is om een Derde Wereldoorlog te willen, kan ik je de beste manier vertellen om dat doel te bereiken: diegenen die met een Derde Wereldoorlog dreigen, sussen. Zwakte trekt agressie aan zoals suiker vliegen aantrekt.

Een morele vrije val ligt ten grondslag aan al deze problemen. Het afbreken van nog meer van onze morele basis zal het alleen maar erger maken. Toch is dat wat onze maatschappij blijft doen.

Zoals altijd vinden we onze hoop in de genade van Jezus Christus. De Verenigde Staten kunnen nog een groot ontwaken krijgen. Miljoenen kunnen zich nog steeds tot Jezus wenden. Dat zou de val van Amerika uitstellen tot na de opname. Beter nog, al die miljoenen gaan naar de hemel! Dus, geef de Verenigde Staten niet op. Stop niet met hopen, en stop niet met bidden. Werk om dingen beter te maken. Heb vertrouwen dat als je Zijn wil doet, God altijd aan jouw kant staat.

Bron: Hal Lindsey