www.wimjongman.nl

(homepagina)


GOD STRAFT OEKRAÏNE VOOR DE ROL IN HOLOCAUST, ZO BESCHULDIGT OMSTREDEN RABBI

Door David Sidman | 10 maart 2022

Om Mijn wraak en vergelding te zijn, op het moment dat hun voet wankelt. Ja, de dag van hun rampspoed is nabij, en het noodlot stort zich over hen uit. Deuteronomium 32:35 (De Israël BijbelTM)

Terwijl het conflict tussen Rusland en Oekraïne voortduurt, zoeken velen theologische antwoorden voor de oorlog tussen de twee naties. Eén rabbijn heeft misschien het antwoord. Rabbi Yosef Mizrachi, een Torageleerde wiens lezingen zijn kanaal, meer dan 35K abonnees heeft vergaard, impliceerde dat God Oekraïne straft voor zijn rol in de Tweede Wereldoorlog.

"Alles wat Hashem doet is 100 gerechtigheid," merkte de rabbi op in een recente lezing.

"Dus als je ziet dat Oekraïne gebombardeerd wordt en ze grote problemen hebben op dit moment, dan betekent het dat Hashem boos op hen is, om iets. Wat kan dat zijn? Dus ik wil jullie allemaal met een kort geheugen eraan herinneren dat de Oekraïners in de holocaust precies zo handelden als de nazi's. Ze hebben daar honderdduizenden Joden vermoord."

Rabbi Mizrachi herinnerde dan vervolgens aan de beruchte Babi Yar massamoord. Babi Yar is een ravijn in Kiev waar de nazi's in 1941 ongeveer 33.771 Joden afslachtten. Aanvankelijk werd gemeld dat de plek vorige week door de Russen was gebombardeerd. Echter, een Israëlische journalist ter plaatse ontkrachtte die berichten. (Did Ukraine lie about Russia bombing Holocaust Memorial?)

"Zij hielpen de nazi's om de Joden te doden en in feite is er een plaats die Babi Yar heet. Die werd vandaag gebombardeerd, daar waar ze de joden vertelden dat ze ervoor moeten zorgen dat iedereen de volgende morgen in het centrum van de stad moest komen opdagen. Als iemand niet komt opdagen, dan schieten we hem dood, en alle joden kwamen vervolgens opdagen - en ze vermoordden hen - allen Oekraïeners. Dus de Oekraïners waren op één hand met de nazi's."

"Vele duizenden heilige mensen die daar woonden, grote talmidai chachamim (Torageleerden) rabbijnen, werden daar vermoord door de Oekraïeners. De wraak is er nooit gekomen, ook al is het nu zoveel jaar later. Ik wil jullie eraan herinneren dat Hakadosh Baruch hu (God) veel geduld heeft. Soms moet je 500 jaar wachten om iemand te straffen."


Bron: Israël365