www.wimjongman.nl

(homepagina)


Zet je schrap - de samenleving stort in en de Antichrist loopt reeds over de aarde

28 Januari 2022 - door Bible Prophecy

Kunnen we zeggen dat deze oude wereld van ons uit elkaar valt? Daar lijkt het wel op, nietwaar? Van naties die hun strijdkrachten en bewapening naar frontlijnposities sturen voor een mogelijke derde wereldoorlog, tot een dreigende ineenstorting van ons huidige wereldwijde economische systeem. Van een gebroken en instortend toeleveringssysteem, tot de waanzinnige haast om ons allemaal te merken met digitale geloofsbrievensystemen die iedereen die zo'n 'merkteken' draagt, zullen volgen, monitoren en controleren. En dan hebben we ook nog een ineenstortende samenleving waar verdorvenheid, goddeloosheid, burgerlijke onrust en haat jegens je medemens dagelijkse nieuwsitems zijn.

Waar is God in dit alles? Hij is er nog steeds, maar voor het grootste deel heeft de wereld tegen God gezegd dat Hij ons met rust moet laten en zich niet met onze zaken moet bemoeien. We kunnen nu zien hoe goed dat uitpakt, nu God zijn beschermende hand weghaalt en de mens toestaat zijn weg naar anarchie voort te zetten. Het veld ligt nu wijd open voor de opkomst van een messiaanse wereldfiguur die zal beweren alle antwoorden te hebben op de gevaren van de wereld. Deze toekomstige leider zal natuurlijk de Man van de Zonde zijn, de antichrist.

Als het einde zo nabij is als velen van ons geloven, en de terugkeer van Jezus Christus voor de deur staat, dan loopt de man van Satan op dit moment op deze planeet rond en is waarschijnlijk een gezicht dat veel mensen al kennen, (maar natuurlijk nog niet als de Antichrist). Veel profetie-geleerden geloven dat Satan in elke generatie een persoon heeft aangewezen als kandidaat voor de Antichrist, sinds Jezus Christus deze aarde verliet. Satan weet natuurlijk niet wanneer Christus zal terugkeren, dus moet hij altijd een potentiële kandidaat klaar hebben staan om zijn man op het toneel te zijn zodra Jezus Christus terugkeert om zijn Bruid (de Kerk) van de planeet aarde te verwijderen (de Opname).

Door de jaren heen zijn er vele namen genoemd als één van deze potentiële kandidaten. Van de Romeinse keizer Nero tot Adolph Hitler tot Henry Kissinger, of zelfs één van de katholieke pausen uit het verleden. Vandaag is geen uitzondering, want er wordt ook gespeculeerd over de huidige Franse president, Emmanuel Macron, die nu ook de defacto voorzitter van de Europese Unie is. De Franse president is een groot voorstander geweest van een onafhankelijk Europees leger en heeft het voortouw genomen in het streven naar een vredesakkoord voor het Midden-Oosten. Vanuit een speculatief oogpunt is hij een even goede kandidaat als ieder ander op het huidige toneel. Wij weten echter niet op wie Satan zijn oog heeft laten vallen, noch zullen de christenen deze man van de toekomst kennen, daar de Kerk van Jezus Christus reeds lang van deze plaats zal zijn verdwenen voordat de toekomstige Man van de Zonde verklaart God te zijn en dus de Antichrist is.

Intussen is de geest van de Antichrist zeker zichtbaar in de wereld van vandaag, nu God toestaat dat kwaadaardige wereldleiders machtsposities innemen om de wereld naar de dystopische toekomst te leiden die vlak om de hoek ligt. We zien leiders als de huidige president van de Verenigde Staten, Joe Biden, de leider van Groot-Brittannië, Boris Johnson, de Canadese premier, Justin Trudeau, de Australische premier, Scott Morrison en vele andere leiders van de wereld allemaal aandringen op een wereldwijd bestuur. En daarbij kunnen we hun ware aard zien in de manier waarop zij omgaan met de Covid pandemie met eindeloze pogingen om de fundamentele vrijheden, die de pijlers van de Westerse samenleving zouden moeten zijn, aan te tasten.

Maar slechte mensen en bedriegers zullen floreren. Zij zullen anderen misleiden en zelf misleid worden. 2 Timoteüs 3:13 NIV

Bovendien, zoals zij het niet de moeite waard vonden om de kennis van God te behouden, zo heeft God hen overgegeven aan een verdorven geest, zodat zij doen wat niet gedaan zou moeten worden Zij zijn vervuld geraakt van elke vorm van boosaardigheid, kwaadaardigheid, hebzucht en verdorvenheid. Zij zijn vol nijd, moord, twist, bedrog en kwaadwilligheid. Romeinen 1:28-29 NIV

Net als in het oude Israël en Juda waren de laatste koningen die de leiding hadden voor het grootste deel de gemeenste en kwaadaardigste overtreders van een steeds goddelozer wordende Hebreeuwse/Joodse samenleving. Maar af en toe stond er een koning op die probeerde de orde te herstellen om God's dreigende oordelen over zijn eigenzinnige natie te voorkomen (Koning Josia van Juda springt onmiddellijk in gedachten). Maar alles keerde terug naar het kwaad zodra de goede koning was vertrokken en de bozen weer aan de macht kwamen. God had er toen genoeg van en stuurde zowel Juda als Israël in slavernij en oordeel. Kunnen wij iets anders verwachten als wij hetzelfde duistere pad opgaan?

Het kan zeer frustrerend zijn om te zien wat er gebeurt en een gevoel van hopeloosheid kan zeker de kop opsteken. Maar af en toe is er een beetje frisse lucht of een sprankje licht dat de situatie kan verlichten, al is het maar voor een kort moment. Of je hem nu leuk vindt of niet, de ambtstermijn van Donald Trump als president van de VS heeft de globalisten in paniek gebracht, omdat Trump probeerde de agenda van de globalisten een halt toe te roepen. En nu hebben we hier in Canada een massaal rijdend konvooi van vrachtwagenchauffeurs en anderen op weg naar Ottawa met protesten tegen het vaccinmandaat en het terugdraaien van Orwelliaanse politiestaatmaatregelen in hun gedachten. Elders in de wereld vinden gelijksoortige opstanden, protesten en demonstraties plaats nu grote groepen mensen het beu worden te horen te krijgen welk nieuw regeringsmandaat zij moeten verdragen.

Zal het helpen? Misschien voor een kort moment, maar daarna zullen de getijden van duisternis opnieuw over de wereld spoelen als de naties van de wereld in dezelfde pas voorwaarts marcheren naar het komende antichristelijke systeem. Dit is het lot van de mensheid dat zal leiden tot het oordeel, de vreselijke periode die bekend staat als de Verdrukking.

Maar er is nog hoop voor allen die de naam van de Here Jezus Christus aanroepen. Hij heeft beloofd dat als u een van zijn ware volgelingen bent en leeft in de tijd van het einde, u gespaard zult worden van dit komende oordeel. Dus alstublieft, waarom neemt u die beslissing voor Christus niet nu er nog tijd is?

Want er is geen verschil tussen Jood en heiden - dezelfde Heer is Heer van allen en zegent rijkelijk allen die Hem aanroepen, want: "Iedereen die de naam van de Heer aanroept, zal gered worden." Romeinen 10:12-13 NIV

Tot de volgende keer, blijf omhoog kijken.

Een wereld die klaar is voor de opkomst van een valse Messias.

Een potentiële kandidaat?

Macron vs de 'Atlanticisten': Is de Franse leider klaar om voor Europa te vechten? De afhankelijkheid van de EU van een Washington in verval ziet er steeds hachelijker uit

Een Europa "onafhankelijk in een gewelddadige wereld... van de grillen van anderen," in de woorden van de Franse president, bestaat dat natuurlijk niet. Dat Macron doet alsof het wel bestaat en in feite oproept om deze fictie werkelijkheid te laten worden, is een belediging voor het verbazingwekkend grote aantal Europese politici, denktankers en publicisten die nog steeds een steeds blinder vertrouwen hebben in een afnemend, instabiel en steeds onvoorspelbaarder Amerika als hun beschermer.

https://www.rt.com/russia/547204-eu-dependence-us-military-support/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=RSS

Emmanuel Macron roept op tot "de-escalatie" van spanningen in Oekraïne terwijl hij zich voorbereidt op een gesprek met Vladimir Poetin

https://www.telegraph.co.uk/world-news/2022/01/25/emmanuel-macron-calls-de-escalation-tensions-ukraine-prepares/

Macrons poging tot 'macht Europa' stuit op Poetin's Rusland

https://www.washingtonpost.com/business/energy/macrons-bid-for-power-europe-runs-into-putins-russia/2022/01/27/dc589d18-7f3e-11ec-8cc8-b696564ba796_story.html

Frankrijk neemt EU-voorzitterschap over in aanloop naar nationale verkiezingen

https://www.france24.com/en/europe/20220101-macron-takes-over-eu-presidency-as-national-election-looms

Emmanuel Macron eist besprekingen over EU-leger in maanden en hanteert "instrumenten om agenda te bepalen

https://www.express.co.uk/news/world/1546010/eu-army-news-emmanuel-macron-defence-summit-march-vn

Macron: Frankrijk kan helpen duurzame vrede te brengen tussen Israël en de Palestijnen

https://www.arabnews.com/node/1873536/middle-east

Bron: Brace for Impact - Society is collapsing and the Antichrist walks the Earth