www.wimjongman.nl

(homepagina)


Krankzinnig: Amerikaanse belastingbetalers betalen nu het salaris van de corrupte regering van Oekraïne

10 augustus 2022 - door J.D. Heyes

Dit artikel kan uitspraken bevatten, die de mening van de auteur weergeven.

()

(Natural News) Zelfs als je gelooft dat de Russische invasie van Oekraïne eind februari verkeerd was en dat president Vladimir Poetin een agressor is die de wereldvrede bedreigt, is het een feit dat de regering in Kiev al corrupt was lang voordat Poetin aanviel.

Om dat te bewijzen: in Oekraïne werden verschillende duistere "zakendeals" gesloten waarbij de corrupte zoon van president Joe Biden, Hunter Biden, betrokken was; hij was jarenlang "bestuurslid" van het energieconglomeraat Burisma en verdiende miljoenen dollars, zelfs toen er een onderzoek naar het bedrijf had moeten worden ingesteld.

Maar sinds de invasie hebben de VS en de Westerse globalistische kliek een kant gekozen - die van Oekraïne - en als zodanig tientallen miljarden dollars aan militair materieel, wapens en geld in het corrupte hol van Kiev gepompt, alsof we absoluut niets geleerd hebben van hetzelfde te doen in Afghanistan, dat ook een geldput was.

Volgens een persbericht van USAID draaien de Amerikaanse belastingbetalers nu op voor de salarissen van de corrupte regering van Oekraïne:

De Verenigde Staten verstrekken, via het U.S. Agency for International Development (USAID) in coördinatie met het U.S. Department of the Treasury, een extra 4,5 miljard dollar voor directe begrotingssteun aan de regering van Oekraïne om het acute begrotingstekort te helpen verlichten dat is veroorzaakt door de brute aanvalsoorlog van Poetin. De regering van Oekraïne zal de middelen in tranches ontvangen, te beginnen met een uitbetaling van 3 miljard dollar in augustus. Deze bijdrage is mogelijk gemaakt door de genereuze tweepartijdige steun van het Congres.

Met deze door de Verenigde Staten via de Wereldbank verstrekte middelen kan de regering van Oekraïne essentiële functies voor haar bevolking blijven vervullen, waaronder sociale en financiële bijstand aan Oekraïners die sinds het begin van de oorlog verder in de armoede zijn gestort, kinderen met een handicap en binnenlandse ontheemden.

"Zodra deze extra middelen volledig zijn uitbetaald, zal de Amerikaanse regering 8,5 miljard dollar voor directe begrotingssteun aan de Oekraïense regering hebben verstrekt", zo vervolgde het persbericht, waarbij de Amerikaanse belastingbetaler ervan op de hoogte werd gebracht dat Oekraïne in wezen een 'cliënt-staat' is geworden en dat zij zullen moeten opdraaien voor de wederopbouw van het land.

"De vandaag verstrekte middelen bouwen voort op eerdere begrotingssteun en stellen de Oekraïense regering in staat om kernfuncties uit te voeren, zoals het leveren van gas en elektriciteit aan ziekenhuizen, scholen en andere kritieke infrastructuur, het ondersteunen van de levering van humanitaire hulp aan burgers en het blijven betalen van de salarissen van ambtenaren, gezondheidswerkers en leraren", aldus het persbericht (onze nadruk).

"Robuuste waarborgen die zijn ingesteld door de Wereldbank, in combinatie met een door USAID gefinancierd, deskundig toezicht door derden binnen de Oekraïense regering, zorgen voor verantwoording en transparantie bij het gebruik van deze middelen", aldus het persbericht, waarin ten onrechte wordt beweerd dat het geld van de Amerikaanse belastingbetaler wordt 'beschermd'.

Zodra het geld op Oekraïense rekeningen terechtkomt, kunnen Amerikaanse functionarissen op geen enkele manier meer controleren waar het naartoe gaat, net als met Amerikaanse militaire wapens die aan de Oekraïense strijdkrachten worden geleverd.

"Sinds de grootschalige Russische invasie van Oekraïne op 24 februari coördineert USAID met humanitaire partners in het land en de regio om de Oekraïense bevolking levensreddende humanitaire hulp te bieden, terwijl ook een kritieke ontwikkelingshulp wordt opgevoerd om te reageren op cyberaanvallen en bedreigingen van de energiesector, zo ook om desinformatie tegen te gaan, het ondersteunen van kleine ondernemingen en de landbouwsector, het documenteren van mensenrechtenschendingen, het voorzien in essentiële gezondheidsbehoeften en het waarborgen van het blijvend functioneren van lokale, regionale en nationale overheidsniveaus", aldus het persbericht, alvorens in wezen te verklaren dat Oekraïne in de nabije toekomst toegang zal blijven houden tot Amerikaanse belastinggelden.

"De Verenigde Staten blijven zich inzetten om Oekraïne en haar bevolking te steunen in de nasleep van de niet-uitgelokte en ongerechtvaardigde oorlog van Rusland", aldus de persverklaring.

Intussen worden Amerikaanse ambtenaren, gezondheidswerkers, leraren - en grenspersoneel - nog steeds getroffen door de inflatie-aanval onder leiding van de Democraten, veroorzaakt door overbesteding en Bidens afschuwelijk slechte economische beleid.

Maar ja, er wordt tenminste goed voor de Oekraïense ambtenaren gezorgd.

Bron: Krankzinnig: Amerikaanse belastingbetalers betalen nu het salaris voor de corrupte regering van Oekraïne - NaturalNews.com