www.wimjongman.nl

(homepagina)


Wat als Rusland wint?

Het is een vitaal Amerikaans belang dat Rusland wordt verslagen.

11 april 2022 - door Robert Spencer

()

Woordvoerder John Kirby van het Pentagon zei woensdag dat "natuurlijk" Oekraïne "dit kan winnen. Het bewijs is letterlijk in de resultaten die je elke dag ziet ... ze kunnen. absoluut winnen." Helaas moet ook de andere mogelijkheid worden overwogen: Rusland kan ook winnen. En als het dat doet, kunnen de gevolgen voor de Verenigde Staten en de wereld catastrofaal zijn.

Dit feit is de laatste tijd verdoezeld onder de dissidenten van de agenda van links. Joe Biden, trouw aan de formule, heeft de hele zaak verkeerd aangepakt met zijn kenmerkende narcisme en kortzichtigheid. Niemand wil ons betrekken in de Derde Wereldoorlog, zeker niet met ons catastrofaal onvoorbereide leger uit het Biden-tijdperk, maar Biden is erin geslaagd om tegelijkertijd de spanningen op te voeren en de Oekraïners niet genoeg te helpen om hen in staat te stellen te winnen, maar alleen genoeg om met de eer te strijken als ze dat doen.

Ondertussen is zelfs het weinige dat Bidens onderhandelaars hebben gedaan te veel voor veel van zijn tegenstanders. Tucker Carlson schreef op 1 april: "Dus je voelt medelijden. Aan de andere kant heb je je misschien op een bepaald moment in de afgelopen maand afgevraagd: 'Waarom is de invasie van een ver Oost-Europees land plotseling het grootste dat ooit in ons land, in Amerika, is gebeurd?' Het is een beetje vreemd, vooral gezien alles wat er op dit moment in de VS aan de hand is en wat is het met Bidens reactie op deze oorlog? Dat is ook vreemd."

Carlson heeft zeker gelijk dat we niet in de Derde Wereldoorlog moeten belanden vanwege de melkkoe van Hunter Biden, maar in de wereld van vandaag gaat zijn karakterisering van Oekraïne als "een ver land" voorbij aan het feit dat de wereld klein is geworden. Als de Derde Wereldoorlog uitbreekt, hebben Russische raketten slechts enkele minuten nodig om doelen in de Verenigde Staten te bereiken. En zelfs als het niet begint, zou een Russische overwinning in dat verre land onberekenbare negatieve gevolgen hebben voor de Amerikaanse belangen wereldwijd.

Op de recente "Up From Chaos" Conferentie in Washington, verklaarde Ohio Senaat kandidaat J.D. Vance: "De Amerikaanse macht gebruiken om het vuile werk van Europa op te knappen is een slecht idee." Ja. Donald Trump had gelijk dat de Europese landen op de VS vertrouwen om hun defensie te betalen en te leveren, in plaats van hun eigen gewicht in de schaal te leggen en bij te dragen aan hun eigen overleving. Maar in voor- en tegenspoed, en hoezeer het ook radicaal moet worden hervormd, het NAVO-bondgenootschap bestaat. Poetin noemde de uitbreiding van de NAVO als een belangrijke reden voor zijn invasie in Oekraïne, en het lijdt geen twijfel dat als hij zou winnen, de NAVO-lidstaten die deel uitmaakten van de oude Sovjet-Unie, Estland, Letland en Litouwen, rechtstreeks bedreigd zouden worden.Ook andere landen die Moskou eeuwenlang tot zijn invloedssfeer heeft gerekend, waaronder Polen en Bulgarije, zouden het zwaar te verduren krijgen.

De dreiging zou ook niet alleen voor Europa gelden. Barack Obama stond erbij en liet Poetin de overhand krijgen in het Midden-Oosten, en Obama's derde termijn, in de volksmond bekend als de regering-Biden, gaat op dezelfde voet verder. Bidens handlangers sluiten een nieuwe nucleaire deal met Iran, onderhandeld door een Russische diplomaat, die Rusland in staat zal stellen te profiteren van een contract van 10 miljard dollar om nucleaire sites in Iran te bouwen. Als in januari 2025 een verstandige Amerika-Eerst-regering terugkeert in het Witte Huis, zal het des te moeilijker zijn om om te gaan met een Rusland dat niet alleen werd geholpen en gesteund door Bidens kortzichtige socialistische internationalistische buitenlandsbeleidswonders, maar dat ook nog eens een overwinning in Oekraïne binnenhaalt.Moskou propageert anti-Amerikanisme in zowel Afrika als het Midden-Oosten, en dat zou alleen maar toenemen met een overwinning in de huidige oorlog. En dan hebben we het nog niet eens over de groeiende toenadering tussen Rusland en het communistische China, die uiteindelijk de geduchte uitdaging voor Amerika zou kunnen worden voor de rest van de eeuw.

De heer Matt Rosendale (R-Montana), die sprak op de conferentie "Up From Chaos", zei dat hij tegen wetsvoorstellen stemde gericht tegen Rusland vanwege de verwarring die Bidens handlangers in eigen land hebben veroorzaakt: "Ik kon dat niet steunen op hetzelfde moment dat we een invasie zien plaatsvinden aan onze eigen zuidgrens." Hij voegde eraan toe: "Ik maak me grote zorgen over een gecompromitteerde president van de Verenigde Staten die ongelooflijk veel steun geeft aan deze weinig oprechte president van Oekraïne." Die punten zijn goed begrepen. Zoals ik in mijn uitwisseling met Joseph Puder hier op FrontPage op 10 maart schreef: "Hoewel kracht altijd de voorkeur verdient boven het sussen van een tiran,kan men er echter niet op vertrouwen dat het huidige regime van socialistische internationalisten en ruggengraatloze dromers weet wat een redelijk vertoon van kracht is en wat een ongerechtvaardigde provocatie." Toch kunnen de gevolgen van een Russische overwinning niet zomaar worden weggewuifd.

Bidens Amerika-Laatst handlangers dwingen ons te betalen voor Poetins oorlog aan de benzinepomp en zijn van plan Rusland verder te verrijken met de rampzalige nieuwe nucleaire deal met de schurkenmullahs van Teheran. We kunnen alleen maar hopen dat ze ons met hun roekeloze retoriek en ondoordachte acties niet in de Derde Wereldoorlog storten. Tegelijkertijd moeten we hopen dat er tenminste een paar wijzere koppen in onze regering en het leger zijn die alles doen wat ze kunnen om een overweldigende en totale Russische overwinning te voorkomen, waarvoor de Amerikanen nog generaties lang zouden moeten boeten.

Robert Spencer is de directeur van Jihad Watch en een Shillman Medewerker bij het David Horowitz Freedom Center.

Bron : Wat als Rusland wint ? | FrontpageMag