www.wimjongman.nl

(homepagina)


Trump was naar verluidt verbijsterd door een video van de PA-leider, die hem werd getoond door David Friedman.

Door Verenigde Met Israël Personeel - 10 febr. 2022

Voormalig president Donald Trump geloofde oorspronkelijk dat president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit "wanhopig" was voor vrede, en dat Israël's toenmalige premier Benjamin Netanyahu een oplossing voor het decennialange Arabisch-Israëlische conflict belemmerde, onthulde de voormalige Amerikaanse ambassadeur in Israël David Friedman in zijn nieuwe boek.

In zijn boek zei de voormalige diplomaat dat de Palestijnen een "briljante" strategische zet hadden uitgevoerd door een niet met name genoemde grote filantroop en Trump-supporter te sturen om met de president te spreken voorafgaand aan een bezoek aan Israël in mei 2017.

Hij overtuigde Trump er blijkbaar van dat de Palestijnen "bereid waren om vrede te sluiten met Israël op zeer gunstige voorwaarden, zelfs om het toegeven van heel Jeruzalem aan de Israëlische soevereiniteit en het opgeven van de terugkeer van vluchtelingen op te nemen."

De invloedrijke donor overtuigde Trump ervan dat Netanyahu het enige probleem was dat in de weg stond.

Tijdens een ontmoeting met de toenmalige Israëlische president Reuven Rivlin, zei Trump dat "hij begreep dat Abbas wanhopig was om een vredesakkoord te sluiten," maar dat "de premier van Israël onwillig was."

Friedman begreep dat Trump een onjuist beeld had van het perspectief van Abbas en vertelde Netanyahu's kantoor om een videocompilatie te produceren van de opruiende toespraken van de PA-leider om "zijn ware kleuren" te laten zien.

Na een één-op-één ontmoeting tussen Netanyahu en Trump bekeek de Amerikaanse president de montage van Abbas' opmerkingen, die duidelijk verschilden van het vredesgezinde beeld dat hij presenteerde.

"We keken naar twee minuten waarin Abbas terroristen eerde, geweld verheerlijkte en zwoer nooit iets minder te accepteren dan de totale nederlaag van Israël," schreef Friedman.

"Abbas tierde dat het bloed van elke shaheed - letterlijk een martelaar maar ook een terrorist - heilig was en gewroken zou worden."

Trump was naar verluidt verbijsterd door de video.

"Wow, is dat dezelfde man die ik vorige maand in Washington heb ontmoet? Hij leek zo'n lieve, vredelievende man," zei Trump volgens Friedman.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Bron: Trump was Stunned by Video that Revealed Truth About the Palestinian Leader | United with Israel