www.wimjongman.nl

(homepagina)


De zomerkampen van de Palestijnse Jihad

door Khaled Abu Toameh - 24 juni 2021

  • Terwijl de internationale gemeenschap manieren zoekt om de inwoners van de Gazastrook te helpen na de recente oorlog tussen Israël en Hamas... en de PIJ hun budgetten aanwenden om kinderen op te leiden tot soldaten in de oorlog om Israël te vernietigen...

  • De Palestijnse Islamitische Jihad bevestigt dat... de Palestijnen "de bevrijdingsgeneratie aan het voorbereiden zijn voor de 'grote bevrijdingsstrijd' voor dit gezegende land."

  • Ze hebben genoeg fondsen om kampen te starten om hun eigen kinderen te hersenspoelen en te indoctrineren, maar zijn niet bereid om te investeren in de wederopbouw van huizen die werden verwoest of beschadigd tijdens de laatste Israël-Hamas oorlog.

  • Voor Hamas en PIJ is de ambitie om Israël te vernietigen blijkbaar sterker dan de wens om de levens van hun kinderen te beschermen en hen op te voeden tot bijvoorbeeld artsen of ingenieurs. De kinderen die nu in de Gazastrook een militaire opleiding volgen, zullen binnenkort als gemaskerde mannen opduiken in de gewapende groepen van Hamas en PIJ.

  • Dit voorspelt niet veel goeds voor de praatjes van de regering-Biden over een "tweestatenoplossing" en de noodzaak om het vredesproces tussen Israël en de Palestijnen nieuw leven in te blazen.
 

Hamas heeft de Palestijnen in de Gazastrook opgeroepen hun jonge jongens in te schrijven voor militaire zomerkampen. "De kampen zijn bedoeld om de vlam van de jihad te ontsteken in de generatie van de bevrijding, om islamitische waarden bij te brengen en om het volgende triomferende leger voor te bereiden op de bevrijding van Palestina," zei Hamas in een verklaring.
Afbeelding: Hamas' Izaddin al-Qassam Brigades.

Terwijl de internationale gemeenschap manieren zoekt om de inwoners van de Gazastrook te helpen na de recente oorlog tussen Israël en Hamas, zijn de leiders van de Palestijnen druk bezig om de volgende generatie voor te bereiden op meer haat en geweld.

De twee belangrijkste Palestijnse groeperingen die de Gazastrook controleren, Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ), hebben onlangs campagnes gelanceerd om duizenden Palestijnse kinderen en tieners te rekruteren voor hun eigen zomerkampen.

De jonge rekruten zal niet worden geleerd hoe ze moeten zwemmen of voetballen. Zij zullen geen deel uitmaken van de Palestijnse Cub Scouts.

In plaats daarvan is het doel van de kampen, volgens Hamas en PIJ, "om de vlam van de jihad [heilige oorlog] te ontsteken onder de generatie van de bevrijding, islamitische waarden bij te brengen en het volgende triomferende leger voor te bereiden op de bevrijding van Palestina".

De kampen, geleid door de gewapende vleugels van Hamas en PIJ, Izaddin al-Qassam Brigades en Al-Quds Brigades, worden gehouden onder de banieren "Zwaard van Jeruzalem" en "Voorhoedes van de Bevrijding".

"Zwaard van Jeruzalem" is de naam die Hamas koos om de gevechten met Israël van vorige maand te beschrijven, waarbij meer dan 4000 raketten en projectielen vanuit de Gazastrook op Israël werden afgevuurd. "Voorhoedes van de Bevrijding" is een term die wordt gebruikt door Palestijnse groepen om hun wens te beschrijven om "heel Palestina te bevrijden", van de Jordaan tot de Middellandse Zee - een eufemisme voor de eliminatie van Israël.

De militaire kampen van Hamas en PIJ "hebben tot doel de jonge mannen te trainen in schieten en militaire en veiligheidsvaardigheden," volgens rapporten uit de Gazastrook. "Ze hebben ook tot doel hun moreel op te krikken en hen voor te bereiden op de volgende confrontatie [met Israël] die nabij zou kunnen zijn."

Ahmad al-Ra'i, een woordvoerder van de PIJ, zei dat de zomerkampen "tot doel hebben de aanwezigheid van de Palestijnse zaak in de geesten en harten van de Palestijnse jongeren te consolideren, en de verwezenlijkingen van de slag om het Zwaard van Jeruzalem in hun geesten te consolideren als een belangrijk station in de geschiedenis van het conflict."

De kampen, zo voegde hij eraan toe, "hebben ook tot doel de liefde en de geest van de jihad en het verzet onder het Palestijnse volk te consolideren, vooral onder de jongeren."

Ra'i wees erop dat zijn groep zich richt op een groep jongens van 14-17 jaar om deel te nemen aan zijn zomerkampen. Hij zei dat een van de redenen waarom zijn groep Palestijnse kinderen rekruteerde, was omdat Israël het al op hen gemunt had door hen "bloot te stellen aan de westerse cultuur."

Hij onthulde dat duizenden jonge Palestijnen zijn "toegestroomd om zich in te schrijven in de kampen."

"De kampen dragen verschillende boodschappen uit," zei al-Ra'i. "De meest opvallende is dat de Palestijnse Islamitische Jihad bevestigt dat hun vingers nog steeds aan de trekker zitten" en dat de Palestijnen "de bevrijdingsgeneratie aan het voorbereiden zijn voor de 'grote bevrijdingsstrijd' voor dit gezegende land." De kampen, zo voegde hij eraan toe, zenden ook een boodschap naar de Arabieren en moslims, dat "de vlam van het conflict [met Israël] zal blijven branden."

De woordvoerder adviseerde Israël om aandacht te besteden aan de zomerkampen, omdat "zij een generatie zullen voortbrengen die Palestina zal bevrijden."

Hamas, van zijn kant, kondigde aan dat de inschrijving voor zijn zomerkampen begon op 14 juni en zich niet alleen richt op schoolkinderen, maar ook op universiteitsstudenten en volwassenen.

Hamas riep Palestijnen op zich in te schrijven voor de kampen bij verschillende moskeeën in de Gazastrook. "De kampen hebben tot doel om de vlam van de jihad te ontsteken in de generatie van de bevrijding, om islamitische waarden bij te brengen en om het volgende triomferende leger voor te bereiden op de bevrijding van Palestina," zei Hamas in een verklaring.

De afgelopen dagen verschenen op verschillende sociale media-platforms video's van gemaskerde Hamas-schutters die Palestijnen in een moskee opriepen om hun kinderen naar de zomerkampen te sturen. Foto's van tientallen Palestijnse kinderen die in de rij staan om zich in te schrijven voor de kampen van Hamas en PIJ zijn ook op verschillende Palestijnse mediakanalen verschenen.

De rekrutering van duizenden Palestijnse kinderen voor de Jihad-zomerkampen van Hamas en PIJ vindt plaats terwijl de Verenigde Naties en andere bemiddelaars pendelen tussen Israël en de Gazastrook in een poging om een akkoord te bereiken over de wederopbouw van de door Hamas bestuurde kustenclave.

De leiders van de door Iran gesteunde Hamas en PIJ hopen dat de bemiddelingspogingen zullen leiden tot de hervatting van de internationale hulp aan de Gazastrook, met inbegrip van de wederopbouw van vele huizen die werden verwoest tijdens de laatste ronde van gevechten met Israël.

In plaats van hun geld te investeren in de wederopbouw, gebruiken Hamas en PIJ hun budgetten echter om kinderen op te leiden tot soldaten in de oorlog om Israël te vernietigen. Zij hebben genoeg geld om kampen te beginnen om hun eigen kinderen te hersenspoelen en te indoctrineren, maar zijn niet bereid te investeren in de wederopbouw van huizen die werden verwoest of beschadigd tijdens de laatste oorlog tussen Israël en Hamas.

Voor Hamas en PIJ is de ambitie om Israël te vernietigen blijkbaar sterker dan de wens om de levens van hun kinderen te beschermen en hen op te voeden tot bijvoorbeeld artsen of ingenieurs. De kinderen die nu in de Gazastrook een militaire opleiding volgen, zullen spoedig als gemaskerde mannen verschijnen in de gewapende groepen van Hamas en PIJ.

Het is verontrustend dat deze groteske uitbuiting van kinderen en hun rekrutering als strijders volledig wordt genegeerd door de internationale gemeenschap, met inbegrip van de bemiddelaars die met Hamas en PIJ onderhandelen over manieren om het staakt-het-vuren te handhaven dat na de gevechten van vorige maand met Israël werd bereikt.

Volgens UNICEF, ook bekend als het Kinderfonds van de Verenigde Naties, "is de rekrutering en het gebruik van kinderen door gewapende strijdkrachten een ernstige schending van de rechten van het kind en van het internationaal humanitair recht". Het valt nu te bezien of UNICEF en andere internationale mensenrechtenorganisaties hun middelen zullen opbrengen om de Palestijnse groepen aan te spreken over deze vorm van kinderuitbuiting. Doen zij dit niet, dan zal dit Hamas en de PIJ alleen maar aanmoedigen om door te gaan met hun pogingen om kinderen als soldaten te mobiliseren.

Het stilzwijgen van de internationale gemeenschap over dit monsterlijke kindermisbruik zal ertoe leiden dat een nieuwe generatie Palestijnse jihadisten zich aansluit bij de oorlog tegen Israël. Dit voorspelt weinig goeds voor het spreken van de regering Biden over een "tweestatenoplossing" en de noodzaak om het vredesproces tussen Israël en de Palestijnen nieuw leven in te blazen.

Khaled Abu Toameh is een bekroond journalist die in Jeruzalem woont.

Vertaling door W.J. Jongman en H. Sleijster

© 2021 Gatestone Institute. Alle rechten voorbehouden. De artikelen hier afgedrukt geven niet noodzakelijkerwijs de standpunten weer van de vertalers of van Gatestone Institute.

Bron: The Palestinian Jihad Summer Camps :: Gatestone Institute