www.wimjongman.nl

(homepagina)


De wereld destabiliseren

Door Hal Lindsey - 20 augustus 2021

()

Tijdens een nieuwsconferentie op 8 juli vroeg een verslaggever aan president Biden of een machtsovername door de Taliban van Afghanistan onvermijdelijk was. De president antwoordde dat dat niet zo onvermijdelijk was. Als bewijs zei hij: "De Afghaanse troepen hebben 300.000 goed uitgeruste - zo goed uitgerust als welk leger ter wereld dan ook - en een luchtmacht tegen iets van 75.000 van de Taliban."

Driehonderdduizend goed uitgeruste, goed getrainde leden van het Afghaanse leger tegen 75.000 losgeslagen Taliban. We moeten aannemen dat de president van de Verenigde Staten deze cijfers van de Amerikaanse inlichtingendiensten heeft gekregen. Als ze juist waren, hoe hebben de 75.000 het 300.000 man sterke, door de VS uitgeruste leger dan in iets meer dan een week kunnen overmeesteren? Als de cijfers onjuist zijn, hoe hebben de VS het dan zo fout kunnen doen?

Vervolgens vroeg een verslaggever de president of hij de Taliban vertrouwt. U heeft misschien zijn antwoord gezien. "Het is een domme vraag', antwoordde hij. "Vertrouw ik de Taliban? Nee. Maar ik vertrouw de capaciteit van het Afghaanse leger, dat beter getraind is, beter uitgerust, en meer bekwamer dan ooit in termen van oorlogsvoering."

En dat is wat het debacle in Afghanistan veroorzaakte. Amerikaanse planners dachten dat miljarden dollars aan Amerikaans militair materieel het Afghaanse leger het voordeel zou geven dat het nodig had om het land te behouden. Zij dachten dat met jaren - zelfs decennia - van training, de Afghaanse strijders formidabel zouden zijn. Zij negeerden de waarschuwingssignalen, waaronder de hoge mate van corruptie en omkoperij onder de Afghaanse militaire leiders.

Maar bovenal vergaten de Amerikaanse planners dat oorlogen niet worden gewonnen met militair materieel, maar door mannen - mannen die geloven in de zaak, en die door hun inzet en betrouwbaarheid vastberaden en moedig zijn. En dat zou iedere burger van de VS grote zorgen moeten baren, want in de afgelopen jaren is ons leger veranderd. In plaats van mannen op te leiden om oorlogen te winnen, leiden we hen op om politiek correct te zijn. De top van het leger heeft zijn aandacht verlegd van paraatheid naar waakzaamheid.

De Amerikaanse leiders van vandaag hebben geen verkeerd idee van wat Amerika in de eerste plaats groot heeft gemaakt. Zij denken dat militaire hardware de sleutel is tot militaire macht. Ze denken dat als we radicale moslim naties maar zover krijgen dat ze de democratie omarmen, ze plotseling redelijk en goedhartig zullen worden. Dat werkte niet in Irak. Het werkt niet in Gaza. En het is een ramp in Afghanistan.

De Verenigde Staten was nooit een "christelijke natie" in de traditionele zin. In plaats van een staatskerk, schreven onze voorvaderen godsdienstvrijheid in onze grondwet. Maar tot voor kort vereerde dit land God en de Bijbel. Die verering bracht staal in de ruggengraat van Amerika. De natie voldeed vaak niet aan de normen van God, maar die normen bevrijdden de slaven en inspireerden de burgerrechtenbeweging. Die normen werden de basis voor de Onafhankelijkheidsverklaring en voor de Bill of Rights. De Verenigde Staten lijken nu deze grote erfenis van het geloof te willen weggooien - en daarmee ook de rechten die we ooit koesterden.

Intussen is de president gedwongen te doen wat hij zei niet te kunnen doen - de Taliban vertrouwen. Zij controleren het land Afghanistan. Zij beslissen wie naar het vliegveld mag en wie niet. Zij hebben de leiding. De fantastische militaire uitrusting waarvan wij ooit dachten dat zij onze bondgenoten sterk zou maken, behoort nu toe aan de Taliban.

De implicaties van dit alles zullen nog jaren nazinderen. Het VS-debacle in Afghanistan destabiliseert een toch al instabiele wereld nog meer. Met andere woorden, de planeet aarde wordt in hoog tempo voorbereid op de komende leider die bekend staat als de Antichrist.

Bron: Hal Lindsey