www.wimjongman.nl

(homepagina)


Ongekende overstromingen wereldwijd: De vijanden van Israël wegspoelend vóór de Messias

Farao's wagens en zijn leger heeft hij in zee geworpen; en de besten van zijn officieren zijn verdronken in de Rietzee. Exodus 15:4 (De Israelische Bijbel TM )

( )

screenshot

In de afgelopen week hebben hevige regens en overstromingen verschillende delen van de wereld getroffen met rampzalige gevolgen.

Terwijl sommige bijbels ongenuanceerde toeschouwers de overstroming in verband brachten met de zondvloed in het tijdperk van Noach, merkten twee bekende Israëlische mystici op dat de overstromingen in feite een pre-Messias functie uitvoerden die, hoewel massaal vernietigend, niet de hele wereld zal bedreigen.

De rivieren van Babylon wreken zich

Terwijl de zware overstromingen in Europa vorige week meer dan 150 doden veroorzaakten, werden overstromingen op talrijke andere plaatsen in de wereld die bijna even dodelijk en even verwoestend waren, grotendeels over het hoofd gezien

Rabbi Yekutiel Fish, een bekende kabbalist uit Jeruzalem, legde uit dat de Bijbel expliciet Gods belofte beschrijft dat Hij nooit meer overstroming zal gebruiken als een middel om de wereld te vernietigen.

"De overstroming die we nu meemaken is van een heel andere aard," legde Rabbi Fish uit. "De overstroming in het tijdperk van Noach werd veroorzaakt doordat het water onder de grond omhoog stroomde en de oceanen overspoelde. Wat we nu zien zijn rivieren die overstromen."

De rabbi noteerde een Midrasj passend bij een vers uit Psalmen:

Bij de rivieren van Babylon, daar zaten wij, zaten en weenden, terwijl wij dachten aan Tzion. Daar aan de populieren hingen wij onze lieren op, want onze ontvoerders vroegen ons daar om liederen, onze kwelgeesten, ter vermaak: "Zing ons een van de liederen van Tzion "Hoe kunnen we een lied zingen van Hashem op vreemde bodem ? Psalm 137:1-5

"Volgens de Midrasj zullen de rivieren die getuige waren van de wreedheid van de haters van Zion, ook straf opleggen voor die wreedheid, en voor alle wreedheden tegen de Joden sinds de Babylonische ballingschap."

Hij merkte op dat Duitsland het zwaarst getroffen was door de overstromingen in Europa. Hij legde ook een verband met de recente politiek.

"Vroeger was antisemitisme de voornaamste uiting van haat tegen God," zei Rabbi Fish. "Sinds de profetie van de Kinderen van Jacob die terugkeren naar Israël tot stand kwam, uiten de naties hun haat tegen de God van Israël door op te roepen om het land te verdelen, waardoor Gods verbond met de Joden wordt opgezegd, of door bizarre beweringen te doen over Jeruzalem, door te zeggen dat het toebehoort aan Arabieren die uit Arabië kwamen."

"Dit zijn pogingen om de ballingschap van de Joden terug te brengen, die zo pijnlijk was voor de rivieren die getuige waren van de tranen van de Joden toen zij vertrokken," zei Rabbi Vis. "Nu we terug zijn in Israël, gaan dezelfde rivieren de naties straffen, terwijl ze tegelijkertijd strijden tegen de pogingen om de ballingschap te doen herleven."

"Dat is de reden waarom al deze overstromingen kwamen zoals ze kwamen, van rivieren en niet van oceanen, alles in een tijdsbestek van twee weken. Het gebeurt nu omdat we bijna aan het einde zijn en de mensen die Israël en de God van Israël haten, zullen niet mogen profiteren van de wonderlijke tijden die op het punt staan te gebeuren."

De put van Mirjam

Rabbi Nir ben Artzi, een bekende mysticus met een grote aanhang in Israël, publiceerde een commentaar dat hij oorspronkelijk een jaar geleden maakte. In het commentaar merkte hij op dat de wonderbaarlijke bron van Mirjam, die de kinderen van Israël in de woestijn van water voorzag, opdroogde nadat de verspieders kwaad spraken over het land Israël.

"Om het water van het leven terug te krijgen, moeten de Joden berouw tonen, dicht bij God komen en het wonderbaarlijke geschenk van Israël liefhebben," schreef Rabbi ben Artzi. "Het coronavirus is gebracht om de Joden te leren elkaar vrijuit lief te hebben om de Derde Tempel te brengen."

De rabbi citeerde Prediker als beschrijving van de huidige gebeurtenissen:

Alle stromen vloeien in zee, doch de zee is nooit vol; tot de plaats [van] waar zij vloeien vloeien de stromen weer terug. Prediker 1:7

"De wateren doen Gods wil op hun eigen manier," schreef Rabbi ben Artzi. "Ze willen de Messias. Ze verlangen ernaar om hun deel te doen in het brengen van de verlossing van de natie van Israël, net zoals de Rode Zee dat deed in de Exodus. Degenen die Israël helpen, doen hetzelfde. Zij die dat niet doen, zullen in de wateren worden weggevaagd, net als het leger van Farao."

<

De rabbi had een sterke waarschuwing voor de Joden die in ballingschap blijven.

"Neem de Torarollen uit de synagogen en kom nu naar Israël," schreef hij. "De volken die God haten zullen niet in staat zijn de Joden in Israël aan te raken, dus zullen ze hun haat op jullie afreageren."

Dammen breken, fabrieken ontploffen in China

Drie opeenvolgende dagen van recordregens leidden tot enorme overstromingen in de Chinese provincie Henan's. In die drie dagen viel 25,5 inches, de gemiddelde jaarlijkse regenval voor de regio. Op de laatste dag viel er 18 inches regen in 24 uur. Een ongelooflijke acht inches viel in een uur, meer dan de gemiddelde regenval van de regio voor de hele maand. Meteorologen waarschuwen dat de zware regenval de komende drie dagen zal aanhouden in sommige gebieden van Henan. Twee dammen begaven het zondagmiddag met rampzalige gevolgen.

Een fabriek voor aluminiumlegeringen explodeerde dinsdag in een gigantische vuurbal nadat hevige overstromingen in de regio een breuk in de fabriekswanden veroorzaakten.

In het gebied van Shandong bracht het extreme weer de ergste tornado-uitbraak in meer dan tien jaar met zich mee. Er zijn ten minste 10 tornado's gemeld, waarvan er ten minste 3 hevig waren. De meldingen komen nog steeds binnen en het aantal tornado's neemt toe.

In het gebied van Shandong bracht het extreme weer de ergste tornado-uitbraak in meer dan tien jaar met zich mee. Er zijn ten minste 10 tornado's gemeld, waarvan er ten minste 3 hevig waren. De meldingen komen nog steeds binnen en het aantal tornado's neemt toe.

Minstens 10.000 mensen zijn geëvacueerd en een onbekend aantal is uit het woeste water gered. Ten minste drie mensen zijn omgekomen in de stad, maar het dodental zal naar verwachting stijgen. In delen van de stad is de water- en elektriciteitsvoorziening onderbroken. Meer dan 80 buslijnen zijn onderbroken, meer dan 100 zijn tijdelijk omgeleid en ook de metrodienst is tijdelijk stilgelegd. De luchthaven van Zhengzhou heeft 260 vluchten van en naar de stad geannuleerd, en de plaatselijke spoorwegautoriteiten hebben ook een aantal treinen stilgelegd of vertraagd.

Zelfs de hoofdstad Beijing, die niet rechtstreeks door de overstromingen was getroffen, werd lamgelegd door de ergste onweersbuien van het jaar, waardoor de autoriteiten een blijf-thuis-bevel hebben uitgevaardigd.

EUROPA: ERGSTE NATUURRAMP IN DE GESCHIEDENIS, 150 DODEN DOOR OVERSTROMINGEN

Dit alles volgt op de dodelijke overstromingen in delen van Europa vorige week, die aan meer dan 150 mensen het leven hebben gekost en ten minste 600 anderen hebben verwond. In delen van de regio regende het meer dan twee maanden in slechts 24 of 48 uur. De zwaarst getroffen gebieden bevonden zich in Duitsland en België, Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland en Nederland. Internet en telefoonverbindingen zijn uitgevallen, evenals stroom, gas en drinkwater voor miljoenen inwoners.

In het westen van Duitsland, de zwaarst getroffen regio waar de regenval een record in 70 jaar heeft gebroken, zijn meer dan 130 mensen omgekomen door overstromingen en modderstromen. Meer dan 1000 mensen worden nog vermist en nog veel meer zitten vast in gebouwen die door de overstromingen zijn afgesneden. Dit wordt nu beschouwd als een van de ergste natuurrampen in de geschiedenis van Duitsland en een van de dodelijkste overstromingen in Europa.

In Oost-Europa blijven de overstromingen aanhouden: Polen en Roemenië werden overstroomd, Hongarije werd overspoeld en vervolgens met hagel bekogeld.

De overstromingen zullen langetermijngevolgen hebben omdat ze de infrastructuur hebben weggespoeld. Verwacht wordt dat het spoorvervoer in Europa nog vele jaren te lijden zal hebben.

VS: OVERSTROMINGEN SPOELEN AUTO'S WEG

En zelfs de Verenigde Staten bleven niet gespaard van extreme neerslag. Uitzonderlijk zware regenval in het noordoosten leidde vorige week tot overstromingen in delen van Pennsylvania en New Jersey.

Zware regenval trof ook Florida, de Northern Plains tot de Upper Midwest, en de regio New Mexico/zuidelijk Arizona, hoewel er zich geen bijzonder rampzalige gevolgen hebben voorgedaan.

NIEUW-ZEELAND: ROOD WAARSCHUWING EN 135 KM/U WIND

In een ander deel van de wereld werd de Marlborough-regio van Nieuw-Zeeland getroffen door de ergste overstromingen in de geschiedenis, waardoor de autoriteiten een rode waarschuwing voor zware regen hebben afgegeven. Rode waarschuwingen zijn voorbehouden voor de zwaarste weersomstandigheden en worden pas afgegeven na nauw overleg met de bevoegde regionale autoriteiten, waaronder de Raad en de noodhulpteams van de civiele bescherming. De overstromingen werden veroorzaakt door meer dan 18 inch regen, die gepaard ging met zware windstoten van meer dan 85 mijl/uur. 900 mensen uit 500 huizen in Marlborough moesten worden geëvacueerd.

OMAN: 4 DODEN

Oman aan de zuidoostelijke kust van het Arabisch schiereiland werd deze week ook getroffen door hevige regenval en overstromingen die aan vier mensen, waaronder twee kinderen, het leven hebben gekost en verschillende andere mensen zijn vermist. Volgens meteorologen was het ongebruikelijk dat Oman in juli zo'n zware regenval had. Verwacht wordt dat de hevige regenval nog enkele dagen zal aanhouden en de autoriteiten vragen de mensen zich te onthouden van reizen.

 

INDIA: MODDERSTROMEN DODEN 25, MEER OP KOMST

Zware regens in de regio Mumbai in India hebben zondag geleid tot een reeks modderstromen die aan minstens 25 mensen het leven hebben gekost. Binnen 24 uur meldden de autoriteiten 11 gevallen van instortende huizen of muren in het gebied rond Mumbai. Voor de komende 4 dagen worden in de regio zware tot zeer zware regens verwacht.

JAPAN, RUSLAND, IRAN, TURKIJE, OEZBEKISTAN UITGEVALLEN

Onweersbuien gemengd met hagel troffen Osaka, Japan afgelopen woensdag.

Verschillende wegen en een luchthaven werden weggespoeld toen ongewoon zware regens de Russische hoofdstad Moskou troffen. De regens waren een gemengde zegen en brachten respijt van een recordbrekende hittegolf.

Minstens zes mensen kwamen om het leven en één persoon wordt vermist nadat overstromingen en aardverschuivingen als gevolg van hevige regenval vorige week het Zwarte Zeegebied van Turkije troffen.

Hevige regens en modderstromen hebben vorige week huizen weggevaagd in de regio Jalal-Abad in het westen van Kirgizië, dicht bij de grens met Oezbekistan. Ten minste 15 mensen in de twee landen zijn daarbij om het leven gekomen.

Lagos, Nigeria, werd vorige week ook getroffen door zware overstromingen.

Ongeveer 30 steden in 10 provincies van Oost-Azerbeidzjan, West-Azerbeidzjan, Alborz, Kerman, Fars, Sistan en Baluchestan, Semnan, Mazandaran, Hormozgan en Koerdistan werden de voorbije vier dagen getroffen door overstromingen en inundaties.

De catastrofale regenval heeft vrijdag in delen van Iran tot overstromingen geleid.

Bron: Unprecedented floods worldwide: 'Washing away the enemies of Israel before Messiah'