www.wimjongman.nl

(homepagina)


2022: Een profetische voorbeschouwing

Door Hal Lindsey - 3 januari 2022

()

Een studie in Bijbelprofetie maakt je niet helderziend of tot een waarzegger. Vraag me niet om tips daar over. Maar ik moet één nogal verbazingwekkende waarheid toegeven. Ik heb een bovennatuurlijke bron om de toekomst te begrijpen. En jij ook. Het heet de bijbel.

De Bijbel zegt niet of er in het jaar 2022 een nieuwe pest (of plaag) zal uitbreken. Maar het zegt wel dat naarmate de tijd van de wederkomst van de Heer nadert, de pestilenties (meervoud) zullen toenemen.

Het spreekt ook over toename van geruchten van oorlog en van oorlog zelf. In de afgelopen maanden hebben we zulke geruchten gezien als nooit tevoren. Een natie met duizenden kernkoppen - Rusland - bedreigt nu de kleine natie Oekraïne. Dat bedreigt op zijn beurt de vrede van Europa, en misschien wel van de wereld.

De natie met 's werelds snelst groeiende leger - China - bedreigt Taiwan en India. Dat bedreigt de vrede in Azië... en de wereld. Iran heeft al kernwapens of zal die binnenkort hebben, en de religie van de leiders maakt hen gretig voor een wereldwijde vuurzee. De pers meldt nu wat velen van ons al lang vermoedden - dat Saoedi-Arabië, als reactie op Iran, met China heeft samengewerkt om kernwapens en de raketten om ze te dragen, te verwerven. En vergeet niet dat Noord-Korea ook weer dreigende bewegingen maakt.

Elk van deze geruchten van oorlog past in het specifieke programma van oorlogen dat in de Bijbel is vastgelegd voor de eindtijd.

Jezus vertelde ons dat de tijd voorafgaand aan Zijn wederkomst een tijd van wetteloosheid zou zijn. Op dit moment staat die tendens in het grootste deel van de wereld roodgloeiend, en het lijkt zeker dat het in 2022 nog erger zal worden. Een bijzonder verontrustend aspect van de huidige stand van wetteloosheid is hoe hoog het reikt. Corrupte regeringen bezaaien de aarde. Over de hele wereld hebben nationale leiders en openbare aanklagers de neiging de wet te handhaven tegen politieke tegenstanders, maar niet tegen politieke medestanders.

In de afgelopen jaren hebben mondiale elites rampen en de dreiging van rampen gebruikt om een nooit eerder gezien tempo van wereldwijde verandering te creëren. Deze verandering omvat een herdefiniëring van morele waarden en zelfs van de definitie van waarheid. De afgelopen twee jaar hebben zij voornamelijk gebruik gemaakt van Covid-19. In 2022 zullen ze doorgaan met het gebruik van angst als de belangrijkste drijfveer voor verandering. Maar verwacht dan dat ze in de loop van het jaar het zwaartepunt van onze angsten steeds meer zullen verleggen naar de klimaatverandering.

Rampen (natuurrampen en door de mens veroorzaakte rampen) zijn een teken van de eindtijd, en we moeten niet verbaasd zijn als ze toenemen. De Bijbel spreekt specifiek over hyper-inflatie en de dreiging van wereldwijde economische ineenstorting als we dichter bij de wederkomst van de Heer komen. Het spreekt ook over een toename van raciale spanningen en globalisme. De waarheid is dat we overal waar we kijken profetieën vervuld zien worden, of klaar zien staan om vervuld te worden.

Dat zou ons moeten aansporen tot verhoogde inspanningen in evangelisatie. We moeten ons voornemen om van 2022 een jaar te maken om Gods woord aan de hele wereld te verkondigen. En terwijl we trouw geven aan missionaire doelen over de hele wereld, laten we ook denken aan onze gezinnen, buren, vrienden en lokale gemeenschappen. Ook zij hebben het evangelie nodig.

De teneur van deze tijd zou ons dieper in de Bijbel en in gebed moeten doen duiken. We hebben geen tijd voor zelfgenoegzaamheid. Kom dicht bij Hem. Volg Hem onophoudelijk. Volg Hem in elk deel van je leven.

En wees in vrede. Duizenden jaren geleden vertelde God de profeten details over de dag waarin wij leven. Laat dat je troost geven. Hij heeft nog steeds alles onder controle. Rust in Hem en in de onfeilbaarheid van Zijn beloften.

Bron: Hal Lindsey