www.wimjongman.nl

(homepagina)


Het wereldwijde traceer- en volgsysteem

Samenspanning tussen big tech, big health en big government.

6 april 2021 - door Michelle Malkin

Het vaccinpaspoortplan van de regering-Biden is slechts het piepkleine topje van een enorme privacyschending-ijsberg. Deze week een jaar geleden begon ik met de wereldwijde bewapening te boek te stellen van COVID-19 door de grote overheid en de grote bedrijven om de gezondheidsgegevens van onnoemelijk veel honderden miljoenen mensen te traceren en te volgen. Laten we eens terugblikken.

In maart 2020 ontwikkelde Singapore een Bluetooth app genaamd "TraceTogether" op Google Play en de Apple Store om mensen op te sporen die positief testten op het coronavirus en anderen te verwittigen via hun mobiele telefoons. Degenen die beweren dat deelname volledig "vrijwillig" zou zijn, mogen niet vergeten dat Singapore functioneert als een high-tech dictatuur waar de weigering om te voldoen aan thuisblijf-bevelen en weigering om GPS-locatiegegevens te delen met de gezondheidsbureaucraten strafbare feiten zijn waarop zes maanden gevangenisstraf en/of een boete van $10.000 staat.

Het Singaporese systeem werd al snel uitgebreid door gebruikers te verplichten hun nationale identiteits- en paspoortnummers in te dienen; een paar maanden later gaf de regering draagbare opsporings "tokens" met QR-codes uit aan alle 5,7 miljoen inwoners van Singapore. Er zijn plannen om iedereen in bioscopen, restaurants, werkplekken, scholen en winkelcentra formeel te verplichten zich voor het TraceTogether in te schrijven.

Tientallen staten, plus landen als Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en een groot deel van Canada, maken nu gebruik van COVID-19-apps voor kennisgeving van blootstelling, vergelijkbaar met die van Singapore, die zijn gebouwd op de applicatieprogrammeerinterfaces van Google en Apple voor kennisgeving.

Op 9 maart 2020 onthulde het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services van de Trump-regering nieuwe gegevensregels die vereisen dat artsen en ziekenhuizen "een kernset van medische gegevens rechtstreeks naar apps van derden sturen nadat een patiënt toestemming heeft gegeven voor de informatie-uitwisseling." Google, Apple en Microsoft - die allemaal voorop lopen bij het verzamelen van gezondheidsgegevens - waren aanwezig bij de vergaderingen over de regels.

De tech-oligarchen zitten op de bestuurdersstoel, niet achterin de bus.

Zoals ik al jaren rapporteer in onderzoeksdocumentaires en in deze column, zit Google/YouTube al tot aan de knieën in het ontginnen van gegevens over de geestelijke gezondheid van volwassenen en kinderen, dankzij herhaalde schendingen van de privacy. Ze hebben e-mails van studenten opgedolven in strijd met de federale Family and Educational Rights and Privacy Act. Ze hebben de federale Children's Online Privacy Protection Act geschonden. Google heeft in het geheim tientallen miljoenen medische dossiers met identificatienamen, labresultaten, diagnoses, vaccinatiegegevens en recepten van duizenden ziekenhuizen in 21 staten geoogst via "Project Nightingale" - een samenwerkingsverband met het gezondheidssysteem Ascension om een zoekprogramma en gegevensanalyses te ontwikkelen met behulp van algoritmen voor machinaal leren.

Deze maand is het een jaar geleden dat Google "Verily" lanceerde, een website voor het screenen en testen van COVID-19. Gouverneur Gavin Newsom van Californië heeft 55 miljoen dollar uitgetrokken voor Verily-contracten met 28 districten. De contracten stellen Google/Verily in staat om huisadressen en medische informatie te verkrijgen en te delen met "niet nader genoemde aannemers en staats- en federale gezondheidsautoriteiten", aldus Kaiser Health News.

In april 2020 meldde COVID-controlefreak Anthony Fauci dat de feds waren begonnen met het onderzoeken van "immuniteitscertificaten" voor Amerikaanse burgers. Burgemeester Bill de Blasio van New York City lanceerde een verklikkerslijn waarin mensen werden aangespoord foto's te uploaden van bedrijven die zich niet aan de regels inzake sociale afstand houden. Ambtenaren van Georgia stuurden ordehandhavers naar willekeurige particuliere woningen in de graafschappen Fulton en Dekalb om de bewoners vragen te stellen over hun gezondheid en om bloedmonsters te nemen voor een antistoftest.

Politiediensten in Florida, Connecticut en New Jersey hebben drones ingezet om sociale afstand te handhaven en te experimenteren met het opsporen van koorts en gezichtsmaskers. In mei 2020 rolde China temperatuurarmbanden uit onder universiteitsstudenten. In augustus 2020 verplichtten de openbare scholen van Butler, New Jersey, de door Accwell geproduceerde temperatuurarmbanden voor studenten en personeel om te allen tijde te dragen als voorwaarde voor toegang tot openbaar onderwijs.

Volan Technology heeft met succes Bluetooth-ondersteunde "badges" en "bakens" op de markt gebracht en verdeeld onder schooldistricten die de campusbewegingen van COVID-positief dragers tot 30 dagen kunnen volgen en anderen kunnen identificeren met wie zij in nauw contact zijn geweest. Princeton Identity heeft nieuwe aanraakloze biometrische en irisscanners geïntroduceerd die op universiteitscampussen zullen worden geïnstalleerd. Online surveillancediensten die in het tijdperk van COVID in opmars zijn, zoals Proctorio, Factorial en Respondus Monitor, verzamelen gezichtsherkenningsgegevens van studenten - die aan derden kunnen worden verkocht.

Deze week heeft het Washington Free Beacon een document van het Biden COVID-team in handen gekregen waarin een traceerprogramma wordt beschreven dat is ontwikkeld door de Universiteit van Illinois met behulp van Bluetooth-technologie en dat het Singapore-model nabootst dat ik een jaar geleden heb gesignaleerd.

Deze week werden de sluimerende Amerikanen eindelijk wakker voor het plan voor een vaccinpaspoort van Biden en het vaccincontroleprogramma van New York dat bekend staat als de "Excelsior Pass". Maar aan deze geloofsbrievenstelsels wordt al jaren gewerkt door Amerikaanse en mondiale gezondheidsinstanties, lang voordat "corona" voor de meeste mensen niet meer betekenis had als van een biertje of fel licht. Het Vaccination Credential Initiative is een gezamenlijke onderneming van de federale overheid, Microsoft, Oracle, Salesforce, de Mayo Clinic, de gigant Epic die elektronische medische dossiers bijhoudt, CEO's van Big Pharma en globalistische non-profitorganisaties, allemaal gecoördineerd door het militair-industriële powerhouse MITRE Corporation.

Deze publiek-private samenwerkingsverbanden tussen tech-bedrijven en de bewakingsstaten maken elk betekenisvol onderscheid tussen "vrije markt" initiatieven en overheidsrichtlijnen ongedaan. Big tech, big health en big government werken allemaal naadloos samen om het succes van het wereldwijde trace-and-track regime te verzekeren. Er is geen vrijheid om te kiezen in een klimaat van collusie en een cultuur van conformiteit. De samenzwering is echt.

Bron: The Global Trace-and-Track Regime | Frontpagemag