www.wimjongman.nl

(homepagina)


ZELDZAAM FENOMEEN DOET VIS UIT LUCHT VALLEN IN TEXAS: IS DIT DE PROFETIE VAN ZEFANJA?

Door Adam Eliyahu Berkowitz | 2 januari 2022

Ik zal mens en dier wegvagen; Ik zal de vogels van de hemel wegvagen en de vissen van de zee. Ik zal de goddelozen doen struikelen, en Ik zal de mensheid van de aardbodem wegvagen - spreekt Hashem uit. Zephaniah 1:3 (De Israël BijbelTM)

Op woensdagmiddag werd de stad Texarkana in Texas getroffen door een zware regenbui toen sommige inwoners merkten dat de regen hoogst ongebruikelijk was, door het laten vallen van kleine vissen op het droge.

Het fenomeen werd waargenomen door James Audirsch, die werkt bij Orr Maxx een tweedehands autodealer op Summerhill Road in Texarkana.

"Er was een luide donderslag en toen we de deur van de garage openden, keek ik naar buiten en het regende heel hard en een vis raakte de grond, en toen zei ik: 'Het regent vis!' Brad zei, 'Nee, dat is het niet,' en ik zei, 'Nee, dat is het echt!' en de vissen vielen hier en overal neer," vertelde Audrisch aan het lokale nieuws.

Verschillende nabijgelegen bedrijven werden ook bekogeld met vis, geïdentificeerd als jonge baars ongeveer 4-5 centimeter lang.

Hoe bizar het ook klinkt dat vissen uit de hemel regenen, het is niet geheel ongehoord. Plattelandbewoners in Yoro, Honduras, beweren dat daar al honderd jaar lang elke zomer een "vissenregen" valt in een fenomeen dat zij Lluvia de Peces noemen en toeschrijven aan een "wonder". De bewoners verzamelen de vis voor hun keukentafels, maar de verkoop ervan is verboden omdat het wordt beschouwd als een "geschenk van God" dat bedoeld is om de armen te voeden. Ondanks verschillende pogingen om de bron van het vreemde fenomeen te achterhalen, zijn wetenschappers nog steeds verbijsterd.

Dergelijke "vissenregens" zijn door de geschiedenis heen opgetekend. In de eerste eeuw na Christus schreef de Romeinse natuuronderzoeker Plinius de Oudere over stormen van kikkers en vissen. In 1794 zagen Franse soldaten padden uit de lucht vallen tijdens hevige regenval in Lalain, nabij de Franse stad Lille. In Kansas City, Mo., regende het kikkers in 1873.

In Japan regende het in 2009 kikkervisjes. In Australië regende het in 2010 beschimmelde baars. In 2017 vielen vissen uit de lucht boven een basisschool in Californië.

Volgens National Geographic ontstaat dierenregen wanneer kleine dieren worden meegesleurd in waterhozen, die zich vormen wanneer stormwolken wervelen om een tornado-achtige kolom van bewegende, met wolken gevulde wind boven een waterlichaam te creëren. De waterhozen kunnen zich vormen boven alles van vijvers tot meren tot oceanen. Zodra de kleine dieren zijn opgezogen, verplaatsen de waterhozen en opwaartse winden zich over land. Als hun energie afneemt, moeten de stormwolken eerst hun zwaarste voorwerpen loslaten, en dat zijn de dieren. Hierdoor vallen de dieren terug naar de aarde. Zodra de zwaardere dieren zijn gevallen, volgen meestal de lichtere voorwerpen of regendruppels.

Dit aspect van het fenomeen is echter nooit door wetenschappers opgemerkt.

PROFETIE VAN DE VISSEN

De profeet Zefanja begint zijn profetie met een scenario van stervende wilde dieren, waarbij hij in het bijzonder de vissen noemt.

Ik zal mens en dier wegvagen; Ik zal de vogels van de hemel wegvagen en de vissen van de zee. Ik zal de goddelozen doen struikelen, en ik zal de mensheid vernietigen van de aardbodem - spreekt Hashem uit. Zefanja 1:3

Rabbi Yosef Dayan, een voormalig lid van het Sanhedrin in oprichting, zei dat dergelijke voorvallen tekenen zijn dat de natuur door God wordt gestuurd.

"Meer en meer zien we natuurlijke voorvallen die niet natuurlijk zijn zoals wij het kennen," vertelde Rabbi Dayan aan Israel365 News. "Toen ik jonger was, hoorden we soms van tsunami's en aardbevingen, maar nu zijn ze aan de orde van de dag. In plaats van één of twee, zijn er sommige plaatsen in de wereld die honderden aardbevingen per keer meemaken."

"Natuurlijk, alles wordt door God geregisseerd," vervolgde Rabbi Dayan. "Maar al deze vreemde natuurlijke gebeurtenissen komen steeds sneller om ons te vertellen dat er iets uitzonderlijks op komst is. Een mens zou volledig in slaap moeten zijn om vissen uit de lucht te zien vallen en zich dan niet af te vragen wat er gebeurt."

Bron: Rare phenomenon causes fish to fall from sky in Texas: Is it Zephaniah's prophesy?