www.wimjongman.nl

(homepagina)


"Vertrouw ons! We zijn niet slecht", beweert Davos WEF Great Reset Promo Video

James Delingpole 27 jan 2021

Het World Economic Forum wil dat u weet dat er niets slecht is aan zijn globalistische masterplan - ook wel The Great Reset genoemd - voor een Nieuwe Wereld Orde. Dat zegt het WEF in een promotievideo, die is uitgebracht ter gelegenheid van zijn jaarlijkse top in Davos (die deze hele week online plaatsvindt).

In de video geeft het WEF toe dat sommige mensen denken dat de Grote Reset klinkt als 'een slecht plan voor wereldheerschappij'.

Maar niets is minder waar, zo stelt de video verder. De Great Reset is gewoon "een kans om een betere wereld op te bouwen."

Als mensen er anders over denken, zo wordt beweerd, is het allemaal de schuld van het 'gebroken systeem' en de 'pandemie'.

" Het is niet verwonderlijk dat mensen die van hun rechten zijn beroofd door een gebroken systeem en nog verder in de verdrukking zijn gekomen door de pandemie, de wereldleiders verdenken van samenzwering."

Dat zegt het WEF. Maar zou er een plausibeler verklaring kunnen zijn voor de bezorgdheid van de mensen over de Grote Reset: dat zij nu hun huiswerk zijn gaan doen en niet blij zijn met wat zij hebben ontdekt?

Jarenlang was de jaarlijkse Davos-ruiterstoet van privéjets en limousines een beetje een grap: 'miljardairs die aan miljonairs komen vertellen hoe gewone mensen moeten leven.'

Maar sinds de Chinese coronavirus-pandemie hebben mensen veel beter opgelet wat dit jaarlijkse rijkenfeest in Davos eigenlijk inhoudt: een totalitaire wereldovername waarbij een minuscule elite elk aspect van het leven van de gewone mensen zal gaan controleren en hen zal reduceren tot de status van middeleeuwse lijfeigenen.

In het verleden heeft het WEF niet geheimzinnig gedaan over haar doelstellingen. In 2016 bracht het een video uit waarin het opschepte over een toekomst waarin niemand nog eigendom had.

"Welkom in 2030. Ik bezit niets, heb geen privacy, en het leven is nog nooit zo goed geweest."

Vorig jaar schreef de oprichter van het WEF, Klaus Schwab, zelfs een boek waarin de pandemie niet werd gevierd als een crisis maar als een kans voor een 'nieuw normaal'.

In zijn boek Covid-19: the Great Reset, schreef hij:

"Op het moment van schrijven (juni 2020), blijft de pandemie zich wereldwijd verergeren. Velen van ons vragen zich af wanneer alles weer normaal zal worden. Het korte antwoord is: nooit. Niets zal ooit terugkeren naar het 'gebroken' gevoel van normaalheid dat vóór de crisis heerste, omdat de pandemie van het coronavirus een fundamenteel keerpunt markeert in ons mondiale traject."

Maar wat als de meeste mensen eigenlijk geen 'nieuw normaal' willen, maar zo snel mogelijk hun oude leven willen terugkrijgen? Noch Schwab, noch de mensen die de Grote Reset promoten, lijken dit te begrijpen.

Hun laatste video dringt aan:

"Zo kunnen we naar een betere wereld"

Een van de merkwaardige aspecten van de video is de kritiek dat sinds de pandemie de ultrarijken rijker zijn geworden en de armen armer.

"Begin 2020 bezat 1 procent van de wereldbevolking 44 procent van de rijkdom. Sinds het begin van de pandemie hebben de miljardairs hun rijkdom met meer dan 25 procent zien toenemen, terwijl de 150 miljoen armsten opnieuw in extreme armoede zijn teruggevallen."

Dit mag dan waar zijn, maar het is een beetje hypocriet van het WEF, aangezien zoveel van zijn leden en sprekers tot de miljardairscategorie behoren die het meest van de pandemie hebben geprofiteerd.

Delingpole: Bojo Tweets Praise for the Great Reset. Strap in Everyone, 2021 is Going to be a Wild Ride https://t.co/urokaAalcW

— Breitbart London (@BreitbartLondon) January 1, 2021

Degenen die deze ontwikkelingen op de voet hebben gevolgd, beweren zelfs dat dit het hele punt is. Delingpod-gast Patrick M Wood vertelde me dat hij denkt dat de draconische anti-coronavirusmaatregelen van de wereldleiders, op instigatie van de door de Chinese Communistische Partij gecontroleerde Wereldgezondheidsorganisatie, een doelbewuste en gezamenlijke poging zijn om kleine bedrijven te verpletteren, grote bedrijven macht te geven, en gewone mensen afhankelijker te maken van de staat.

Voor mij is dit veelzeggend voor het elitaire karakter van het Economisch Wereldforum, met paneldiscussies die door bijna niemand worden bekeken.

Zelfs de grootste trekpleister van deze week tot nu toe - president Xi Jinping van China - heeft minder dan 19.000 'viewers' getrokken voor zijn - toegegeven - weinig inspirerende toespraak. Het WEF heeft alle paneldiscussies van commentaar uit gezet, wat erop wijst dat het zich er terdege van bewust is dat de meeste reacties negatief zouden zijn. De toespraak van Xi heeft tot nu toe bijna 400 duimpjes omhoog gekregen, maar 11.000 duimen omlaag. Ik verwacht dat de verhouding nog groter zou zijn als mensen de moeite zouden nemen de toespraak te bekijken.

Evenmin lijkt men zich veel aan te trekken van de griezelige videoclip die het WEF heeft gemaakt - duidelijk tegen hoge kosten, want er spelen klassieke musici op locaties over de hele wereld (Massachusetts, VS; Sao Paolo, Brazilië; Drakensberg, Zuid-Afrika; Kabul, Afghanistan; Philadelphia, VS; Beijing, China; Florence, Italië; Wenen, Oostenrijk).

De video - getiteld See Me: A Global Concert/Davos Agenda 2021 - is tot nu toe minder dan 7200 keer bekeken. Ook hier staan de commentaren uit.

Er is een enorm verschil tussen de indrukwekkende namen van hoog niveau die het WEF aantrekt - sprekers op de online conferentie van dit jaar zijn onder meer de Franse president Emmanuel Macron; de Duitse bondskanselier Angela Merkel; doemdenker Greta Thunberg; Dr. Snake Anthony Fauci; enz - en de zeer weinig indrukwekkende kijkcijfers.

Maar dit betekent niet, zoals mijn collega-omroeper Toby Young in onze London Calling-podcast heeft gesuggereerd, dat het WEF irrelevant is. Het is eerder een indicatie van de afstandelijke, elitaire, anti-democratische aard van de onderneming. De één procent van de één procent - en hun sympathisanten in het bedrijfsleven en de politiek - lijken het er allemaal over eens te zijn dat de Grote Reset een geweldig idee is. Maar het feit dat geen enkel gewoon mens hun enthousiasme deelt, lijkt hen niet te deren.

Delingpole: The Green Agenda IS the Great Reset https://t.co/4c9RkNjx7S

— Breitbart London (@BreitbartLondon) November 24, 2020

Bron: Delingpole: 'Trussst Us! We're Not Evil' Claims Davos Great Reset Vid