www.wimjongman.nl

(homepagina)


BILL GATES WIL SAMENWERKING MET ISRAEL OM "VEE AAN TE PASSEN" AAN KLIMAATVERANDERING

Door David Sidman | 3 november 2021

()

De Israëlische premier Naftali Bennett heeft Bill Gates ontmoet tijdens de COP26-conferentie over klimaatverandering in Glasgow, Schotland.

De twee kwamen overeen om een samenwerking tot stand te brengen tussen de Joodse Staat en de Gates Foundation in het innovatie-gebied van "klimaatverandering".

"Israël staat bekend als de startup-natie, en ik denk dat het tijd is dat we er een centraal punt van maken en onze nationale energie - dat is de energie van de mensen, de denkkracht - kanaliseren naar het bestrijden van klimaatverandering," vertelde Bennett aan Gates, eraan toevoegend "We gaan dit als een nationale missie oppakken."

Bennett suggereerde dat Israël's hi-tech ondernemers een centraal punt kunnen maken om van de cloud-ruimte naar de klimaatverandering-innovatie te gaan. Maar dat leek niet genoeg te zijn voor Gates, die zei dat hij graag zou zien dat Israël betrokken raakt bij adaptatie ('bewerking'), inclusief "zaai- en veeteeltwerk".

"We hebben niet alleen innovatie nodig in klimaat-aanpassing om de uitstoot te verminderen" beweerde Gates. "We hebben ook veel innovatie en aanpassing nodig, en dat is een ander gebied waar jullie veel van jullie, en dit is wat we in de Gates Foundation doen met landbouw, met inbegrip van zowel zaaizaad- als veeteelt-werk."

Bennett zei dat Israël samenwerkt met veel van zijn buren op het gebied van klimaatgerelateerde uitdagingen, met name op het gebied van waterzekerheid.

Gates vertelde Bennett dat zijn "sterke overtuiging is dat we klimaatverandering kunnen oplossen als we innovatie versnellen."

"Gezien het talent dat u hebt en dat we hebben gezien op digitaal gebied, hoe kunnen we daar meer van vrijmaken? Dus ik zou graag die R&D [Onderzoek&Ontwikkeling]-innovatiepush nemen en uitzoeken waar Israël met ons kan samenwerken", zo voegde Gates eraan toe.

Gates merkte nog op dat zowel hijzelf als Bennett - die miljoenen verdiende in de hi-tech - begrepen dat "innovatie de sleutel is".

Bron: Bill Gates wants Israel to partner with Israel to 'adapt livestock' to climate change [Watch]