www.wimjongman.nl

(homepagina)


Bijbelse archeoloog heeft bovennatuurlijke ontmoeting met Jesjoea - Van Kabbalah tot Jesjoea

Door Jennifer Guetta - 9 december 2021

 

Jennifer Guetta en de archeologische site van Megiddo

Als Bijbels archeologe heb ik vele jaren doorgebracht met het zoeken naar de waarheid achter de Bijbel en God. Maar ik vond mijn antwoorden niet in het verleden, in plaats daarvan vond ik ze in het heden. Gedurende meer dan twintig jaar heb ik de Bijbel rationeel bestudeerd, de oorsprong van de Bijbelse verhalen onderzocht door middel van exegese, theologie en archeologie van Israël. In de jaren '90 was ik supervisor van Gebied J in Megiddo (Armageddon) en groef ik het tempelgebied op en bevond ik mij midden in de heetste discussies over archeologie en geloof. Ik assisteerde professor Israel Finkelstein van de Universiteit van Tel Aviv, de meest controversiële archeoloog in Israël, die bijbelskepticisme en minimalisme propageert. Samen groeven we de Bijbel steen voor steen op en trokken veel verkeerde conclusies die het geloof van de mensen ondermijnden. In die tijd geloofde ik niet in het bovennatuurlijke of in God, totdat op een dag alles veranderde.

In 2012 woonde ik in Nederland met mijn Israëlische man en dochter. Op een lezing ontmoetten we een beroemde kabbaliste en nodigden haar uit om bij ons thuis te komen logeren. Ze zou voor één nacht komen, maar bleef uiteindelijk drie maanden. Ze gaf les over geheime technologieën, Kabbala, de boom des levens en energieën, maar we wisten niet dat ze ook aan hekserij deed in ons huis. Na drie maanden kregen we haar fysiek uit ons huis, maar toen werden we aangevallen door een onzichtbare kracht die we niet konden verklaren. We werden aangevallen door duistere occulte krachten en werden snel wakker voor de realiteit van de onzichtbare wereld. Ik moest toegeven dat het geestenrijk zeer reëel was, en dat er daarin duisternis en licht waren en dat zij met elkaar in oorlog waren. Wanhopig zochten we hulp bij plaatselijke rabbi's en probeerden we elke mogelijke new age techniek uit. Niets hielp. Tot iemand ons zei dat we ze moesten uitdrijven in de naam van Jesjoea. Als wetenschappers lachten we, maar we waren bereid om alles te proberen.

In wanhoop riep ik Jesjoea aan en de demonen begonnen te vluchten. Toen openbaarde Jesjoea Zich in dromen, en redde mij en mijn gezin uit de duisternis naar het licht. Verbijsterd vroeg ik me af waarom demonen naar Jesjoea luisteren en waarom Hij gezag had in het geestenrijk. Toen ontdekte ik dat Hij werkelijk de dood had verslagen, de wetten van de wetenschap had gebroken en de prijs voor mijn vrijheid had betaald. Ik ontdekte dat Hij vandaag leefde en hoofd was van het koninkrijk van licht en mensen redde uit de duisternis, en in ons geval waren het aanvallen van Kabbala.

Toen begonnen de wonderen te gebeuren. We begonnen veel dromen over Jesjoea te krijgen en de Heilige Geest deed de Bijbel tot leven komen. Het boek zelf, dat ik in Megiddo had ondermijnd, begon terug te praten en zei: "Volg mij", en wees de weg naar verlossing. Ik ontdekte dat de Bijbel niet alleen een geschiedenisboek was, maar het letterlijke Woord van God en dat elk woord bedoeld was voor ons vandaag. De ontmoeting met Jesjoea veranderde mijn wereldbeeld volledig en beïnvloedde ook mijn archeologische interpretaties. Ik geloof nu dat de Bijbel zowel over de fysieke als de spirituele wereld gaat en dat het 100% waarheid is. God dreef deze archeoloog in het nauw en Zijn kracht sneed door alle theologisch minimalisme heen en vaagde de bijbelse scepsis van de mens weg. Het enige wat ik nu wil doen is Jesjoea verheerlijken en Hem loven voor de vrijheid die Hij voor mij en voor iedereen beschikbaar heeft gemaakt.

"Dan zult u de waarheid kennen en de waarheid zal u vrijmaken" - Johannes 8:32

In 2020, te midden van de pandemie, leidde de Heer ons naar Israël waar we nu wonen aan het Meer van Galilea en lid zijn van Kehilat Poriya. God gaf mij de genade om een boek te schrijven over ons buitengewone verhaal, om het geloof van mensen aan te moedigen, kabbala te ontmaskeren, mensen de weg naar vrijheid te wijzen en Jesjoea de eer te geven. Het werd gepubliceerd op Purim 2021 in het Engels en Nederlands. "Awestruck by Glory" vertelt het waargebeurde verhaal over een archeoloog die een bovennatuurlijke ervaring had met Jesjoea en op wonderbaarlijke wijze werd gered van Kabbalah. In het boek vertel ik openhartig mijn verhaal en bespreek ik ook de relatie tussen wetenschap, geloof en het bovennatuurlijke.

Het komende jaar hoop ik dit getuigenis te delen met gelovigen in heel Israël om hen te bemoedigen in deze eindtijd, Jesjoea te verheerlijken, te onderwijzen over de gevaren van Kabbalah en new age, en sleutels te geven om te overwinnen. De getuigenistour heet: "Van Kabbalah tot Jesjoea" en omvat vele actuele onderwerpen waar Israëli's vandaag de dag mee te maken hebben, zoals: Kabbala, bijbelse archeologie, de kracht van het bloed in het geestenrijk, geloof versus wetenschap, geestelijke oorlogsvoering, dromen, en bevrijding.

Als u meer informatie wilt en mij zou willen uitnodigen om mijn getuigenis te delen, neem dan contact met mij op via mijn website. [https://awestruckbyglory.com/invite-jennifer/]

Bron: Biblical archaeologist has supernatural encounter with Yeshua - From Kabbalah to Yeshua » Kehila News Israel