www.wimjongman.nl

(homepagina)


Waarom de huidige Covid-19 vaccins niet moeten worden gebruikt voor massavaccinatie tijdens een pandemie?

Door G. Vanden Bossche, DVM, PhD Onafhankelijk consulent Vaccinonderzoek 4 maart 2021

Ik heb de slides bijgevoegd van de keynote die ik gisteren heb gehouden op de Vaccine Summit in Ohio ("Why should current Covid-19 vaccines not be used for mass vaccination during a pandemic?"). Kijkt u er alstublieft naar. Waar het op neerkomt is dat ik niet inzie hoe massale vaccinatiecampagnes niet zouden kunnen leiden tot een rampzalige verergering van de Covid-19 pandemie. Niemand anders schijnt dit echter te beseffen; in plaats daarvan richten vaccinologen, clinici en wetenschappers zich alleen op de (positieve) resultaten op korte termijn en de gevolgen op individueel niveau. Niemand lijkt te kijken naar de gevolgen en het risico op het niveau van de menselijke bevolking (die, naar ik heb begrepen, vrij snel duidelijk zullen worden).

Waarom maakt niemand zich zorgen over "ontsnapping aan het immuunsysteem", terwijl Covid-19 al aan de aangeboren immuniteit van mensen is ontsnapt, zoals blijkt uit meerdere opkomende, veel besmettelijker virusvarianten (hoogstwaarschijnlijk als gevolg van de wereldwijde invoering van infectiepreventiemaatregelen)? Het gebruik van vaccins in de lopende massa-immunisatiecampagnes zal hoogstwaarschijnlijk de (adaptieve) immuunontsnapping verder versterken, aangezien geen van de huidige vaccins de replicatie/overdracht van virusvarianten zal voorkomen. Hoe meer we deze vaccins gebruiken om mensen midden in een pandemie te immuniseren, hoe besmettelijker het virus zal worden. Met de toenemende besmettelijkheid neemt ook de kans toe dat het virus resistent wordt tegen de vaccins. Het is niet echt raketwetenschap, het is een basisprincipe dat wordt onderwezen in de eerste vaccinologieles van een student: Men moet geen profylactisch vaccin gebruiken in bevolkingsgroepen die blootstaan aan een hoge infectiedruk (wat nu zeker het geval is, aangezien er momenteel meerdere zeer besmettelijke varianten circuleren in vele delen van de wereld). Om volledig te ontsnappen aan de selectieve immuundruk die wordt uitgeoefend door vaccinale antilichamen, hoeft Covid-19, een zeer veranderlijk virus, alleen nog maar een paar mutaties toe te voegen in zijn receptor-bindend domein ...

Ik ben meer dan bezorgd over de rampzalige gevolgen die dit zou hebben voor ons menselijk 'ras'. Niet alleen zouden mensen hun vaccin-gemedieerde bescherming verliezen, maar ook hun kostbare, variant-non-specifieke (!), aangeboren immuniteit zal verdwijnen (dit komt omdat vaccin-antilichamen het afleggen tegen natuurlijke antilichamen voor binding aan Covid-19, zelfs wanneer hun affiniteit voor de virale variant relatief laag is).

Ik heb alle verantwoordelijke gezondheids- en regelgevende autoriteiten gewaarschuwd, met inbegrip van de WHO, CDC, FDA enz. en heb gevraagd om mijn bezorgdheid in overweging te nemen en onmiddellijk de discussie te openen over de rampzalige gevolgen die elke verdere ontsnapping van het immuunsysteem van Covid-19 zou hebben.

Ik weet natuurlijk dat de huidige massale vaccinatiecampagnes krachtige en wereldwijde steun genieten van een groot aantal verschillende partijen/belanghebbenden. Maar, tenzij mij het tegendeel wordt bewezen, kan dit geen excuus zijn om te negeren dat de mensheid op dit moment misschien een vrij onschuldig virus aan het omvormen is tot een oncontroleerbaar monster. Ik ben nog nooit zo serieus geweest over een uitspraak die ik heb gedaan.

Voor de rest van het artikel (Engelstalig) Bron: Vaccinoloog Geert vanden Bossche waarschuwt: “Ik ben meer dan bezorgd over de desastreuze impact op het menselijke ‘ras’.” – Uitgeverij De Blauwe Tijger