www.wimjongman.nl

(homepagina)


Moeten mijn vader en moeder het COVID-vaccin krijgen?

Twijfels, gegevens - en we gaan in de tunnel

2 februari 2021 - door Katie Hopkins

Normaal gesproken vraag ik geen advies over familiezaken.

Ik ben een beetje Brits over dat soort dingen en ik ben opgevoed met het idee dat familiezaken binnenshuis blijven en geen voer zijn voor andermans vermaak of geroddel.

Maar als het over COVID, het vaccin en mijn ouders gaat, weet ik niet meer waar ik aan toe ben. Ik wil echt dat ze de juiste beslissing nemen. En dan bedoel ik de juiste beslissing voor hen, niet voor mij.

Ik ben zelfbewust genoeg om in te zien dat ik niet in de beste positie ben om hen te helpen beslissen, of zelfs maar mijn eigen mening te delen. Ik geloof dat COVID in een Chinees lab is gefabriceerd en opzettelijk over de wereld is verspreid om een Nieuwe Wereldorde te creëren en globalisten te belonen in hun pogingen. Ik suggereer niet dat iemand anders mijn mening hoeft te delen. Noch worden deze standpunten gesteund door de formele wetenschappelijke gemeenschap, tech platforms of de media.

Als je verder de tunnel ingaat, beweren sceptici van vaccins dat het vaccin een vorm van bevolkingsbeheersing is, hetzij door sterilisatie, hetzij door de ontvangers te verzwakken tegen toekomstige tendensen. En natuurlijk zijn er nog duisterder theorieën die ik liever in de schaduw laat.

Maar het zijn koppen als deze in het British Medical Journal die mijn hart sneller doen kloppen: "Noorwegen onderzoekt 23 sterfgevallen bij kwetsbare bejaarde patiënten na vaccinatie. Dat aantal is nu opgelopen tot 33.

We weten allemaal dat statistieken kunnen worden geïnterpreteerd op elke manier die je maar wilt om je vooroordelen te versterken. 33 sterfgevallen is immers een miniem percentage van de totale bevolking die de vaccinatie heeft gekregen. En als je oud en zwak bent, loop je duidelijk meer risico om aan een of andere doodsoorzaak te bezwijken.

Maar in tegenstelling tot een kinderspelletje 'papier, schaar, steen' - waarbij papier steen verslaat en steen schaar - overwint de statistische logica mijn persoonlijke vrees voor mijn ouders niet.

Premier Boris Johnson verklaarde dat het zijn absolute prioriteit was om alle oudere bewoners van in aanmerking komende verzorgingstehuizen in Engeland te vaccineren, en met gejuich van de volgzame MSM heeft de regering dit doel bereikt.

Johnson beschreef de prestatie als een "cruciale mijlpaal". Op zaterdag 30 januari werd in heel het VK een recordaantal van 598.389 eerste vaccinaties toegediend, wat betekent dat bijna negen miljoen mensen de eerste dosis van een vaccin hebben gekregen en ongeveer 490.000 mensen twee doses hebben gekregen.

Volgens NHS England hebben meer dan 10 000 verzorgingstehuizen met oudere bewoners vaccins aangeboden gekregen, hoewel bij een "klein restant" van de tehuizen de bezoeken om veiligheidsredenen door de plaatselijke volksgezondheidsdirecteuren zijn uitgesteld tijdens plaatselijke uitbraken.

Omwille van het evenwicht moet ik toegeven dat ik ouderen ken die wanhopig op het vaccin zitten te wachten. Zij geloven dat het hen zal bevrijden van hun eindeloze opsluiting in hun eigen huis en een einde zal maken aan de eenzaamheid van het leven in het Verenigd Koninkrijk. Ik heb een tante die alleen woont en sinds maart 2020 haar eigen huis niet meer heeft verlaten. Voor haar is een vaccin de sleutel om de buitenwereld te ontsluiten.

Maar mijn ouders zijn niet mijn tante. Ze wonen niet in een verzorgingstehuis en ze zijn niet fragiel of kwetsbaar. Het zijn verrassend fitte en actieve 73-jarigen, die al 50 jaar getrouwd zijn en al ongeveer net zo lang redetwisten met elkaar.

Zij hebben nog nooit een griepprik gehad omdat zij "niet in al die onzin geloven", lopen 10.000 stappen per dag omdat zij van gebraden maaltijden en opgeklopte cream houden, en waren meer op vakantie dan thuis voordat het tijdperk van COVID begon.

En toch hebben zelfs zij zich aangemeld om dit vervloekte vaccin te nemen en wachten zij nu op hun afspraak. Het is een beetje een betwistbaar onderwerp tussen ons geworden.

Een deel van hun bereidheid om het te nemen is gebaseerd op angst voor COVID. Na alle gruwelverhalen en beelden van mortuaria te hebben gezien, willen ze het echt niet krijgen en misschien kan het vaccin helpen? Een deel ervan is de gedachte dat een vaccin hen misschien sneller weer op cruiseschepen krijgt, vooral als er een vaccinpaspoort wordt ingevoerd. En een heel groot deel ervan is een dochter - mijn zus - die in de NHS werkt en hen vertelt dat ze hen niet meer zal zien als ze weigeren zich te laten vaccineren. Die gesocialiseerde gezondheidszorg is echt de brute ploeg van totale staatscontrole.

Misschien herkent u dit in uw eigen familie of vriendenkring - één persoon die optreedt als de COVID-politie, die gezag uitoefent over wie wat doet, en waar en met wie, die beperkingen oplegt aan de activiteiten van bejaarde ouders, die steeds meer regels oplegt met een gerechtvaardigd gevoel van superioriteit?

Thanksgiving bracht dit echt naar de voorgrond. Sommige grootouders raakten geïsoleerd, niet uit vrije wil, maar omdat hun kinderen besloten dat het "voor je eigen bestwil" was.

Een Britse politica bekende dat zij haar auto dwars over de oprit van haar eigen ouders parkeerde om te voorkomen dat zij het huis zouden verlaten. Hoe kunnen zulke mensen zichzelf tot morele voogden benoemen?

Ik heb mijn gevoelens heel duidelijk gemaakt, maar ik wil niet degene zijn die mijn ouders een slecht gevoel geeft omdat zij het vaccin hebben gekregen. Evenmin wil ik hun beslissing bemoeilijken of meer angst aanjagen in een land en in een tijd waarin wij reeds als ganzen, bestemd voor ganzenlever, met angst worden gevoerd.

Ik voel de hand van de staat aan het werk, die dit helse vaccin tot levenselixer verheft, naleving bevordert en andersdenkenden het zwijgen oplegt.

Maar emotioneel schreeuw ik nog steeds. Als iemand mijn grappige, knuffelige, nukkige, briljante moeder, die helemaal niet zeker is of ze die ellendige prik wel wil, iets aandoet, zal ik het ze nooit vergeven, noch mijn zus, noch mijzelf.

Bron: Should My Mum and Dad Get the COVID Vaccine? | Frontpagemag